Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Studio do wynajęcia w Krakowie?

Vall
17-01-2012, 11:02
Z góry przepraszam jak nie ten dział. Poszukuję studia do wynajęcia w Krakowie i znalazłem parę. Może ktoś ma jakieś opinie co do tego gdzie warto się wybrać? Albo gdzie nie warto? :)

Czy ktoś się też orientuje czy jest w Krakowie studio z dość szerokim tłem (powyżej 3m)?

malita
17-01-2012, 14:37
green carot, jest jeszcze na hucie ale musiał bym dopytać się gdzie lub poszukać lepiej w google

http://www.studiozablocie.com/

tyle co wiem ale 3 metry to nie jest szerokie więc pewnie znajdzie się ich sporo, może jeszcze diamond factory ?
kiedyś byłem w studiu koło św. krzyża, wyposażone w oświetlenie broncolor ale wtedy nie było nam potrzebne nawet 3 metrowe szerokie tło. Też nie pamiętam jak studio się nazywało :-) ale właścicielem był świętej pamięci fotograf który wyemigrował do Szwecji ? i tam robił zdjęcia mody, jak zobaczyłem jego portfolio z 80 i 90 lat to oczom nie wierzyłem. Był też właścicielem restauracji przy empiku i na Kazimierzu.

Czornyj
17-01-2012, 14:47
Masz na myśli Axmanna na Krzyża (dwa mieszkania z przebitym sufitem, cyklorama itp)? Już dawno go nie ma.

Vall
17-01-2012, 15:23
Uh, cena dość stroma, szczególnie, że sesja niepłatna. :-)
Ale naprawdę fajny klimat i możliwe że dałoby się tła złożyć w szersze więc będę miał na oku, dzięki. :)

malita
17-01-2012, 17:44
Masz na myśli Axmanna na Krzyża (dwa mieszkania z przebitym sufitem, cyklorama itp)? Już dawno go nie ma.

Axmana tak, jak dobrze pamiętam w 2009/2010 były zdjęcia więc jeszcze było ale znajomy mówił że jego żona chce zlikwidować studio bo nie ma kto się nim opiekować.

Soserious
17-01-2012, 19:22
http://www.virtualphoto.pl/

Tu mam pewną ciekawą propozycje, ale jak na razie nie miałem okazji skorzystać...

Psychotrop
17-01-2012, 20:06
napisz do j_szczygiel i AlleG, chłopaki coś powinni mieć, a jak nie, to coś wiedzieć.

Vall
18-01-2012, 17:04
Dzięki. :)
Co prawda już wynająłem w "Poruszenie", ale zobaczymy. Zawsze to opcja na przyszłość. :)

Soserious
18-01-2012, 18:17
Dzięki. :)
Co prawda już wynająłem w "Poruszenie", ale zobaczymy. Zawsze to opcja na przyszłość. :)

Napisz jak przedstawia się sytuacja cenowa i przedstaw swoje odczucia po sesji ;D

eagis
21-01-2012, 20:51
http://www.erica.pl/studio/
Co prawda nie powinienem ich reklamować bo mi nie dali rabatu no ale nie im będzie:)

Paradiso Perduto
21-01-2012, 23:20
w "Poruszeniu" kiedyś byłem i wyszedłem okrutnie niezadowolony.
może coś się od tamtego czasu zmieniło - daj znać jakie wrażenia

kiedyś działało fajne studio z fajną obsługą na Karmelickiej 20. "Krzywy Domek" się nazywało.
czy jeszcze działa, tego nie wiem, ale byłem tam kilka razy i zawsze było OK.

edit:
tyle znalazłem:
http://www.pkt.pl/s/krakow/2712960/krzywy_domek.html
trzeba by zadzwonić i się dopytać. klimat niepowtarzalny. bardzo pomocny właściciel.

malita
26-01-2012, 18:57
http://studio.photohouse.pl/

Jacek_Z
26-01-2012, 20:18
W Krakowie będzie dobre studio. Niestety termin oddania go do użytku ciągle się przesuwa. Co miesiąc dzwonię w tej sprawie. Począwszy od października tak się dopytuję. Jest szansa by działało pod koniec lutego.
A interesuje sie tym dlatego, że chcę z czornym zrobić tam kurs (w marcu???).
To nie studio Czornego. Nie wiem czy mogę informowac o tym projekcie, nie chcę być szybszy od włascicieli:)

Psychotrop
26-01-2012, 20:56
to nic nie pisz Jacku, bo zapeszysz :)

przy okazji jak nawiedzisz kraków, to daj znać :)

Vall
27-01-2012, 12:24
Będę w Poruszeniu w niedzielę. Dam znać co i jak. :-)
To Czornyj ma studio? ;-)

Psychotrop
27-01-2012, 12:30
To nie studio Czornego.

To Czornyj ma studio? ;-)

a teraz ładnie wróć na górę, przeczytaj jeszcze raz i tak 100 razy :mrgreen:

Vall
27-01-2012, 12:43
Dla mnie to:
"A interesuje sie tym dlatego, że chcę z czornym zrobić tam kurs (w marcu???). To nie studio Czornego."

Sugeruje, że chcą zrobić kurs, ale nie w studiu Czornego (czyli że jednak ma, ale nie tam zrobią kurs). ;-)
Bardzo możliwe że zbyt skomplikowałem, wczoraj miałem 2l/4 osoby wody ognistej i jeszcze nie kontaktuję. :D

Jacek_Z
27-01-2012, 12:59
Tak napisałem, bo nie chciałem by biednego Czornego atakowano o jego studio (którego chyba nie ma). Fakt, jak zwykle nie napisałem tego najjaśniej :) i mozna interpretować to inaczej niż zamiarzałem :)

elmero
27-01-2012, 13:39
z tym studiem to chyba coś wspólnego ma RCS :)

Vall
27-01-2012, 14:59
Ruch Czystych Serc? Sesja jest z wikingami, więc będzie dość ciekawe spotkanie. :D

Vall
29-01-2012, 21:17
Napisz jak przedstawia się sytuacja cenowa i przedstaw swoje odczucia po sesji ;D

No i po sesji. Ogólnie bardzo przyjemnie i na plus. :-)
+ Pomocna i miła załoga (w postaci pana Marka)
+ Wygodne studio i sporo sprzętu
+ Przystępne ceny (od 30zł/h)
+ Blisko pizzeria ;-)
+ Miejsce do zaparkowania
+ Garderoba i łazienka z umywalką obok sali studio
+ Trochę gabarytów (ubrania i kostiumy) na wyposażeniu

Z minusów:
- Dość daleko od centrum

RobertMiernik
29-01-2012, 23:50
+ Trochę gabarytów (ubrania i kostiumy) na wyposażeniu

W sensie gratów ;>

Vall
30-01-2012, 12:45
W sensie gratów ;>

Tak na szybko przeglądnąłem, jest parę porządniejszych i fajniejszych rzeczy. :-)