Zobacz pełną wersję : No dobra... Zrobię reklamę swojej konkurencji...
Buahaha:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/12/happydayplscreencapture.png/)
Sesja za 100zł w firmie która jest na rynku od 24 lat! Super okazja! ;>
Sendilkelm
18-01-2012, 16:51
Buahaha:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/12/happydayplscreencapture.png/)
300 zł
jeżeli dobrze rozumiem to nie za 100 tylko za 300. Ale to chyba i tak dobrze :->
Sendilkelm
18-01-2012, 16:53
Ja w tym nie widzę nic dziwnego.
Teraz takie serwisy służą do reklamowania się, a nie do sprzedaży faktycznych produktów. Zamiast wydać na reklamę 150 zł zrobili bon o wartości 200 zł za 100 zł.
EDIT:
Z Twojej strony:
Ślubna sesja zdjęciowa
w plenerze
min. 50 obrobionych
cena: 300 - 450zł zł
Mam wrażenie, że naśmiewasz się z konkurencji, która za 1h sesję bierze tyle, ile Ty za całą ślubną plenerową, która trwa dłużej niż 1h.
Za 100zł dostajesz:
Godzinną plenerową sesję zdjęciową o dowolnej tematyce na terenie Kielc
Pakiet 20 zdjęć w formacie 10 cm x 15 cm oraz wszystkie zdjecia zrobione w trakcie sesji w wersji elektronicznej
Niech mi ktoś powie jak tutaj zamortyzować dojazd, sprzęt, ZUS, odbitki i jeszcze zarobić...
Ja w tym nie widzę nic dziwnego.
Teraz takie serwisy służą do reklamowania się, a nie do sprzedaży faktycznych produktów. Zamiast wydać na reklamę 150 zł zrobili bon o wartości 200 zł za 100 zł.
Będzie to reklama, gdy bon kupi 5-10 osób, a nie np. 500. ;)
Sendilkelm
18-01-2012, 17:03
Za 100zł dostajesz:
Pakiet 20 zdjęć w formacie 10 cm x 15 cm oraz wszystkie zdjecia zrobione w trakcie sesji w wersji elektronicznej
Niech mi ktoś powie jak tutaj zamortyzować dojazd, sprzęt, ZUS, odbitki i jeszcze zarobić...
I dopłacasz 200 zł. Przeczytaj uważnie ofertę...
Będzie to reklama, gdy bon kupi 5-10 osób, a nie np. 500. :wink:
Masz racje, ale do tej pory grouponowa reklama dobrze wychodzi firmom. Odpowiednie zapisy, których ludzie nie czytają i później płacz :) Moim zdaniem się opłaca ... jeszcze :)
I dopłacasz 200 zł. Przeczytaj uważnie ofertę...
Masz racje, ale do tej pory grouponowa reklama dobrze wychodzi firmom. Odpowiednie zapisy, których ludzie nie czytają i później płacz :) Moim zdaniem się opłaca ... jeszcze :)
Ciekawe czy jak sie kupi 2 HappyBony to bedzie można wykorzystać je do jednej sesji - czyli zrobić sesje za 200zł :P
Ta oferta jest idiotyczna... Równie dobrze mogę napisać że:
Oferuje za 1 zł HappyBon o wartości 2 zł na wykonanie reportażu ślubnego, który kosztuje 2000zł, dlatego też z habbpyBonem zapłacisz 1zł mniej! Ale w tytule jest napisane że ślub jest za 1 zł.
Sendilkelm
18-01-2012, 17:16
Po to się zawsze czyta całe oferty i całe umowy. Jest jasno napisane, ba, nawet pogrubione, że ofertą jest bon o wartości 200 zł za 100 zł, a cała sesja kosztuje 400zl.
adam.dorozinski
18-01-2012, 18:14
... a jak ludzie w Ella pomyśleli, to jeszcze wyciągną z klienta dodatkową kasę na okoliczność wizażu / opieki stylistki. Poza tym godzinna sesja kończy się bardzo krótko, więc pewnie dają też możliwość dokupienia dodatkowego czasu. Ja bym przynajmniej tak zrobił. I w ten sposób może nie zbiją na tym kokosów, ale też nie będą jakoś dramatycznie do tyłu. To tak jak robiąc chrzciny za cztery stówki, i oddając 150 fot po obróbce, nie? ;-)
Buahaha:
naucz się czytać ze zrozumieniem - nie 24 a 23 lata
Michał Jędrak
19-01-2012, 00:21
Musimy się pogodzić z tym, że każda firma ma swoich klientów. Róbmy więc swoje i do przodu. Ktoś kumaty od razu zobaczy co to za zdjęcia i od razu zastanowi się czy komuś będzie się chciało zrobić to dobrze za 300zł. Wiadomo, że nie. Ktoś inny będzie szczęśliwy, że miał zrobione genialne zdjęcia i że wszystkich przechytrzył, że zapłacił tak mało. Jego sprawa. Poza tym weźmy pod uwagę, że Barwinek ma pewnie inne uwarunkowania finansowe niż Gdańsk, Poznań czy Warszawa. Ja im dobrze życzę: im więcej 'artystów' jak foto knyt, ela gawin i tym podobnych to tym bardziej podobają mi się moje zdjęcia i dobrze się z nimi czuję. A więc nie lękajcie się...
Za 100zł dostajesz:
no problem.
od 100zł podatek to 9zł, zusu nie mam, odbitki to grosze, dojazd to 2,5 l / km więc nic.
sprzęt to góra 100 zdjęć czyli nic w porównaniu z przeciętnym tematem.
nie ma co tak narzekać.
Musimy się pogodzić z tym, że każda firma ma swoich klientów. Róbmy więc swoje i do przodu. Ktoś kumaty od razu zobaczy co to za zdjęcia i od razu zastanowi się czy komuś będzie się chciało zrobić to dobrze za 300zł. Wiadomo, że nie. Ktoś inny będzie szczęśliwy, że miał zrobione genialne zdjęcia i że wszystkich przechytrzył, że zapłacił tak mało. Jego sprawa. Poza tym weźmy pod uwagę, że Barwinek ma pewnie inne uwarunkowania finansowe niż Gdańsk, Poznań czy Warszawa. Ja im dobrze życzę: im więcej 'artystów' jak foto knyt, ela gawin i tym podobnych to tym bardziej podobają mi się moje zdjęcia i dobrze się z nimi czuję. A więc nie lękajcie się...
no zaglądnąłem na stronę Pani Eli no i nie mogę się pozbierać, taki natłok informacji....
gerronimo
19-01-2012, 13:07
Matko Bosko Częstochosko, toż to jest artyzm w czystej postaci ;)
robin102
20-01-2012, 14:55
Zawsze powiadam, że na fffszystko jest klient, odbiorca. Dziś od rana korespondowałem z miła panią Anią która z racji dużych kosztów wesela w drogim lokalu szukała fotografa tylko na sesje plenerową bo już na pełną obsługę kasy zabrakło. Wstępnie przystała na plener za 900zł po 2 godzinach napisała, że znalazła fotografa za 800zł do realizacji repo oraz pleneru. Chyba się nawet ucieszyłem i życzyłem jej pięknej pogody w tym ważnym dniu :)
Ludzie w (_l_) mają zdjęcia, taki świat.
Chcaiłbym żeby w moim mieście można było tyle brać za sesje zdjeciową... :)
marszull
20-01-2012, 16:25
Ludzie w (_l_) mają zdjęcia, taki świat.
Jak czesto sie nie zgadzam z Robinem,
to tym razem popieram w 100%
dodajac tylko ze cale szczescie (tych ktorzy zdjecia sprzedaja) nie wszyscy
i w zasadzie ilestam watku dotyczacych pracy jako fotograf, ceny zdjec czy poziomu fotografii
mozna by tym zdaniem pozamykac ;)
nonnatus
22-01-2012, 18:44
no zaglądnąłem na stronę Pani Eli no i nie mogę się pozbierać, taki natłok informacji....
no ja też jestem pod wrażeniem. jak ta kobieta znajduje na to wszystko czas, tyle inicjatyw, pomysłów, ehhh
znalazłem jednak i perełkę wśród jej wypisów:
"OSOBY WSPÓŁPRACUJĄCE Z EG STUDIO W LATACH 1995-2006
- (...)
- Jerzy Kośnik, Warszawa, fotograf"
:)
robin102
23-01-2012, 19:12
Chcaiłbym żeby w moim mieście można było tyle brać za sesje zdjeciową... :)
Że to niby dużo jest / nie wydaje się. Ja też jestem na terenach gdzie bezrobocie aż piszczy, ludzie pracy nie mają, mało w niej zarabiają jeśli mają, więc wszyscy poszli robić zdjęcia :)