Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] panoramiczne wspomnienie Gąsienicowej
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.bronowski.pl/~sebastian/foto/2012/01/pano02.jpg)
Nie rozpieściłeś oka :( Nieciekawie ogólnie.
Zbyt wąsko i wielu tylko na pisane słowo musi uwierzyć, ze to Gąsienicowa...
Nikonozaur
17-01-2012, 00:00
Coś z ostrością nawaliło i jak dla mnie jest ciut za zimno. 20%-25% z prawej strony wydaje się mało potrzebne.
Do lekkiego dopieszczenia, ale mnie bierze.....podoba sie, ale rozmiar nieregulaminowy;)
"...wielu tylko na pisane słowo musi uwierzyć, ze to Gąsienicowa..." Radku myślę, że ten kto zna troszkę Taty to bez problemu Gąsienicową widzi, kto nie był, nie wie, nie widział, lub widział tylko z pod schroniska to nic nie dostrzeże i musi uwierzuć na słowo :)
...Greg jeśli to nie problem dla Ciebie czy możesz zdradzić odrobinę patentu dopieszczania ? Jeśli bedziesz miał chwile to napisz coś na prv. / jakaś porada obróbkowa - będę wdzięczny - pozdr.
Faktycznie, kadr trochę taki jakby nieprzemyślany. Lewa strona pusta, a to co mi najbardziej przeszkadza, to za mało dołu.
Ale z tym uwierzeniem na słowo to nie przesadzajmy, widać Giewont, Kasprowy, nawet trochę Murowańca - jak nic zdjęcie z drogi na Świnicę ;)
marcinsk
17-01-2012, 00:26
fajne podoba się, nie byłem tam a tu aż człowiek się chce wybrać..
Nie no. Nie wmawiajcie mi, ze to jest "własciwie" oddany widok hali.
Wszystko wygląda pokracznie, stawy rozciągniete, poszczególne szczyty zniekształcone. Szczęściem, że Giewont nie znalazł się na brzegu kadru, bo to byłoby dopiero ciekawe... Nie neguję pomysłu. Wykonanie mi się zdecydowanie nie podoba...
Mimo tego wszystkiego co napisali poprzednicy nt. kadrowania fota mi się podoba nawet. Może właśnie przez te niedociągnięcia (czy aby na pewno) obróbkowe.
...Greg jeśli to nie problem dla Ciebie czy możesz zdradzić odrobinę patentu dopieszczania ? Jeśli bedziesz miał chwile to napisz coś na prv. / jakaś porada obróbkowa - będę wdzięczny - pozdr.
Eeee no napewno zarzuc ghradient na niebo i przytnij na levelach, z lewej troszke wiecej kontrastu i z prawej tez, prawa strona lekko do odsaturowania zeby pozbyc sie tej niebieskosci......
Calosc mam wrazenie jest zapisana w zlym profilu kolorow, bo kiedy zciagnalem ten plik i wrzucilem do CNXa to wyszly mi zywsze kolory;)
Eeee no napewno zarzuc ghradient na niebo i przytnij na levelach, z lewej troszke wiecej kontrastu i z prawej tez, prawa strona lekko do odsaturowania zeby pozbyc sie tej niebieskosci......
Calosc mam wrazenie jest zapisana w zlym profilu kolorow, bo kiedy zciagnalem ten plik i wrzucilem do CNXa to wyszly mi zywsze kolory;)
dzięki - co do profilu koloru musze sprawdzić jak bede w domu, a jaki ma być poprawny profil ?
Kadr jest kiepski. Obcięte jeziorka po lewej, silne przeniebieszczenia po prawej. A gdyby obciął prawą stronę, to i zdjęcie byłoby lepsze, i regulaminowe. Następnym razem wywalę. Max 1000 w poziomie i link do dużej wersji.
krzysztofz24
18-01-2012, 21:10
No niestety niespecjalnie. Kadrowo brakuje dolu, dalsze plany zaniebieszczone. Brakuje detalu na zdjeciu...ale sam widok mi sie podoba:-). Jeszcze pare dni temu mialem go przed oczami, tylko bardziej bialy;-).