PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Gdzie strumyk płynie z wolna...

Sebastianito
27-01-2012, 12:43
Ponownie Glenco, ponownie szkocja i ponownie deszcz i snieg. W tle widac deszcz ze sniegiem z tad to niebieskie zabarwienie (jakos tak mi sie spodobalo i tak zostawilem). 2 klatki polaczone ze soba recznie. Bez fajerwerkow ale mysle, ze warte pokazania. A moze sie myle...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img716.imageshack.us/img716/1803/glenco.jpg)

10mm | f/8 | ISO 100 | 1/15 sek (woda i niebo) | 1/2 sek (gory) | Dziekuje |

Locter
27-01-2012, 13:10
Zjdęcie dobre i chwała ci za to ze wybrnałes z takich trudnych warunków, ale co do tego nieba - nie jestem pewien czy pasuje do ciepłego dołu. Ja bym raczej odsaturował, ale to ja.

to
27-01-2012, 13:40
Piękny kadr z pięknego miejsca :) Pierwszy plan miodzio. Ale krawędzie gór trochę "świecą". Może to kwestia pomniejszenia i wyostrzenia, a może trochę za bardzo "na styk" gmerane w niebie ;)

Greg77
27-01-2012, 15:51
Sebek, problem jest dosc podstawowy, wyglada jak zdjecie zrobione ze zbyt ciemna polowka, zdjecie jest zbyt zroznicowane co moim zdanie w tym przypadku nic nie tlumaczy.
Kadr, detal i dolna czesc zdjecia jest piekna! Gora jednak wyglada jak po twardej polowce i jak bys jej nie dokonczyl;)

borregaard
27-01-2012, 17:56
Kolorystycznie z "innej bajki".
Świeci krawędż na dalszym planie.
Dół lepszy,góra do ...de.......;)

Sebastianito
27-01-2012, 20:56
Dziękuje za wskazówki. Już wiem gdzie mam zwracać większa uwagę. Cieszę się ze chociaż dół zdjęcia się podoba. Zawsze to 50% sukcesu. Zdjęcie to traktuje jak najbardziej treningowo, wiec jeszcze raz dzięki za wytkniecie błędów. Rozpiętość tonalna była ogromna ze względu na to ze strumień znajdował się na "półce" skalnej a w oddali był ciemny kociol. No ale jak już zostało napisane nic tego nie usprawiedliwia. Zchrzanilem i basta.

fosgen
27-01-2012, 21:30
Nigdy nie pisz, że zdjęcie traktujesz treningowo, bo Ci się zbierze, że pogrywasz z niektórymi NAMI, haha. Poza tym fota mi się podoba. Mimo, że w niebiesiech się złoszczą to u nas na ziemi spokój i sielanka.

Sebastianito
27-01-2012, 21:50
@fosgen: Napisalem tak, żeby powiedziano mi co jest nie tak. Czasami jeśli nie masz pewności co do zdjęcia ciekawie jest posłuchać madrej głowy.

Nikonozaur
28-01-2012, 01:37
Jak dla mnie mógłbyś same góry ciut jaśniej zrobić, reszta wygląda dobrze.

pardwadwa
28-01-2012, 09:25
Kolejne piękne zdjęcie... Kontrast kolorów świetnie podkreśla różne niuanse kompozycji... Wyjątkowo smaczne :)

harb
29-01-2012, 09:36
Piękny kadr z pięknego miejsca :) Pierwszy plan miodzio. Ale krawędzie gór trochę "świecą". Może to kwestia pomniejszenia i wyostrzenia, a może trochę za bardzo "na styk" gmerane w niebie ;)

Nigdy nie zagłębiam sie w techniczne dociekania ( no prawie nigdy) ale tym razem podpiszę się pod ta opinią :) kadrowo, jak i sam motyw jest ok.

Bartekkw
29-01-2012, 19:22
Dobrze to sie ogląda. Kadr i kolor in plus