PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] krajobraz z owcami

PiotrPJ
21-01-2012, 23:56
dokładnie jak w temacie ;-)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/01/UNU2j5W6QfcO55SQuX-1.jpg
źródło (http://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/pb/bg/eav5/UNU2j5W6QfcO55SQuX.jpg)

Duder
22-01-2012, 00:22
Fioletowe owce to jeszcze bym jakoś przełknął, no taka wizja artystyczna może, ale zielone?!!!

maniak666
22-01-2012, 00:44
Fioletowe owce to jeszcze bym jakoś przełknął, no taka wizja artystyczna może, ale zielone?!!!
Duder-to nie artystyczna wizja, jena wyspiarska rzeczywistosc. Widze ze fot na klifach gdzies poczyniony i takie pomalowane owieczki to tam norma. do tej pory nie wiem czemu to sluzy. Widze ze niebieskich i czerwonych kolega nie ustrzelil- wtedy bys mial dopiero zagwozdke:mrgreen:

krzysztofz24
22-01-2012, 01:10
Nie jest to majstersztyk kadrowy;-), swiatlo tez nie dopisalo...Ale ta gromadka taka sympatyczna, ze fota mi sie podoba:-).
No super te owieczki:-).

P.s Maniak666 a po co na Wyspach sie maluje owce:-)? Czesto bywam w Zakopanem, I tam owieczek nie maluja;-).

maniak666
22-01-2012, 01:26
P.s Maniak666 a po co na Wyspach sie maluje owce:-)? Czesto bywam w Zakopanem, I tam owieczek nie maluja;-).

Ha! Good question. Sam sobie zadaje to pytanie. Moze wtedy ta baraninka, a wlasciwie jagniecinka lepiej smakje z sosem mietowym?:-D
Zreszta tam mozna sobie zadawac wiele pytan na ktorre trudno znalezc logiczna( z naszego punktu widzenia) odpowiedz. Ale i tak uwielbiam ten kraj. Zwlaszcza porownujac go z naszymi zaodrzanskimi sasiadami deklasuje ich pod kazdym wzgledem. No, moze kuchnia mi tu bardziej odpowiada...

Duder
22-01-2012, 01:30
Kurczę, to się nadaje do TPZ (Tow.PrzyjaciółZioła...tfu-Zwierząt) :-)
To pewno coś w rodzaju dużego podpisu na focie.... żeby nikt nie zakosił...

bradley
22-01-2012, 01:36
....bo te owce są zapewne genetycznie modyfikowane :-)

maniak666
22-01-2012, 01:38
Kurczę, to się nadaje do TPZ (Tow.PrzyjaciółZioła...tfu-Zwierząt) :-)
To pewno coś w rodzaju dużego podpisu na focie.... żeby nikt nie zakosił...
Wiesz-moze i one pomalowane, ale na pewno maja o wiele lepiej niz niejedno stworzenie w naszych zagrodach i obejsciach. Stosunku do zwierzakow to jeszcze dlugo mozemy sie od Angoli uczyc...
Krow "pancernych" to jakos nigdy przez te pare lat nie spotkalem.

PiotrPJ
22-01-2012, 01:48
czołem Panowie
Maniak666 wyjaśnił już, że z kolorami owiec tak już (na Wyspach - tu Malin Beg, Irlandia) jest ;-)
Moja teoria że to jest oznakowanie w celu rozróżnienie własności

krzysztofz24
akcja tuż przed zachodem słońca - a ja jakoś tak parametrów naświetlenia nie dobrałem :-)