PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z wysyłaniem maili na gmail

Slon
13-01-2012, 13:21
Korzystam z poczty na hostingu linuxpl.com. Kilka miesięcy temu zauważyłem, że poczta wysyłana na gmail trafia tam do folderu spam. Administratorzy linuxpl zapewniają, że z ich strony wszystko jest ok - przesłali mi log, ale oczywiście nic z nich nie rozumiem ;)
Oczywiście problem nie dotyczy tylko jednego odbiorcy z gmaila.

Ktoś wie jak temu zaradzić?

Kuba Borysko
13-01-2012, 14:06
Zaradzić nie potrafię, jednak przyłączę się do pytania, złapałem gmaila na tym, że miałem wiadomości od klientów z zapytaniem o śluby w katalogu spam...

Majek
13-01-2012, 14:15
Widocznie Welkie G nie lubi niektórych domen. ;-) Trzeba ręcznie ustawiać te adresy jako adresy zaufane i więcej nie będzie ich do spamu wrzucać. Chociaż mnie się chyba jeszcze nie zdarzyła nadgorliwość filtra antyspamowego. Jak już to w drugą stronę.

Slon
13-01-2012, 14:23
Widocznie Welkie G nie lubi niektórych domen. ;-) Trzeba ręcznie ustawiać te adresy jako adresy zaufane i więcej nie będzie ich do spamu wrzucać. Chociaż mnie się chyba jeszcze nie zdarzyła nadgorliwość filtra antyspamowego. Jak już to w drugą stronę.

Ok, ale co pytaniami od potencjalnych klientów? Na stronie mam dodać zapis z prośbą o dodanie mojego adresu do zaufanych?

Ps. Zna ktoś sposób na skontaktowanie się z google? :D Szukałem jakiegoś adres e-mail do supportu, ale nic nie znalazłem :(

Maciek R
13-01-2012, 14:38
To Ty musiałbyś ustawić ICH adresy email jako zaufane, żeby filtr antyspamowy patrzył na nie bardziej "przyjaznym okiem". ;)

freefly
13-01-2012, 14:40
Ps. Zna ktoś sposób na skontaktowanie się z google? :D Szukałem jakiegoś adres e-mail do supportu, ale nic nie znalazłem :(

Zadaj pytanie na forum pomocy Google.

Slon
13-01-2012, 14:58
To Ty musiałbyś ustawić ICH adresy email jako zaufane, żeby filtr antyspamowy patrzył na nie bardziej "przyjaznym okiem". ;)

źle mnie zrozumiałeś - to moje maile wysyłane z mojej skrzynki na adresy googlowe, trafiają do folderów spam na owych skrzynkach

Zadaj pytanie na forum pomocy Google.

dzięki, spróbuję

Maciek R
13-01-2012, 15:05
źle mnie zrozumiałeś - to moje maile wysyłane z mojej skrzynki na adresy googlowe, trafiają do folderów spam na owych skrzynkach

Fakt! Najmocniej przepraszam, zamotałem się sam. ;)