Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Martyna raz jeszcze .... co myślicie?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img4.imageshack.us/img4/4382/7008948.jpg)
velaskez
23-01-2012, 14:07
W tym spojrzeniu coś jest. Podoba mi się ;)
Spojrzałem w oczy i zaskoczyła mnie różnica między źrenicami. Wygląda tak jakby lewe oko modelki dostało znacznie mniej światła niż prawe i źrenica jest znacznie bardziej rozszerzona. Przeszkadza mi to w odbiorze zdjęcia, chociaż pierwsze wrażenie było bardzo pozytywne.
lubie ją:) odwiedza bydgoszcz?:)
darkmajin
23-01-2012, 15:02
Super!
Robert_P
23-01-2012, 15:30
Bardzo naturalne , wciąga wzrok , żrenice faktycznie coś nie halo ale mnie to nie przeszkadza...
Spojrzałem w oczy i zaskoczyła mnie różnica między źrenicami. Wygląda tak jakby lewe oko modelki dostało znacznie mniej światła niż prawe i źrenica jest znacznie bardziej rozszerzona. Przeszkadza mi to w odbiorze zdjęcia, chociaż pierwsze wrażenie było bardzo pozytywne.
Niestety źrenice będą Ci zawsze przeszkadzać ... Martyna tak już ma i nie da się tego zmienić :)
lubie ją:) odwiedza bydgoszcz?:)
Hmmm ... wątpię. To była jej pierwsza sesja w życiu ... przyszła z siostrą, i dobrze, bo ma 15 lat dopiero.
i jak to można się pomylić... ja bym dał z 18
FotoKuba
23-01-2012, 17:47
Ma to coś . :)
Kacper82
23-01-2012, 19:19
Podoba się. Modelka pierwsza klasa.
To tylko złudzenie. Nierówność źrenic to poważny objaw neurologiczny i od tego można się przekręcić. Jak mniemam modelka nie miała urazu głowy typu cios obuchem przed sesją, nadal przebywa wśród żywych i ma się dobrze. Poza tym obie źrenice reagują na światło po oświetleniu jednej (odruch źreniczny) bezpośrednio i konsensualnie. Brak bezpośredniej i konsensualnej (tego drugiego oka) reakcji źrenic na światło to objaw Argylla Robertsona. Nawet nie będę pisał czego może być objawem. Źrenice są równe, może dyskretna różnica w cieniach rozkładających się na oczach o blikach światła. Ta pani jest zdrowa.
Bardzo fajne.
--------------
Mocno subiektywnie:
Nie podszedł mi kadr super. Masa włosów, futro, ciężka zgarbiona sylwetka się wydaje. Do tego nieszczególna góra jak dla mnie. Pokombinowałem i proponowałbym cięcie w wysokości 1/3 od góry między obecnym kadrem, a linią brwi. Od dołu tuż pod końcówkami włosów z lewej, lekko ponad połową długości ramienia. W ten sposób przy okazji odszedł problem usuwania plamek na ramieniu, które "niepotrzebnie" wybiło się tu na pierwszy plan. Ja bym jeszcze wyciągnął kadr na boki w poziomie, gdyby się dało. Lekka winieta, by zmniejszyć udział światła na ramieniu. I dla mnie koniec.
Obie wersje są na moje oko dobre, choć proponowana przeze mnie bardziej klasyczna i nudna. Jednak deczko poprawniejsza, gdyby ktoś poprawności książkowej szukał. Oba mają kompletnie inny wydźwięk i obie bym pewnie chętnie oglądał co jakiś czas i się zastanawiał czy to już koniec. Czy może jeszcze jakoś inaczej to zdjęcie sobie obrobić. :)
Bardzo fajne.
--------------
Mocno subiektywnie:
Nie podszedł mi kadr super. Masa włosów, futro, ciężka zgarbiona sylwetka się wydaje. Do tego nieszczególna góra jak dla mnie. Pokombinowałem i proponowałbym cięcie w wysokości 1/3 od góry między obecnym kadrem, a linią brwi. Od dołu tuż pod końcówkami włosów z lewej, lekko ponad połową długości ramienia. W ten sposób przy okazji odszedł problem usuwania plamek na ramieniu, które "niepotrzebnie" wybiło się tu na pierwszy plan. Ja bym jeszcze wyciągnął kadr na boki w poziomie, gdyby się dało. Lekka winieta, by zmniejszyć udział światła na ramieniu. I dla mnie koniec.
Obie wersje są na moje oko dobre, choć proponowana przeze mnie bardziej klasyczna i nudna. Jednak deczko poprawniejsza, gdyby ktoś poprawności książkowej szukał. Oba mają kompletnie inny wydźwięk i obie bym pewnie chętnie oglądał co jakiś czas i się zastanawiał czy to już koniec. Czy może jeszcze jakoś inaczej to zdjęcie sobie obrobić. :)
Dzięki mOSAd .... mam bardzo podobny kadr, jeżeli nie taki sam, o którym Ty piszesz. Jak czas mi dzisiaj pozwoli na dokończenie go to wrzucę. Pozdro.
mOSAd-owy kadr :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img194.imageshack.us/img194/3045/7008947.jpg)
mOSAd-owy kadr
O właśnie.
bart1987
24-01-2012, 17:54
dla mnie oba są mega!!!
Wykopię starocia, ale co tam.. Muszę to napisać, że mOSAd-owy kadr podchodzi mi znacznie bardziej.
Bardzo ładne! Fajny Klimat. Super modelka.
remiksson
21-04-2012, 11:30
Mnie też się podoba, ładny portret pieknej modelki :)
myślę, że druga wersja jest lepsza. Nie jest już tak ciasno i ciężko