Zobacz pełną wersję : Kodak
Niestety :(
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,10991919,Kodak_przegral_walke___oglasza_b ankructwo.html?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=10199882
Ciekawe czy ktoś go kupi i będzie kontynuował pewne sprawy?
Ja próbuję ratować i w ramach tego kupiłem przedwczoraj w "Bezdomce" komplet akumulatorków AA Kodaka. ;) Za całe 19,90 zł. ;)
Ja próbuję ratować i w ramach tego kupiłem przedwczoraj w "Bezdomce" komplet akumulatorków AA Kodaka. ;) Za całe 19,90 zł. ;)
Jeżeli Made in USA to spóźniłeś się :???:
Kodak będzie żył, ewentualnie kasa z zysków pójdzie do innej kieszonki.
Kodak będzie żył, ewentualnie kasa z zysków pójdzie do innej kieszonki.
Gdyby były zyski nie byłoby upadłości. Tak na logikę chyba wychodzi?:-?
miron19j
19-01-2012, 15:31
eee tam, podzielą, wydzielą, rozprzedadzą. Działy rentowne będą zarabiać, a nierentowne zamkną.
Nic nowego na świecie.
Problem Kodaka polegał na tym , że zyski z CAŁEJ działalności szły do jednego wora i był chaos :)
Teraz Kodak się podzieli i tak naprawdę wyjdzie to np. działowi FOTO tylko na zdrowie.
Ale z tego co wiem to nie ma mowy o zaprzestaniu produkcji flagowych produktów.
spiritwood
19-01-2012, 23:17
Oraz z produkcji matryc do Leiki.
microbot
19-01-2012, 23:32
Oraz z produkcji matryc do Leiki.
Nope (http://www.chip.pl/news/wydarzenia/umowy-i-fuzje/2011/11/kodak-sprzedal-swoje-matryce)
spiritwood
19-01-2012, 23:50
Po odsprzedaniu matryc, Kodak wciąż będzie mógł korzystać ze swoich technologii.
To można rozumieć dwójnasób, ale moim zdaniem 'podzielili' się technologią zachowując prawa do korzystania z nich, ergo nadal będą tłuc matrycę dla Lejków. Myślę, że kontrakt z Niemiaszkami zobowiązuje ich do dostarczania matryc do końca produkcji aparatów z czerwoną kropką. Co innego przeczytać w w folderze z Solms, że matryc dostarcza Kodak, a co inego, że Platinum Equity.
To tylko moje zdanie...