Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] **
otherside
24-01-2012, 00:21
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/190/dscf7976zm2.jpg/)
malachowskim
24-01-2012, 09:42
bardzo ładnie, przeszkadzają mi tylko drobinki pyłku z pudru.
Właśnie te drobinki uchwycone w ten sposób nadają zdjęciu dynamiki glamurowej cokolwiek to znaczy. Dla mnie perfekcyjnie uchwycone. A drobinki powodują, że zdjęcie jest perfekcyjnie niedbałe.
pierwszy raz podoba mi się zdjęcie gdy modelka ma "tonę tapety" na twarzy :D
fajny pomysł
Może się i nie znam, ale nie rozumiem tego zdjęcia, co autor miał na myśli, co chciał w ten sposób przekazać?
ThomasVoland
26-01-2012, 22:00
Od kiedy to w beauty chodzi o przekazywanie jakichś wartości?
A od kiedy to fotografia nie przekazuje żadnej wartości, to po co robić zdjęcia?
Ok. są zdjęcia nad którymi wizażyści poświęcają bardzo dużo czasu, ale ma to jakiś pomysł, zamysł artystyczny, a tu jest plama dorobiona w PS. W dodatku nieudolnie bo dolna część twarzy wygląda jak przyłożona maska, dolna krawędź jest strasznie ostra i kończy się za wcześnie, powinna być pociągnięta z 36px w prawą stronę. Nie zbiega się to z prawą krawędzią twarzy.
Być może o taki efekt mu chodziło, ale mam wrażenie że jednak nie.
ThomasVoland
27-01-2012, 06:33
to po co robić zdjęcia?
Bo się lubi? Bo jest zlecenie?
otherside
27-01-2012, 11:43
Ok. są zdjęcia nad którymi wizażyści poświęcają bardzo dużo czasu, ale ma to jakiś pomysł, zamysł artystyczny, a tu jest plama dorobiona w PS. W dodatku nieudolnie bo dolna część twarzy wygląda jak przyłożona maska, dolna krawędź jest strasznie ostra i kończy się za wcześnie, powinna być pociągnięta z 36px w prawą stronę. Nie zbiega się to z prawą krawędzią twarzy.
O to mnie rozbawiłeś, dobre, naprawdę dobre...Powiedz mi jakie masz doświadczenie, ze wyciągasz takie wnioski na podstawie zdjęcia, które ma 900 px w pionie. Ani puder, ani pędzel, ani drobinki pudru nie są dorobione w PS.
Poprzestańmy może na tym,ze tak jak napisałeś wcześniej nie rozumiesz tego zdjęcia. To nie jest portret, żeby zdjęcie miało przekazywać cokolwiek.