PDA

Zobacz pełną wersję : Document Manager Software

GeparD
26-01-2012, 16:23
Bylo pytanie o rower, noze itp itd.

W zwiazku z tym, ze przychodzi masa dokumentow, umow, wyciagow bankowych, rachunkow za wszelakiej masci uslugi itp itd., juz mam dosc segregowania ich i trzymania w szafie czy na polce wpadlem na pomysl iz bede je skanowal i trzymal w wersji cyfrowej.

Czy ktos z was poze polecic jakis sprytny program, ktory ladnie by to skatalogowal, zeskanowal do pdf i jeszcze przelecial OCR i dodal tagi.

Wpadlo mi w lapki to: http://www.dokix.com/products/home-document-manager/
Wyglada calkiem przyzwoicie, sciagnalem demo i dziala nawet skanowanie z moim V500, ale moze istnieje cos... tanszego? :D

Majek
26-01-2012, 16:37
A papiery będziesz wyrzucał?

GeparD
26-01-2012, 16:47
wlasnie zastanawiam sie jak to rozwiazac, mysle ze dokumenty aktualnych "spraw" bede trzymal, a tych juz ukonczonych poleca do kosza, a PDF przyda sie "ku pamieci".
No i wyszukiwanie dokumentu w takim programie jest znacznie latwiejsze.

docxxx
26-01-2012, 16:52
Ja zatrzymalbym wszystkie dokumenty. Ok, bez ich segregowania, ale papier to papier. Pomijajac kwestie prawne, jeden nieuwazny ruch lub zwykly pech i danych nie ma na dysku.

GeparD
26-01-2012, 16:55
Tez to biore pod uwage. Papiery do jednego wora, a porzadek i segregacja w programie. Teraz tylko w jakim.

Boryszuk
26-01-2012, 16:55
GeparD, ale w chwili obecnej większość firm/instytucji oferuje 'paperless statement'. Często połaczone jest to z jakąś małą zniżką typu 1 czy 2%.

Wojtek, nie zdajesz sobie sprawy ile w UK dostaje się różnych papierów.

GeparD
26-01-2012, 17:19
tak, czesc mam "paperless" ale czesc nie. Wszelakie umowy, wyciagi z banku (niestety nie ma opcji paperless) itp przychodza w wersji papierowej i czasami do nich musze wrocic.
Jesli nie znajde programu to chyba zostanie mi skanowanie reczne i nadawanie jasnych nazw plikow i do tego windows 7 umozliwia tagowanie.