Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Muśnięcie słońca...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img27.imageshack.us/img27/1155/dsc4746s.jpg)
I tutaj jest fajne swiatełko, przyjemny górski krajobraz, z uwag to ta, że nie zamknąłeś kadru z lewej strony przycinając chałupki :)
Świetne są te muśnięcia światła, a i zieleń nieziemsko soczysta. Nie mogę się zdecydować odnośnie tych domków. Nie do końca mi tu pasują, z drugiej strony bez nich byłoby zbyt monotonnie. Chyba jest ich po prostu za dużo - ale to już nie Twoja wina ;)
Ucięte domki na lewej krawędzi zdjęcia wysłałbym pod stempel.
Bardzo przyjemny kawałek górskiego krajobrazu.
Głównie za sprawą plam światła, które mocno wysyciły zielenie. Chociaż otwarcie przyznać trzeba, że owo światło zbyt miękkie jeszcze nie było i kontrasty dosyć mocne po sobie zostawiło.
Co do kadru, to faktycznie przydało by się troszeczkę kadr uszczuplić ;) (lewa kawałek, ciut prawej i ciut góry mz).
...Ucięte domki na lewej krawędzi zdjęcia wysłałbym pod stempel.
Pójdą i w wersji finalnej ich nie będzie ...
Głównie za sprawą plam światła, które mocno wysyciły zielenie. Chociaż otwarcie przyznać trzeba, że owo światło zbyt miękkie jeszcze nie było i kontrasty dosyć mocne po sobie zostawiło.
Co do kadru, to faktycznie przydało by się troszeczkę kadr uszczuplić ;) (lewa kawałek, ciut prawej i ciut góry mz).
Twoja sugestia co do kadru jeszcze bardziej konkretna i zdaje się trafniejsza niż Janusza...
thx
Nikonozaur
19-01-2012, 19:33
Fajnie się ogląda tę fotkę, ładne światło i ciekawie w kadrze. Uwaga n/t przyciętej architektury słuszna i prosta do wprowadzenia w życie. ;)
Fajnie się ogląda tę fotkę, ładne światło i ciekawie w kadrze. Uwaga n/t przyciętej architektury słuszna i prosta do wprowadzenia w życie. ;)
Zaiste i to zrobię - dzięki :)
Pójdą i w wersji finalnej ich nie będzie ...
To i jeszcze nad słupami pomyśl ;)
jarekf34
19-01-2012, 23:19
Po użyciu stempelka będzie jeszcze lepiej :) Fajne foto.
ostrytux
20-01-2012, 01:42
Za Pawłem!
Zanim dojechałem do postu Pawła, widziałem dokładnie to co on :) Wady kadru i twardość światła, ale kawałek dobrego zdjęcia, a po poprawkach pewnie bardzo dobrego :D
Radek Twoje fotki coraz lepsze ;-)