PDA

Zobacz pełną wersję : Wymienial ktos blok optyczy w 24-70?

BorysR
27-01-2012, 17:08
Orientuje sie ktos jaka jest cena tej przyjemnosci po upadku?

TOP67
27-01-2012, 17:18
Taniej chyba znaleźć kogoś z padniętym AF-S i poskładać 1 z 2.

timi
27-01-2012, 17:36
Z tego co pisali forumowicze coś ok 3 tys

wlods
27-01-2012, 17:55
Orientuje sie ktos jaka jest cena tej przyjemnosci po upadku?
-nie mów że Ci się taka niespodzianka w nowym roku przytrafiła.Ktoś sprzedawał na giełdzie 24-70 po upadku,już naprawione.Jeżeli szkla cale to jest szansa...

BorysR
27-01-2012, 17:57
Nieee stara sprawa. Spadl mi 2 miesiace po kupieniu w maju zeszlego roku. Teraz mysle czy go naprawiac czy kupic uzywany bo przerwa w sezonie to jest czas na glupoty.

wlods
27-01-2012, 18:25
W moim po 10 miesiącach zaczął zoom się przycinać.Naprawilem na gwarancji,sprzedalem,kupilem 35mm i jestem szczęśliwy.Bez wymiany bloku to rożnie może być z ostrzeniem.Jak za 3k wymieniać blok to może za 4 z groszem kupić drugi jak Ci jest niezbędny.

kamilkamien
05-02-2012, 20:52
Na własnych portkach się przekonałem, że wymiana bloku optycznego w tym szkiełku to koszt w kraju niecałe 3k PLN (kwota bez chyba 30PLN) a ta sama przyjemność w Londynie kosztuje przy dobrym kursie waluty tyle samo co w PL... W efekcie dostajesz fakturę na wykonaną naprawę, nowy blok optyczny i roczną (o ile się nie mylę) gwarancję.

BorysR
09-02-2012, 16:10
Wlasnie wymieniam blok optyczny za 3200 zl w berlinie. :)

Ja wole naprawic swoj niz kupowac uzywany bo ten spadl jak mial 2 miesiace od kupna nowego.

jacek.blaumann
31-03-2012, 11:50
ja kilka dni temu wymienilem blok optyczny ( a tak naprawde dostalem nowy obiektyw ) :P - cena 2400zl, pod warunkiem ze stary obiektyw zostawisz na czesci, bo inaczej cena bedzie ponad 4 tys. aha no i oficjalnie nikon sie ine przyzna ze wymienili obiektyw na nowy tylko na fakturze pisze ze naprawili stary :P tak czy siak naprawa w nikonie okazala sie najtansza i najlepsza:)

dodam jeszcze ze przy cenie 6tys jakie zaplacilem za obiektyw to naprawa naprawdę się opłaciła, tym bardziej że tak jak mówie dostałem nowy sprzęt, ale gwarancja dalej ta sama, czyli zostało mi jeszcze ok.9 miesięcy. pozatym obiektyw jest fantastyczny i to taki mój WORK HORSE, nie opłaca się kupować innego bo nie da się go zastąpić jeśli ktoś pracuje na nim zarobkowo.

Nieee stara sprawa. Spadl mi 2 miesiace po kupieniu w maju zeszlego roku. Teraz mysle czy go naprawiac czy kupic uzywany bo przerwa w sezonie to jest czas na glupoty.

No mi też spadł, ta sama historia, lepiej naprawić w Nikonie i spokój, wszystko na nowe ci wymienią za 2500 a nowego ani używanego nie kupisz za tyle.. a jak kupisz używany to nie wiadomo co znim jest nie tak..polecam serwis w Nikonie :)

wlods
02-04-2012, 14:11
Oczy przecieram,czyli co zapłaciłeś za zooma 6 tysi,wymiana bloku 2.5 kzł-czyli kosztuje Cię 8.500zł.Teraz wystarczy że ktoś czy nawet Ty pukniesz w niego niechcacy i sytuacja może się powtorzyć,Nikon się cieszy że tłucze szmal a Ty że masz świetnego nie do zastąpienia zooma.

RobertMiernik
02-04-2012, 19:42
Masz jakieś inne (lepsze) propozycje, niż wymiana bloku?
Bo za bardzo nie ma alternatywy...
Jak puszkę za 20 tys upuścisz i naprawa będzie 10 kosztowała to puszka będzie 'warta' 30 tys tylko co z tego? Chcesz robić zdjęcia - naprawiasz...