Zobacz pełną wersję : sigma 135-400 DG APO
leszek225
16-01-2012, 19:36
Witam, ma ktos moze ten obiektyw? przegladalem internet i mam mieszane uczucia co do zdjec jedne wypasione inne totalna porazka, wiem wiem ze to sigma i roznie bywa dlatego chcialbym zapytac o zdanie włascicieli tego obiektywu , i w miare mozliwosci prosic o jakies zdjecia prosto z puszki,pozdrawiam
Też przymierzałem się do tego obiektywu, jednakże po testowaniu i z innych opinii okazuje się iż jest dosyć słaby optycznie. Może w terenie ma z daleka wygląd PRO, jednakże z efektów nie będziesz zbytnio zadowolony. Cena jego krąży ok 1000,- PLN. Lepiej dozbieraj trochę kasy i kup nawet używany Nikkor 70-300 VR. Efekty będą znacznie lepsze. Jeśli już polujesz na dłuższą ogniskową to Sigma 120-400 OS ale to nie ten przedział cenowy.
A poza tym jeśli ruszyłbyś trochę głową i lenia wyrzucił zza kołnierza, to w szukajce forum po podaniu warunku 135-400 masz MASE POSTÓW NA TEN TEMAT!
Pisałem o tym obiektywie już w innych postach na jego temat.Obiektyw raczej słaby jak na dzisiejsze czasy i wymagania.Poszukaj raczej używanego N 70-300vr.Różnica w skali odwzorowania
miedzy 300 a 400 nie jest aż tak wielka jakby mogło się wydawać.
leszek225
21-01-2012, 20:29
Miałem juz 70 -300 VR i poszedł do ludzi, ta 135-400 kupilem wiec poczekam do sezonu i sprawdze czy zostaje czy pojdzie w teren.
Witam,
Znalazłem dzisiaj w dość okazyjnej cenie Sigma 135-400/4.5-5.6 APO DG
Poczytałem tutaj i nie wiem sam co myśleć o tym szkiełku... generalnie służyło by do spacerów po parku i zdjęć wiewiórek, czasem "zdjęcia sąsiadki opalającej się topless w domu naprzeciwko" :D
Ogólnie mogę zaakceptować jakieś "niedoskonałości" optyczne , czy też wolny AF.
Cena 800 zł, warto ?
leszek225
14-04-2013, 19:07
Raczej warto, jak sie nie przyda to pojdzie za 1000 PLN wiec bierz chociazby po yo zeby sparwadzic czy Ci to szkolp pasuje.