Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Czerwone Wierchy i Cicha Dolina o zachodzie i chmurzasto...

krzysztofz24
20-01-2012, 18:47
Witam, taki kadr. Czyli podpalmy troche sniegu zachodowym swiatelkiem;-), dodajmy troche chmurek na Cicha Dolina, Czerwone Wierchy niezbedne do doprawienia...to tyle kulinarnych porownan;-).

Obrobka i kolorystyka w stylu tak tam bylo. Wialo niemilesiornie, jeden wielki huk, -12st.C, Slonce razac w oczy powoli zmienialo barwe swiatla z zoltej na pomaranczowa i falujace morze chmur...
Ale bym chcial tam z powrotem...:-).

Zapraszam, jak zawsze wszelkie wpisy mile widziane.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img15.imageshack.us/img15/2458/dsc5402forum23.jpg)

P.s Uwazny obserwator powinien dostrzec dwoch ludzikow;-).
Jako ciekawostke, jeszcze dodam, ze za pare dni ten pierwszy plan ktory widac przestal istniec za sprawa lawiny, ktora zeszla z Kasprowego, slupki tez poszly:-).

Hoobie
20-01-2012, 19:03
To jest świetna odsłona jak dla mnie.
Widać, że się solidnie przyłożyłeś do tego kadru i słusznie, bo warto było.
Kompozycyjnie gra i buczy, ludziki też pasują i nie szło ich nie zauważyc ;) kolorek naturalny.
Nie mam się do czego przyczepić, więc jeszcze sobie popatrzę :)

N-kon
20-01-2012, 19:10
Bardzo się podoba - kolorki, kompozycja - super.

jarekf34
20-01-2012, 20:31
Przepiękna fotografia, kadr, światełko... z przyjemnością się ogląda. Gratuluję.

PABLOOK
20-01-2012, 20:34
Pięknie, piękniście :)!
Dla takich obrazów i chwil warto rano zrywać się z wyra, aby podelektować się takim widokiem :).
To ja podelektuję się teraz zdjęciem :).

david
20-01-2012, 21:15
Dobrze uchwycony moment, ładny kadr ale osobiście wolę zdjęcia gór bez widocznej ingerencji człowieka.

borregaard
20-01-2012, 22:40
Jest świetnie,jako wizja i prezentacja,akurat taka....;)
Brawo !
Na temat naturalności koloru nie powiem nic....;)

dominikpl72
20-01-2012, 23:47
Trzymając się kulinarnych porównań - baaaaaaaaaaaardzo apetyczne :) Z dużym naciskiem na "baaaaaaaaaaaardzo" :)

Radek_1
21-01-2012, 00:35
Pięknie, piękniście :)!
Dla takich obrazów i chwil warto rano zrywać się z wyra, aby podelektować się takim widokiem :).
To ja podelektuję się teraz zdjęciem :).

Ja podobnie odbieram tę fotografię, z tym tylko, że dla takich widoków warto pozostać na grani - jeśli jest ku temu sposobność- do zachodu ... :D

Super!

Nikonozaur
21-01-2012, 01:13
Pięknie Krzysztofie, złowiłeś to, o co chodzi w tym całym biznesie. Myślę, ze możesz być dumny z tej pracy. :)

ostrytux
21-01-2012, 01:23
Świetny górki klimat, pięknie światło zachodowe śmiga po pierwszym planie do tego inwersja w Cichej się ściele i gwiazdka słoneczna w mocnym punkcie :) ehh no zazdraszczam na maksa!!
Fantastyczny klimat oddający potęgę gór!

Dla takich obrazów i chwil warto rano zrywać się z wyra, aby podelektować się takim widokiem :)
Pawle to widok z okolic Kasprowego w kierunku Tatr Zachodnich wiec to jest zachód :) najwyższy czas odrobić zaległości z naszych jakże urokliwych Tatr, mogę być przewodnikiem :D

Sebastianito
21-01-2012, 01:55
Swietnie podane! Naprawde sie podoba!

coach_lodz
21-01-2012, 02:18
bardzo ładnie zbudowany kadr... świetne zdjęcie

zaza67
21-01-2012, 10:16
Bardzo dobra fotografia . wszystko tutaj ma swoje miejsce .

PABLOOK
21-01-2012, 12:49
... z tym tylko, że dla takich widoków warto pozostać na grani - jeśli jest ku temu sposobność- do zachodu ... :D
...

...
Pawle to widok z okolic Kasprowego w kierunku Tatr Zachodnich wiec to jest zachód :) najwyższy czas odrobić zaległości z naszych jakże urokliwych Tatr, mogę być przewodnikiem :D

Oczywiście rację macie. Dziękuję za sprostowanie :).
Ale czy to wschód, czy zachód takie spektakle niezwykle smakowicie się ogląda.
Ważne, aby tam wtedy być :)!

P.S. A co do zaległości Michale, to wiesz, że ja bardzo chętnie jak tylko warunki i okoliczności sprzyjającymi będą ;).

I jeszcze raz z przyjemnością obejrzałem sobie ten zachodowy, górski widoczek :).

ALF
21-01-2012, 13:51
Nie będę oryginalny. Zdjęcie gra i buczy z jedną uwagą. Nie widać tych -12 oraz huku ;)

krzysztofz24
21-01-2012, 18:08
No to podziekowal za komenty I cieple przyjecie:-)

rainer
21-01-2012, 20:45
Dopracowane w każdym calu, piękne zdjęcie. :)

Bartekkw
21-01-2012, 21:39
Bardzo przyjemnie. Dobry kadr ładnie podany.