Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] 3 słupki
Al Koholik
27-01-2012, 16:15
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img215.imageshack.us/img215/1315/12055538.jpg)
Oj, albo to wina mojego lapka, albo zaszumiało Ci na niebie. Pierwszy plan też jakiś przeostrzony mi się zdaje. Tytułowe słupki może by wyglądały fajniej, gdyby Ci się udało tak skadrować, żeby pierwszy również wystawał nad poziom cokoliku, na którym stoi.
borregaard
27-01-2012, 17:53
Sam nie wiem...;)
Zrównoważone przez to coś jak czarna dziura w PG...;),raczej nie....;)
Brak korekty po obiektywie nie załatwia wrażenia pochylenia.
Dobre B&W...
Al Koholik
27-01-2012, 18:29
Oj, albo to wina mojego lapka, albo zaszumiało Ci na niebie. Pierwszy plan też jakiś przeostrzony mi się zdaje. Tytułowe słupki może by wyglądały fajniej, gdyby Ci się udało tak skadrować, żeby pierwszy również wystawał nad poziom cokoliku, na którym stoi.
Szumu nie trzeba się bać, reszta tak ma być, inaczej się nie da :wink:
Sam nie wiem...;)
Zrównoważone przez to coś jak czarna dziura w PG...;),raczej nie....;)
Brak korekty po obiektywie nie załatwia wrażenia pochylenia.
Dobre B&W...
Jakoś ostatnio nie zwracam na takie rzeczy uwagi. Perfekcja geometryczna w krajobrazie przestała mnie interesować, ale tu pewnie masz rację. Można by pomyśleć o wyprostowaniu tej prawej strony.
Sebastianito
28-01-2012, 02:31
Nie podoba Mi sie to zdjecie ze wzgledu na smoliste czernie i pochylenia... tesknie za twoim kolorem...
pardwadwa
28-01-2012, 03:32
Ciemno, nieprzyjemnie... Dobre zdjęcie.
Rozjaśniłbym te smoliste czernie, poza tym, kadr znakomity dla mnie. brawo.
Piotrze, to czarne niebo rzeczywiście dominuje i psuje odbiór całości.
Pozdrawiam Cię serdecznie "z domu" ;)
Nie podoba Mi sie to zdjecie ze wzgledu na smoliste czernie i pochylenia... tesknie za twoim kolorem...
Ja również AL przytaknę Sebastianowi , sam motyw i kadr dla mnie jest ok. ale z konwersją nie do końca się zgadzam mz. jest jak napisał Seba w niektórych partiach zbyt ciemno :) pozdrawiam
wolnyslimak
29-01-2012, 11:50
Planowość kadru jak najbardziej na tak. Być może zbyt ciemno choć to dodaje grozy.
Kadr świetny, szum nie przeszkadza, niestety dołączę do przeciwników czarnego nieba...
Al Koholik
29-01-2012, 12:41
Ale uczepiliście się tej ciemnicy :) Po prostu takie jest odwieczne prawo natury. Skoro słońce jeszcze nie wzeszło to musi być ciemno :mrgreen:
Zachęcony uwagami o prostowaniu postanowiłem naprostować kilka elementów no i się nie udało. Znaczy się piony zrobiły się pionowe, ale przy okazji kilka elementów w kadrze pozmieniało swoje wymiary, a to znaczy że proporcje w kadrze poszły w kosmos i cały kadr się posypał.
Dobry kadr, dobra obróbka, niebo też dobrze wygląda.
Udane zdjęcie.