Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wędrowiec wsród huku i chmur...
krzysztofz24
24-01-2012, 21:02
Witam, taki jeszcze kadr. Poczyniony wczesniej niz poprzedni, swiatlo jeszcze bardziej zolte niz pomaranczowe.
I akurat zlapany moment, kiedy naprawde ostro wialo...
Jest cos dziwnego na gorach w LG, takie jasniejsze kreski. Flary to nie sa;-), chyba takie cos wyszlo z polaczenia bardzo silnego wiatru, ostrych promieni zachodzacego slonca i latajacych w powietrzu drobin sniegu.
Oj, naprawde niezle wialo:-).
Zapraszam, jak zawsze wszelkie wpisy mile widziane:-).
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img94.imageshack.us/img94/1622/dsc5332forum33.jpg)
Faja górska fota, ... dla mnie OK :)
ostrytux
24-01-2012, 21:18
Krzysiek - co ja powiem no mega jest!!
Kadr klasyka z Kasprowego ale warunki miałeś piękne i świetnie je wykorzystałeś!
Jest cos dziwnego na gorach w LG, takie jasniejsze kreski. Flary to nie sa;-), chyba takie cos wyszlo z polaczenia bardzo silnego wiatru, ostrych promieni zachodzacego slonca i latajacych w powietrzu drobin sniegu.
Tą są sławetne lasery na które tak poluję w Rudawach, Pieninach i nie tylko :)
Ostre światło padające pod dość ostrym kątem pada na na nierówną powierzchnię w tym przypadku nieregularny zarys góry, jeśli pod oświetlanym z góry obiektem znajdzie choć odrobina mgły powstają tego typu kreski (tam kreski) lasery :D :)
p.s.
Temu wędrowcy współczuje, strasznie go tam musiało wytargać!
Myślę, że to porządna górska fota :-) a klimacik ekstra ustrzeliłeś. Wydaje mi się, że część zacienionego zbocza wpada w lekki fiolet :-)
Faja górska fota, ... dla mnie OK :)
I dla mnie , ta krawędż jest piękna a wiatr i światło dopełnia reszty :)
krzysztofz24
24-01-2012, 21:30
Krzysiek - co ja powiem no mega jest!!
Kadr klasyka z Kasprowego ale warunki miałeś piękne i świetnie je wykorzystałeś!
Tą są sławetne lasery na które tak poluję w Rudawach, Pieninach i nie tylko :)
Ostre światło padające pod dość ostrym kontem pada na na nierówną powierzchnię w tym przypadku nieregularny zarys góry, jeśli pod oświetlanym z góry obiektem znajdzie choć odrobina mgły powstają tego typu kreski (tam kreski) lasery :D :)
p.s.
Temu wędrowcy współczuje, strasznie go tam musiało wytargać!
O kurde, mam lasery:-). Powiem szczerze, ze nie wiedzialem o tym zjawisku. Nawet sie zastanawialem, czy dawac to zdjecie, ze wzgledu na to zjawisko. Dzieki za info i za wpis ogolnie. Az sobie zaraz po necie obczaje.
Co do wedrowca, to jak do mnie juz podszedl. Nastapila zwyczajowa wymiana uprzejmosci...stojac od siebie 1.5m i drac na maksa, przez ten huk:-).
Cieszyl, sie ze zdazy na ostatnia kolejke i dziwil, ze ja tak na ostatnia chwile czekam;-).
Ehh, ten dzien w gorach byl niezapomniany...
Pięknie!! Zanotowałeś zjawiskowa chwilę.
Jak ostry prawi wykorzystałeś rewelacyjnie to czym Cie natura uraczyła tego dnia - gratulacje...
JaroPienza
24-01-2012, 21:39
O jakie łaaadne. A ja śniegu w tym roku niestety,ani płatka. Pięknie zagotowane danie
krzysztofz24
24-01-2012, 21:39
Myślę, że to porządna górska fota :-) a klimacik ekstra ustrzeliłeś. Wydaje mi się, że część zacienionego zbocza wpada w lekki fiolet :-)
Na pewno nie, choc wiem o ktory fragment ci chodzi. Tez mnie, powiedzmy;-) niepokoil. W ACR czy dac fiolet na +100, czy -100. To i tak nie ma to zadnego wplywu na ten obszar, Zreszta i tak dalem fiolet na -60:-), w paru miejscach pojawial sie w sladowych ilosciach.
Bylo troche niebieskosci w cieniach(glownie na dole) ale tez porzadnie zdjalem;-).
Taki ten cien na tym zboczu po prostu jest;-).
pitbul60
24-01-2012, 21:40
Swietna fota , taka realistyczna ze jak sie patrzy to az zimno mi sie robi brrr..
Świetne warunki Ci się trafiły, ale dodatkowo muszę przyznać że wykorzystałeś je w pełni. Jak dla mnie zdjęcie idealne.
Pięknie pokazane piękno i surowość gór. Dla mnie bomba!
Niesamowite, fenomenalne zdjęcie ! Jestem pod wielkim wrażeniem! Gratuluję
Na pewno nie, choc wiem o ktory fragment ci chodzi. Tez mnie, powiedzmy;-) niepokoil. W ACR czy dac fiolet na +100, czy -100. To i tak nie ma to zadnego wplywu na ten obszar, Zreszta i tak dalem fiolet na -60:-), w paru miejscach pojawial sie w sladowych ilosciach.
Bylo troche niebieskosci w cieniach(glownie na dole) ale tez porzadnie zdjalem;-).
Taki ten cien na tym zboczu po prostu jest;-).
Skoro tak twierdzisz Krzysiu, to nie mam pytań :mrgreen:
bdb fotka,nie mam pytań,, :)
Nikonozaur
24-01-2012, 22:53
Kurczę, nawet jakby ludzia nie było to i tak jest super. Piękny kadr, światło, kolorki na swoim miejscu, bardzo dobra praca Krzysiu. Graty. ;)
Ale miałeś spektakl, zazdroszczę że oglądałeś to na żywo w HD i stereo :)
jarekf34
24-01-2012, 23:52
Niesamowite, fenomenalne zdjęcie ! Jestem pod wielkim wrażeniem! Gratuluję
I ja również pogratuluję bo jest czego :) Piękna fotka.
...bardzo bardzo dobra fota, piękne światło i cudna chwila
dominikpl72
25-01-2012, 00:50
Przy poprzednim kadrze - musiałeś o wietrze napisać, no na tym kadrze to od razu dobrze widać ten hulający wiatr :) To też piękne - jak poprzednio :)
Sebastianito
25-01-2012, 01:41
No kapcie w dywanie a piety w suficie... i te lasery a chlopina tylko smaczku dodaje tej focie.... Jedno z lepszych zdjec jakie widzialem w tym miesiacu.... MEGA fota!
behavior
25-01-2012, 10:39
Światło,kadr...piękna fota.
Super Krzysztof :)!!! Zaryzykuję stwierdzenie, że mz to jedna z najlepszych odsłon w Twoim wydaniu :).
Kadr, światło i przede wszystkim mega dawka rewelacyjnego klimatu :).
Cóż, delektować się pozostaje :).
P.S. Z kolorkiem zacienionej strony można by jeszcze troszeczkę powalczyć, aby jeszcze bardziej dopracować zdjęcie mz ;).
Bardzo dobre zdjęcie, dobrze wykorzystałeś warunki. Wędrowiec jakiś mały taki :D
RobertSoul
25-01-2012, 11:54
Kapitalna fotografia !!! :) Biorę ją w całości !
Nie mniej jednak zapytam, czy posiadasz wykadorwany fragment lewego dołu z tym ludkiem ? Bo tam się dzięją niesamowie rzeczy !!
Pięknie się dzieje,
światło, kolory, kadr wszystko na plus, piękne zdjęcie. :)
Oj na górskie widoczki mogę popatrzeć tylko z zazdrością :) Pięknie pokazane.
Zastanawiałbym się o lekkim odjęciu EV (0,5-1) może, ale ja mam taki monitor, że lepiej się nie wypowiadam na ten temat :)
krokus66
25-01-2012, 21:15
Bardzo ładnie pokazałeś góry zimą z hulającym wiatrem.
Piękne góry i piękne zdjęcie. Oby więcej takich.
Piękne górskie zdjęcie. I dobrze, że zostało "poczynione", a nie "popełnione".
jacekz40
26-01-2012, 11:58
Gratulacje Krzysztof, bardzo piękna odsłona :)
krzysztofz24
26-01-2012, 15:15
Nosz ty kurka:-), w zyciu nie mialem tyle wpisow i to jeszcze wszyscy chwala:-). Az jak czytalem niektore komenty to mnie lekkie oniesmielenie bralo:razz:
Podziekowal wszystkim:-).
Ehh, Gory...jak by ktos mial kontakty zeby wynajac tanio ten domek na Kasprowym;-), co to w nim pogode obserwuja, to poprosze info;-). Bo bym tam z checia sobie pomieszkal:-).