Zobacz pełną wersję : Rollei retro 100 w Neofin Blue
Czy ma ktoś tabelę czasów wywołania Rollei retro 100 w Neofin Blue - rozcieńczenie 700ml?
Google nie gryzie
http://www.digitaltruth.com/devchart.php?Developer=Neofin+Blue&Film=&mdc=Search
Te tabelki już od dawna studiuję i nic niestety dla mnie z nich nie wynika. Gorzej opisanego wywoływacza nie spotkałem. Mam Neofin Blue "one shot" do rozcieńczenia w 300 lub 700 ml. Chcę wywołac jednocześnie w koreksie 2 negatywy rozcieńczając buteleczkę Neofinu w 700ml wody. Temp 20st. Zatem jeżeli potrafisz mi kolego pomóc odczytać z tej enigmatycznej tabeli czas wołania będę ci dozgonnie wdzięczny. Nadmieniam, że czas dla wołania jednoczesnego 2 negatywów jest inny niż dla wołania jednego po drugim i inny niż przy rozcieńczeniu w 300ml. O ile go przedłużyć? No co za "gość" pisał tą instrukcję (tą w pudełku z wywoływaczem)... ehhh
W tabeli stoi stock więc rozrabiasz tak jak masz na wywolywaczu i w tym roztworku wywolujemy ...
Ale na opakowaniu mam albo 300 albo 700. Zatem stock jest 300 czy 700? Tu jest dla mnie pies pogrzebany... zachciało mi się zmieniać wywoływacz....
klisza36
21-01-2012, 22:32
tam jest wszystko napisane,w dołączonej rozpisce
Wywołałem. Jedna rolka do kosza druga wywołana perfekcyjnie. Temat do zamknięcia.