Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Jak nie urok to ...
Dziś przed pracą poszedłem do czatowni, żeby skorzystać z jakże rzadkiego słonecznego ranka.Wyszedłem po 6 i o 6:20 byłem na miejscu.Przygotowałem "kfc" i wlazłem do budy Zacząłem stawiać statyw, strasznie przy tym hałasując, kiedy kątem oka dostrzegłem jakiś nowy pniak na łące To był oczywiście Myszołów.Zamarłem czekając aż zacznie wcinać. Za chwilę przyleciał jeszcze jeden ale warunki uniemożliwiały zrobienie zdjęć. Kiedy słońce zaczęło świecić ładniej myszaki były już po śniadaniu i poleciały :/ Potem przyleciał jeszcze raz porwał porcję i czmychnął ale przed tym żeby mnie wkurzyć usiadł na tle pniaka całkowicie rozmontowując mi kompozycję Jedno tylko pokażę bo reszta marna choć i to nie porywa mz.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/01/attachmentphpattachmentid59032d132708841-1.jpg
źródło (http://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=59032&d=1327088411)
Jakie jest Wasze zdanie na temat wywołania tego zdjęcia.Pytam bo miałem kłopoty przy tak słabo oświetlonej kontrastowej scenie.
marschal
20-01-2012, 22:31
Moze ciut za pozno wyszedles ? Co do zdjecia to troche szkoda tla, takie high key wyszlo i zero w nim szczegolow. Rozumiem ze warunki byly trudne. Gdyby udalo sie Tobie wywolac wiecej zycia - detalu w tym sniegu za ptakiem i przyciac lewy bok i gore, aby glowa ptaka byla blizej mocnego puntku to mysle ze byloby calkiem spoko. Jestem pewien ze nastepna zasiadka bardziej sie uda. Dobrego swiatla zycze. pzdr
Myszak fajny, dobra jakość.
Tylko te tło, bije po oczach mz:rolleyes:
Myszak fajny, dobra jakość.
Tylko te tło, bije po oczach mz:rolleyes:
Dokładnie, zgadzam się z kolegą.
misiobudrysio
20-01-2012, 23:22
po tytule spodziewałem się sroki :razz:
fajny myszak a tło no cóż przyroda to nie plener z modelką
pozdrawiam
Przy takich kontrastach to nie bardzo miałeś wyjście - ale ja bym trochę przyciemnił - myszaka zazdroszczę, w puszczy Warszawa takie nie latają :D
Dzięki za opinie. Jeszcze zmierzę się z tym rawem zobaczymy czy uda mi się lepsze efekty uzyskać.
myślę, że już wiele nie zdziałasz z tym dominującym, śnieżnym tłem. Poza tym fajnie się ustawił do zdjęcia :)
sprobuj pobawic sie na warstwach
http://www.naszaprzyroda.prze-mysl.pl/images/galerie/nowosci/poziome/99962.jpg
A jak to ?
Marku warstwy to nie moja bajka :) Zbyt mało wiedzy i czasu na grzebanie staram się wywoływać fotki możliwie jak najprościej by dało to zamierzony efekt i pokazało to co widziały moje oczy.
evilseed
22-01-2012, 01:06
Chyba lepiej jest na 2, ale powstała poświata która nieco przeszkadza :)
No Stefek trochę na siłę te fotki wrzuciłeś :)
Dla mnie odbiegają od standardu do jakiego przyzwyczaiłeś.
DO CZATOWNI MARSZ!!! :)
No Stefek trochę na siłę te fotki wrzuciłeś :)
Dla mnie odbiegają od standardu do jakiego przyzwyczaiłeś.
DO CZATOWNI MARSZ!!! :)
Rozkaz !
Obiecuję mocne postanowienie poprawy :)
jajacek44
23-01-2012, 22:35
Ale Ci Michał przymaścił :smile: Nie przejmuj się, moje w ogóle nie nadają się do pokazania:lol: