PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] czasoprzestrzeń

darek_d
17-01-2012, 22:59
jestem ciekaw waszych opinii

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img6.imageshack.us/img6/4370/14012y.jpg)

Nikonozaur
17-01-2012, 23:05
Takie trochę "Odmienne stany świadomości". Nie mogę powiedzieć, że mi się nie podoba, raczej przeciwnie... Przynajmniej szukasz, co już jest wielką zaletą.

Duder
18-01-2012, 03:39
Ciekawe. Przygasiłbym te jasne plamki w LD bo niepotrzebnie rzucają się w oczy.

ALF
18-01-2012, 15:42
Tak, ciekawie wyszło. Zgadzam się co do LDR - dają po oczach.

Dune
18-01-2012, 18:49
Interesujące, fajne, dla mnie jednak minimalnie za szorstki (ostre) wolałbym bardziej miękko.

Hoobie
18-01-2012, 22:21
Widziałem i ... powiem otwarcie (a przy tym zostanę osądzony jako "dziwak" :p ),
że jakiejkolwiek kombinacji dokonałeś, tak efekt końcowy mi się bardzo podoba! :)

harb
18-01-2012, 22:37
Ja również jestem na tak , jak koledzy wyżej, fota z pogranicza art :)

PABLOOK
19-01-2012, 11:27
Inne, ciekawe, oryginalne :).
I za to duży plus Darku :)!

Greg77
19-01-2012, 16:45
Darku juz widzialem to zdjecie i nadal mi sie podoba, ale obserwujac twoja obrobke w ostatnim czasie, zastanawiam sie kiedy oficjalnie przeniesiesz sie na "grafika, digart, posteryzacja"......co nie jest zle, ale czesto Twoje prace wygladaja na grafike.
To jednak mi sie bardzo podoba, ale zdjeciem tego nie nazwe;)

grudzinsky
19-01-2012, 18:06
moze zamiast wszystkich dzialow tematycznych zrobic jeden - KRAJOBRAZ - i tu wszyscy bedziemy wrzucac wszystko to co sie nam podoba :)
moderatorzy tez powinni sprzatac prace, ktore nie przynaleza do danego dzialu, a nie tylko kasowac wpisy nie zwiazane z tematem...

zeby nie bylo...zdjeciem tego nie nazwe, natomiast jako praca digart ma w sobie cos...

mamoń
19-01-2012, 22:21
Ciekawa próba pokazania krajobrazu nieco inaczej niż większość tego co widujemy na tym forum.
Nie zgodzę się z kolegą ,śwMikołajem,..punktem wyjścia był tu jednak krajobraz i dopóki pomimo daleko posuniętej obróbki jest on nadal rozpoznawalny, to jest to jednak KRAJOBRAZ !
Pozdrawiam.

darek_d
19-01-2012, 23:06
No tak kilka ostatnich moich fotek wygląda faktycznie "inaczej", wszystkie jednak powstały na łonie krajobrazu przy średnich warunkach lub wręcz bez warunków ;)
Obróbki w nich tak naprawdę jest dużo mniej niż w niejednej fotografii pięknie pokazanej. Do różnego rodzaju poszukiwań zmotywował mnie kolega Ostry, dla którego kilka moich zdjęć się nie podobało, a to za sprawą właśnie ingerencji PS-a. Każde kolejne tak naprawdę powstawało z coraz to mniejszą domieszką algorytmów, a kilka ostatnich praktycznie ostrzenie po zmniejszeniu. Te z wątku, to znikoma ingerencja, chociaż powiem, że sporo się napociłem zanim powstało, a i przypadku trochę, szczęścia, pogoda pomogła, super mocno zawiało, śniegiem sypnęło i coś tam powstało. A wszystko to za sprawą braku światła w ostatnim czasie, tak się plączę po lasach, polach...Nad zmianą kategorii faktycznie można się zastanowić, ale...sam nie wiem, czy przy różnego rodzaju tramwajach, samochodach to nie krajobraz...?

Greg77
19-01-2012, 23:33
A wszystko to za sprawą braku światła w ostatnim czasie

Darku, bluznisz, akurat swiatla to u Ciebie jest wiecej niz u mnie ostatnimi czasy!:D

grudzinsky
20-01-2012, 01:07
jak nie ma swiatla to sie siedzi w domu ;)
im wiecej bedzie badziewia nie zwiazanego z danym dzialem naplywac tym trudniej bedzie odszukac te naprawde wartosciowe prace...