PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Szaro, buro ....

razza
25-01-2012, 16:15
... i bez słońca. Kurcze kiedy to słońce będzie ? :-(
1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/29/dscffk.jpg/)
2.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/703/dsc7ffk.jpg/)
pozdrawiam
Mariusz

pol_t
25-01-2012, 16:18
Kurcze kiedy to słońce będzie ? :-(
u mnie jutro :)

2 mi się podoba

wld
25-01-2012, 19:57
mnie podobają się obydwa zdjęcia, pomimo cięcia na 1-ce :) Podoba mi się też woda, która sprawia wrażenie bardzo gęstej cieczy :)

Tazek
25-01-2012, 22:11
hehe,na dwojce wyglada jak by miala katar :D
fotka bardzo udana

evilseed
25-01-2012, 23:18
Mam nadzieję, że nie weźmiesz tego do siebie, ale kompletnie nie leżą mi te zdjęcia :)
Fatalne cięcie na jedynce, no i "kaczka od tyłu" na dwójce...
Przy okazji nachlapię sobie jeszcze bardziej, Twoją kawkę z poprzedniego zestawu dałem sobie bezczelnie na tapetę :)
Pozdrawiam i czekam na więcej fotek :)

razza
26-01-2012, 00:27
mnie podobają się obydwa zdjęcia, pomimo cięcia na 1-ce :) Podoba mi się też woda, która sprawia wrażenie bardzo gęstej cieczy :)
Dzięki Waldku - przynajmniej Ty jesteś dla mnie miły, bo pogoda i ptaki wogóle :D

Mam nadzieję, że nie weźmiesz tego do siebie, ale kompletnie nie leżą mi te zdjęcia :)
Fatalne cięcie na jedynce, no i "kaczka od tyłu" na dwójce...
Przy okazji nachlapię sobie jeszcze bardziej, Twoją kawkę z poprzedniego zestawu dałem sobie bezczelnie na tapetę :)
Pozdrawiam i czekam na więcej fotek :)
Kompletnie wziąłem do siebie :x A tak się starałem - pokazać takie zdjęcia bez polotu, takie na siłę robione. Nic się nie poznałeś kolego !:D Piszesz że dziwne cięcie - a co ? miałem pokazać ten brzydki słupek na którym siedział kaczorek - dopiero bym go oszpecił :D Pani kaczorkowa od tyłu ! Jak ona głównie tak pływała - widocznie nie wszystkie kaczki pływają do przodu w dobrym świetle :D . Evilseed czy Ty koniecznie chcesz nasłać na mnie ACTA w związku z moją kawka na twoim pulpicie ? Oj będę musiał wysłać Ci jakiś certyfikat bo jak nas dopadną to obaj zapłacimy jakiejś ,,organizacji obrońców wszelkich praw różnych i różnistych" z USA :D
pozdrawiam :D
Mariusz

evilseed
26-01-2012, 07:42
Kompletnie wziąłem do siebie :x A tak się starałem - pokazać takie zdjęcia bez polotu, takie na siłę robione. Nic się nie poznałeś kolego !:D Piszesz że dziwne cięcie - a co ? miałem pokazać ten brzydki słupek na którym siedział kaczorek - dopiero bym go oszpecił :D Pani kaczorkowa od tyłu ! Jak ona głównie tak pływała - widocznie nie wszystkie kaczki pływają do przodu w dobrym świetle :D . Evilseed czy Ty koniecznie chcesz nasłać na mnie ACTA w związku z moją kawka na twoim pulpicie ? Oj będę musiał wysłać Ci jakiś certyfikat bo jak nas dopadną to obaj zapłacimy jakiejś ,,organizacji obrońców wszelkich praw różnych i różnistych" z USA :D
pozdrawiam :D
Mariusz
Ależ Mariuszu, miałem cichą nadzieję, że weźmiesz to do siebie ;) Że poczynię wielką zadrę w Twym delikatnym, artystycznym sercu, a żal do mnie przez następne lata będzie dziegciem i goryczą polewał Twoje komentarze pod moimi zdjęciami ;) :mrgreen: Toteż postanowiłem wstawić swoje, wczorajszo - parkowe zdjęcia, co by dać Tobie pierwszą okazję do rewanżu :mrgreen: ;)
A certyfikat się przyda w związku z planowanymi zmianami prawnymi ;) Przezorny zawsze ubezpieczony ;)

Pozdrawiam, i życzę dużo słońca w najbliższym czasie :mrgreen:

misiobudrysio
26-01-2012, 22:04
obie fotki mi sie bardzo podobaja

pozdrawiam

shaolin
26-01-2012, 22:07
Niestety woda wyglada jak plama oleju w Zatoce Meksykanskiej, a to nie pomaga ;) Zabia perspektywa by pomogla (a najlepiej strzal znad lustra wody)... Ja jestem na nie ;) (chociaz sam od takich zaczynalem :D)

razza
26-01-2012, 22:24
Niestety woda wyglada jak plama oleju w Zatoce Meksykanskiej, a to nie pomaga ;) Zabia perspektywa by pomogla (a najlepiej strzal znad lustra wody)... Ja jestem na nie ;) (chociaz sam od takich zaczynalem :D)

No to mnie zaskoczyłeś - bo to tak miało być - na nie :D

leszek225
26-01-2012, 23:03
Jak dla mnie obie sa dobre.

pardwadwa
27-01-2012, 00:31
No akurat za ptactwem nie bardzo się kiedykolwiek uganiałem, ale rozumiem. Moim zdaniem cały kadr jest leciutko przesunięty w lewo, ale poza tym wszystko świetnie dopasowane...

borregaard
27-01-2012, 12:39
Fajnie kolorowe,a woda b. ciekawie wygląda.:)

Marta Baranowska
28-01-2012, 17:56
i jest słońce, ale za to mróz...
jedyneczka bardziej, dwa za bardzo od tyłu...

pardwadwa
28-01-2012, 18:53
Obydwie są bardzo fajnie zrobione, oddają chwilę...

razza
28-01-2012, 18:57
i jest słońce, ale za to mróz...
jedyneczka bardziej, dwa za bardzo od tyłu...

Pani Marto, wiem że te zdjęcia odbiegają od klasyki gatunku fotograficznego - zamiar celowy - było tak brzydko i buro że kolorystyka tych piór była sprawą dominującą w temacie - może nie dokońca się to udało :D
serdecznie pozdrawiam
Mariusz