Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Z widokiem na Giewont...
... zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/685/dsc7788orgkm.jpg/)
pozdrawiam :)
Harb, kiedy byłeś ? Coś czuję że minęliśmy się na szlaku. Niebawem zapodam z dzisiejszego wypadu ;-)
Zdjęcie z Kasprowego ?
Harb, kiedy byłeś ? Coś czuję że minęliśmy się na szlaku. Niebawem zapodam z dzisiejszego wypadu ;-)
Zdjęcie z Kasprowego ?
Z Ksprowego, ale to szuflada z ub. roku :)
oj szkoda, bo mam z wczoraj troszkę do pokazania a wiało że hej ;-)
Nikonozaur
25-01-2012, 00:30
Ależ ten Giewont opatulony chmurami, cieplutko mu chyba... ;) Piękne kolory.
fajnie fajnie się dzieje :) śniegu sporo widać po płotkach - zazdroszczę chmur na które poluję i jakoś mnie omijają... piękna fota
ostrytux
25-01-2012, 00:36
Mnie osobiście kadr nie przekonuje, tak trochę skonstruowany że jest w nim wszystko i nic.
Mój wzrok mino woli podąża od płotka na pierwszym planie, dalej kotłem i granią Goryczkowej Czuby po Czerwone Wierchy, do Giewontu i zatrzymuje się na dość pustej prawej stronie i tak na okrętkę. Lewa strona kadru bardzo mocno ciąży w stosunku do prawej, to oczywiście moje subiektywne odczucie.
Osobiście zastosowałbym tu ogniskową w okolicy 70-100mm, budując pionowy kadr rozpoczynający się w Kotle Goryczkowym od tych wspaniałych mgieł a zamykając go Giewontem z niewielką ilością nieba.
Ladne zdjecie gorskie , mgly dodaja smaku . Ale jak wspomnial Ostry z sama gla byloby chyba ciekawiej .
Bartekkw
25-01-2012, 07:45
Coś w tym jest o czym pisze Michał. Niemniej jednak podoba sie
krokus66
25-01-2012, 21:06
Mnie się podoba.
Nie przeczę, że inne ujęcia również się proszą. Ja bym widział większe, mocniejsze wyeksponowanie płotku po przesunięciu się w lewą stronę. Jednak to ujęcie ma swój urok.
JaroPienza
25-01-2012, 22:43
Mnie i światło mało ciekawe nie przekonują. Chociaż technicznie nic do zarzucenia