Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Poranna ...
... panoramka.
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/01/db79403df26a21ae-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
TUTAJ WERSJA BARDZIEJ PRAWIDŁOWA (http://images10.fotosik.pl/675/dfb846784c396003.jpg)
*** Dziękuję ***
Duże jest piękne, w przeciwieństwie do tego porzekadła, jakie wszyscy znamy...;) Małe w tym przypadku jest li tylko namiastką uczty dla oczu, którą nam zapodałeś.
Piękna fotka, piękne światło, świetnie przedstawiony zimowy wschód.
Jest dobrze, nawet wiecej niż dobrze, ale niebo masz za ciemne ;]
Nikonozaur
26-01-2012, 21:49
O! Śnieg, widok kompletnie mi obcy tej zimy. ;) W dodatku kolorek ciekawy złowiłeś - on właśnie jest siłą napędową tej pracy, bo o technikaliach nie ma co nawet gadać. :)
Pieknie wszystko poukładane , kolor i swiatlo rewelacyjne.
Swietnie sie oglada. Super kadr, swiatlo i szczegol.
Duza wersja obowiazkowa.
Quakerek
26-01-2012, 22:24
Piękna panorama, ładne kolory i kadr. Skąd zrobione i kiedy to było jeśli mogę wiedzieć :)
(...) W dodatku kolorek ciekawy złowiłeś - on właśnie jest siłą napędową tej pracy, bo o technikaliach nie ma co nawet gadać. :)
Andrzej bardzo dobrze to ujął :)
Nie codziennie można oglądac takie miejsca, z takim światłem...
Dla mnie rewelacja! :D
jarekf34
26-01-2012, 23:04
Na wersji prawidłowej nie mogę patrzałek oderwać :) Świetna fotka. Gratki.
Nie mam uwag, pięknie to wygląda, ..... ale mi jeszcze trochę monitora zostało ... :)
Sebastianito
27-01-2012, 00:17
Jest swietnie, jest detal, jest slonce... (ciut moze za czerwono, ale na "princie" pewnie wyjdzie w sam raz). Miejscowka swietna, bylem na niej kilka razy ale latem i napewno nie bylo tak spektakularnie jak teraz widze to na zdjeciu.
Oj piękny uchwyciłeś widok :-) ekstra światełko, to z tego roku ?
Pozazdrościć światła i warunków. Piękne, dopracowane zdjęcie.
... ale niebo masz za ciemne ;]
Michał, podciągnij wyżej powieki, to więcej światła wpadnie ;):mrgreen:.
A tak na poważnie, to może faktycznie ciut jaśniej by się zdało ;).
Sam nie wiem :).
...Skąd zrobione i kiedy to było jeśli mogę wiedzieć :)
... to z tego roku ?
Panoramka poczyniona z wieży widokowej na Kalenicy w styczniu u.r.
W tym roku cosik kiepsko z czasem u mnie jakosik i aura jak do tej pory lekko niesprzyjającą była.
Ale poczekaj...;).
krzysztofz24
27-01-2012, 10:58
Bardzo mi sie podoba, z jednym zastrzezeniem:-). To najpierw o zaletach. Super wschodowy kolorek na niebie i gornej czesci lasu. Kadr i detal tez mi sie podoba. Na wiekszej wersji, to az mam ochote zajrzec pod te galezie (troszke na lewo od srodka).
Bardzo maly minusik to ciemniejsze na gorze niebo, minimalnie (0,2-0,3EV bym je podciagnal na plus). Ale to w sumie drobiazg i zasadniczo jak kto woli.
Tym zastrzezeniem o ktorym wspomnialem na poczatku, sa niemal calkowicie zdesaturowane dalsze plany w srodkowej czesci zdjecia. Zacznijmy od nieba; piekny cieplutki wschodowy kolorek, nieco nizej niebieskawa kreska, tam gdzie nie docieralo swiatlo-to pewnie mgielki, czy chmury. No a nizej, te polacie lasu niemal jak BW wygladaja. Snieg wyszedl bialutki. Tylko po prostu zdaje mi sie ze te plany byly zaniebieszczone i sporo za duzo zdjales koloru chcac uzyskac bielszy snieg. Snieg jest elegancki, las nie zniosl tego dobrze.
Takie prawie BW wyszlo, co kloci sie z ta uczta kolorow powyzej i ponizej.
Ja tez sciagam niebieski, tylko ze czasami jest tak, ze jest to jedyny kolor na danym obszarze i jak sie go nic nie zostawi to mamy czarnobiele.
Ja bym wolal zebys jednak troche tego zaniebieszczenia zostawil. Wiadomo, ze aparat "podsyca" niebieski w cieniach i trzeba go odjac, ale nie calkowicie...tak mnie naszlo na taka analize;-)
Szczerze, jak mysle.
Swietna fota, tylko te pozbawione koloru dalsze plany mi nie pasuja.
RobertSoul
27-01-2012, 10:59
Piękna zima, piękne zdjęcie ;)
Pogoda w tym jak i w poprzednim roku takiego psikusa nam robi, że sam już nie wiem co się dzieje :)
Ale zaczyna się pomału coś poprawiać i miejmy nadzieję, że w końcu zostanie tak na dłużej ;) Pozdrówki
jacekz40
27-01-2012, 12:29
Dobrze, klasycznie na wysokim poziomie do którego autor zdążył mnie przyzwyczaić ;)
napisał PABLOOK
...A tak na poważnie, to może faktycznie ciut jaśniej by się zdało .
Sam nie wiem...
Bardzo ale to bardzo ładnie w kadrze z dopracowaniem tak charakterystycznym dla ciebie, mz leciutko jaśniejsze niebo, lepiej zagrałoby z tym dołem. Duza wersja to rewelacja :)
Bardzo dobre, podoba sie i zazdroszcze warunkow......
Piekne, co tu wiecej pisac??
katatjuta
27-01-2012, 16:05
Tak wyszło naprawdę fajnie. Światło tutaj jest obłędne że tak się wyraże ;P Ogólnie widok nie jest super super ciekawy ale samo zdjęcie jest pyszne ;]