PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Lodowy pomost...

jarekf34
12-01-2012, 22:58
Kiedyś juz pokazywałem te zdjęcie i postanowiłem przysiąść jeszcze raz do niego.
Szczególnie starałem się wydobyć światełko pląsające się po lodowych formach, którego wcześniej niestety nie potrafiłem wyciągnąć.

Czy mi się udało oceńcie sami.
Każdy komentarz jak zawsze mile widziany

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img820.imageshack.us/img820/3945/pomost.jpg)

Pozdrawiam

katatjuta
12-01-2012, 22:59
Jak pingwiny :) Fajnie to wygląda .

ALF
13-01-2012, 08:33
Chyba nie do końca udało ci się uchwycić to, co widziały Twoje oczy. Kadr ok, ale bałagan na niebie, silna lewa i szara prawa strona nieba zabierają "pingwinom" sporo uroku.

PABLOOK
13-01-2012, 10:09
Warunki bardzo fajne. Zarówno te na niebie jak i te na podłodze :).
Ale mi osobiście trochę kadr tym razem nie pasuje ;).

żółty
13-01-2012, 12:06
Zdjęcie nieudane wg mnie, szaro, na górze (niebo) chaos. Mi się nie podoba.

harb
13-01-2012, 12:28
Zdjęcie nieudane wg mnie, szaro, na górze (niebo) chaos. Mi się nie podoba.

Bedę odmiennego zdania, uważam ze kolorystyka nie jest zła, pamiętać należy o prze dnia w jakiej było robione co widać na fotografii.

Tak jak wspomniał PABLOOK raczej upatrywał bym tutaj poprawy samego kadrowania, wypełnienie go całym falochronem tak pięknie oblodzonym ale jednak zbyt dużym dla tego kadru mz. powoduje iż w kadrze jest przepełnienie, i nie służy to dobrze odbiorowi tej pracy, również wyższe kadrowanie chyba byłoby tutaj bardziej właściwe :)

Nikonozaur
13-01-2012, 12:36
Warunki bardzo fajne. Zarówno te na niebie jak i te na podłodze :).
Ale mi osobiście trochę kadr tym razem nie pasuje ;).
Ja bym tu się podpisał. Kadrowo rzeczywiście ciasnawo, ale bolączką foty jest prawa strona najprawdopodobniej ciągnięta z mocnych ciemności.

jarekf34
13-01-2012, 21:35
Tak tez myślałem, że kadr nie podejdzie (fotka zeszłoroczna i teraz napewno bym to innaczej pokazał) ale chodziło mi w większości o obróbkę, której to cały czas się uczę dzięki Wam i tego forum. Niestety zima w tym roku nie pozwala jak narazie co by wrócić w te miejsce i pokazać innaczej :(:(. Cieszy chociaz, że kolorystyka jako tako podeszła :)
Podziękował za komentarze, szzczególnie te krytykujące dzięki którym napewno wyciągnę wnioski przy następnym kadrowaniu ;)
Pozdrawiam.

jarekf34
13-01-2012, 23:24
Mam tylko jeszcze pytanko do Was odnośnie śniegu bo na moim "szajsungu" wyglada wszystko OK natomiast jak oglądam na lapku bądż smartfonie to jest niebieskawy. Jak to u Was wygląda ???

ALF
14-01-2012, 07:02
Śnieg jest faktycznie niebieskawy. Jeżeli widzisz go białym, to masz zły WB ;)

jarekf34
14-01-2012, 18:36
Śnieg jest faktycznie niebieskawy.
No to mnie zmartwiłeś :(
Może ktoś jeszcze coś skrobnie jak z tym śniegiem czy az tak wpada w niebieski ???

żółty
15-01-2012, 21:08
Tak, śnieg jest niebieskawy. Tylko nie wiem czy to nie kwestia pory, światła ?

jarekf34
15-01-2012, 21:23
Napewno jest to kwestia pory ale starałem się "lekko" poprawić go ;) co by nie był niebieskawy i u mnie wygląda ok ale skoro Wy widzicie niebieskości to muszę coś z tym zrobić.
Podziękował i pozdrawiam.