Zobacz pełną wersję : Portfolio Grafika komputerowego (.pdf)
rambobambo
27-01-2012, 17:16
Siemanko
Potrzebuję rady.
Na co dzień pracuję w firmie zajmującej się retuszem zdjęć, tworzeniem masek, korekcją kolorystyczną i tworzeniem ścieżek (path) w programie Photoshop CS5.
Aktualnie mam możliwość zmiany pracy i potrzebuję stworzyć portfolio w postaci .pdf, tylko nie wiem jak to ma wyglądać.
Może ma ktoś jakiś pomysł, szukałem po necie jakiś przykładów ale nie mogłem znaleźć nic co mogło by mi pomóc.
Jestes grafikiem i nie wiesz jak wyglada/jak zrobic portfolio czy tylko pracujesz w takiej firmie? Bo to roznica...
Co do portfolio - malo info na necie? Prosty, czytelny projekt to podstawa. Przykladowa strona ->
1. obrazek
2. krotki opis w stylu co to albo dla kogo robione
i nastepna strona.
miron19j
27-01-2012, 18:29
Co do portfolio - malo info na necie? Prosty, czytelny projekt to podstawa. Przykladowa strona ->
1. obrazek
2. krotki opis w stylu co to albo dla kogo robione
i nastepna strona.
a czy przypadkiem pokazanie prac wykonanych dla innych, bez uzyskania ich zgody, nie jest naruszeniem prawa? Albo naruszeniem tajemnicy?
Ja osobiście bym do tego wykorzystał swoje zdjęcia, na zasadzie takie było przed- takie jest po obróbce. Wtedy można pokazać, jakie ma się umiejętności. Można wykazać się kreatywnością. A to, dla kogo się pracowało, wymienia się w liście motywacyjnym.
Raczej w referencjach, w liscie motywacyjnym to sie pisze jacy wszyscy sa fajni w danej firmie i co da mi praca na danym stanowisku ;) Co nie zmienia faktu, ze portfolio ma byc proste. A i tak nikt nad tym sie nie bedzie zglebial 5 lat pewnie...
miron19j
27-01-2012, 19:23
Raczej w referencjach, w liscie motywacyjnym to sie pisze jacy wszyscy sa fajni w danej firmie i co da mi praca na danym stanowisku ...
tego to nie trzeba pisać, wiadomo. Najfajniejszy jest szef, a praca da mi kasę. :-D
Najfajniesza to jest sekretarka szefa :mrgreen:
Tylko w przypadku bycia szefem. Gorzej, jak jestes jej mezem (chyba, ze masz combo - mezoszef albo szefomaz) :mrgreen:
Co nie zmienia faktu, ze nigdy nie poznalismy odpowiedzi na moje pytania z postu numer 2.