Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ze starego świata...
Włochacz
25-01-2012, 00:45
Kolejny raz pojedyncze foto, niedługo postaram się wrzucać serie.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/214/dsc1209d.jpg/)
Pozdro.
dominikpl72
25-01-2012, 10:39
Drogi autorze - a w czym "seria" jest lepsza od "pojedynczego foto" - że aż czujesz potrzebę tłumaczenia się przed nami z tego faktu ? :)
A co do zamieszczonego kadru - tematyka, sposób obróbki i klimat wywołuje u mnie skojarzenia z okresem stanu wojennego.
Kadrowo nie bardzo, po prostu nie ciekawie, co tu się rozpisywać. Choć rzeczywiście kojarzy się z PRL. Obróbka mogłaby bronić to zdjęcie, ale sama obróbka to nie wszystko. Moim zdaniem trzeba popracować nad konwersją do BW, bo tu jest zbyt szaro wg mnie, brakuje większego kontrastu czerń-biel. No i wydaje mi się, że za dużo szumu tu dodałeś, niepotrzebnie.
A mi się podoba :) Kadr nie jest typowo krajobrazowy i dobrze, zawsze jakaś odmiana :) Konwersja bardzo mi się podoba, dałbym po łapach każdemu kto zechciałby dodać tu kontrastu. Tak ma być i jest dobrze.
Miało być stylizowane na starą fotkę i dobrze wyszło. Kojarzy się faktycznie z PRLem :)
Włochacz
25-01-2012, 19:52
Wiem, że kadr jest nieciekawy. Szczerze to chodziło mi o to, żeby zdjęcie wyglądało jakby było zrobione przez laika, którym kilkanaście lat temu wyjrzał przez okno i uwiecznił "na szybko" zimową scenerię (może tą z 13 grudnia 1981r. :D) swoim analogiem. ;)
Włochacz
25-01-2012, 19:53
Drogi autorze - a w czym "seria" jest lepsza od "pojedynczego foto" - że aż czujesz potrzebę tłumaczenia się przed nami z tego faktu ? :)
Masakra... :D
A mi się podoba :) Kadr nie jest typowo krajobrazowy i dobrze, zawsze jakaś odmiana :) Konwersja bardzo mi się podoba, dałbym po łapach każdemu kto zechciałby dodać tu kontrastu. Tak ma być i jest dobrze.
Miało być stylizowane na starą fotkę i dobrze wyszło. Kojarzy się faktycznie z PRLem :)
Mam podobne odczucia i nie wypada się nie podpisać. Bardzo ciekawe, niesztampowe zdjęcie.
wolnyslimak
26-01-2012, 11:01
Tytuł sam podpowiada podtekst "starej fotografii". Mnie się podoba choć i kadr i światło i sytuacja zwykła jakich wiele na naszych osiedlach. Jednak ten "mrok" dnia zwyczajnego przyciąga.