Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nebbiosa alba

JaroPienza
20-01-2012, 22:40
Na długim końcu Mgielnika (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=199998) :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img689.imageshack.us/img689/8783/dsc8822web.jpg)

borregaard
20-01-2012, 22:43
Pilnuj pionu...;)

ALF
21-01-2012, 14:22
Bajecznie, nieziemsko podane, z dużym smakiem :)

Mariusz_007
21-01-2012, 14:26
Rewelacyjny kadr! Wszystko we właściwym miejscu :)

pardwadwa
21-01-2012, 14:28
Pilnuj pionu...;)

Mógłbyś rozwinąć pls? Pytałem gdzieś tu wcześniej o trudne sytuacje z pionowaniem zdjęć i nie dostałem żadnej odpowiedzi. O co chodzi z pionem w tym zdjęciu? Pierwsze wzgórze płynące w dół? Czy to tylko jakieś wewnętrzne Wasze żarty?

Chciałbym czasami robić tego typu fotki, uwielbiam mgliste klimaty, ale czas jest niestety ogranicznikiem... :)

katatjuta
21-01-2012, 15:00
Ładne. Ta odsłona jest zdecydowanie lepsza od poprzednich.

rainer
21-01-2012, 20:49
Bardzo przyjemne dla oka,
kolejne świetne zdjęcie. :)

Radek_1
21-01-2012, 22:50
Poprawić tonację w górnej części ( za niebiesko ) i będzie cycuś ...

harb
21-01-2012, 22:51
Poprawić tonację w górnej części ( za niebiesko ) i będzie cycuś ...

i ja się tutaj podpisze , reszta jest dobra :)

Hoobie
21-01-2012, 22:58
Tak, ta niebieskość na górze zbyt intensywna, a na pewno warta skorygowania bo kadr i klimat w nim zawarty jest czaderski :D

Zen
21-01-2012, 23:26
Chyba najlepsze z Twoich które tu pokazałeś. Za poprzednikami , góra za niebieska.

PiotrPJ
21-01-2012, 23:41
co do pionu - nikt nie dopowiedział słowa: wydaje mi się, że drzewa przy pierwszej drodze(?), może i dom, leciutko lecą w lewo. Ale gdyby ktoś nie zapytał to pewnie bym nie zauważył, nie zwrócił uwagi.
Fotka bardzo przyjemna w odbiorze, jak i pozostałe z tego rejonu :-)

hateom
21-01-2012, 23:52
Miejsca, które pokazujesz są niesamowite :) Zdjęcie bardzo przyjemne w odbiorze, ładnie prowadzi wzrok i zatrzymało mnie na dłużej.

krzysztofz24
22-01-2012, 00:29
O miebieskosciach na gorze juz koledzy wspomnieli z czym sie zgodze.
I dodam jeszcze ze bardzo smakowity gorzasto-mgielny przekladaniec wyszedl :-).
I czuc przestrzen...

maniak666
22-01-2012, 01:04
Wszystko juz przedmowcy powiedzieli. I nie wypada sie nie zgodzic. Zarowno z drobnymi sugerowanymi poprawkami, jak i z superlatywami odnosnie tej pracy. Jak zwykle:wink:

No wlasnie-jak zwykle.
Powiem Ci Jaro ze ilekroc pojawia sie nowy zalozony przez Ciebie watek, otwierajac go, gdzies tam po cichu licze na kompletne zaskoczenie. Nie wiem -kadrowe, obrobkowe,tematyczne...
No po prostu inaczej. Nie chce przez to powiedziec ze jest cos nie tak z tym co nam pokazujesz, czy tez jak to podajesz. Tylko strasznie bym chcial ( a wiem, a w kazdym razie mam to przekonanie) ze moglbys nas tu kompletnie zaskoczyc.
Zebym nie musial pisac-"jak zwykle"...

Pozdrawiam
Andrzej.

JaroPienza
22-01-2012, 02:44
Wszystko juz przedmowcy powiedzieli. I nie wypada sie nie zgodzic. Zarowno z drobnymi sugerowanymi poprawkami, jak i z superlatywami odnosnie tej pracy. Jak zwykle:wink:

No wlasnie-jak zwykle.
Powiem Ci Jaro ze ilekroc pojawia sie nowy zalozony przez Ciebie watek, otwierajac go, gdzies tam po cichu licze na kompletne zaskoczenie. Nie wiem -kadrowe, obrobkowe,tematyczne...
No po prostu inaczej. Nie chce przez to powiedziec ze jest cos nie tak z tym co nam pokazujesz, czy tez jak to podajesz. Tylko strasznie bym chcial ( a wiem, a w kazdym razie mam to przekonanie) ze moglbys nas tu kompletnie zaskoczyc.
Zebym nie musial pisac-"jak zwykle"...

Pozdrawiam
Andrzej.

Więc muszę poprzeczkę jeszcze wyżej podnieść? Cholernie trudne, ale może i można, a na pewno trzeba spróbować.

Chociaż dla mnie "jak zwykle dobrze" to nie jest źle ;)

maniak666
22-01-2012, 11:13
Poprzeczka jest bardzo wysoko ustawiona. Sam ja tam ustawiles i nie schodzisz ponizej. Mi chodzi o zaskoczenie wynikajace z "innosci"spojrzenia, obrobki, motywu , kadru a nie obsuwa formy.
Na podawana w dotychczasowy sposob Toskanie moge slepic godzinami, jednak chcialbym abys zaserwowal ja nam w inny zaskakujacy a jednak rownie smakowity sposob.
Pozdrawiam

krokus66
22-01-2012, 15:10
Pięknie pokazane miejsce. Bardzo dobry kadr, wieloplanowość, śliczne mgły. Całość cacy, bajeczna. Zgodzę się, żeby trochę mniej niebieskiego ale nie likwidować. Gratulacje.