Zobacz pełną wersję : Steczkowska i zdjęcia na ślubach?
http://www.fakt.pl/Steczkowska-bedzie-robila-zdjecia-na-slubach,artykuly,142415,1.html
a ktoś kiedyś napisał o darmowym foto lub o tym ,aby fotograf płacił za zdjęcia
dalszy komentarz naruszyłby regulamin forum..
Ktoś wystylizuje, ktoś ustawi światło, ktoś nad tymi zdjęciami będzie się mocno pocił w jakimś PS....... już gdzieś to kiedyś pokazywała
Zajęłaby się lepiej śpiewaniem
Ale zdjęcie do artykułu to beznadziejne dali :/
Bardzo mnie ciekawi na ile ten program będzie prawdziwy. Bo nie wierzę, że jeśli Pani Justynie wyszłyby te zdjęcia słabo, to pokazano by je publice... Więc będzie to albo wielka ściema, albo Steczkowska rzeczywiście umie dobrze fotografować... śluby.
jestem ciekaw jak p. Steczkowska poradzi sobie podczas reportażu. Tam jak wiadomo nikt jej światła nie ustawi. Czysta, często dynamiczna akcja zweryfikuje jej umiejętności co do wyłapywania momentów, kadrowania itp. Podejrzewam, że Polsat wybierze takie pary które będą przebojowe, no i ślub/wesele będzie z przepychem. W końcu młodzi będą w TV, więc potencjalna nuda nie wchodzi w grę. To może bardzo ułatwić robotę.
No bo chyba nie wyobrażacie sobie że p. Steczkowska będzie fotografować na jakimś wiejskim/miejskim, nudnym weselu...
To nie będzie reportaż, tylko pozowana sesja.
ojjjjjjjjj tam poradzi se spokojnie.....ekipa :D
poza tym to ma być program o robieniu zdjęć, więc będzie jeszcze ekipa od robienia filmu :D . Do tego wszystkiego jest i budżet określony, więc jak będzie potrzeba to i ciężarówkę oświetlenia się zamontuje w Katedrze Wawelskiej...wszystko ma swoją cenę
(a tak czysto z ciekawości...zastanawiam się ilu fotografów będzie pracowało nad finalnym efektem :D hihihihihi)
No ciekawe ile par zdecyduje się zmienić swój ślub w szopkę. I co na to wszystko ksiądz.
triggerman
12-01-2012, 09:59
No ciekawe ile par zdecyduje się zmienić swój ślub w szopkę. I co na to wszystko ksiądz.
Spoko, jest wielu ludzi, którzy dla bycia znanym z tego, że są znani zrobią wszystko -- taka szopka to pikuś!
Ojciec Mateusz nie powinien robić problemów :)
O zdjęciach Steczkowskiej się nie wypowiadam, bo nie widziałem. Z chęcią zobaczę jej prace. Jeśli będą wychodzić dobrze jak jej śpiewanie, to mi będzie się podobać. Jeśli chodzi o rzeczywiste pary młode chętne na program - trzeba mieć parcie na szkło i skłonności do ekshibicjonizmu.
Kilka lat temu całkiem przyjemnie nuciła, dziś nie znam jej nowości muzycznych, jeśli owe w ogóle powstają.
Jeżeli ma ochotę pobawić się w oficjalnie modną fotografię ślubną, dlaczego ma tego nie robić? Ma możliwości, finanse, ekipę, gadane, wspierane... niech pokaże swoją moc, a wtedy zrobi nam się głupio. Wstrzymajcie swoje komentarze obrażające kogoś, kogo jak się domyślam, nie znacie osobiście... Posty świadczą o kulturze ich autora...
Jak zobaczymy zdjęcia, to będzie co komentować (albo i nie), ale takie obrażanie przed faktem jest chyba nie na miejscu?
Ale już był program z jej udziałem jako fotografa. Nie jestem w stanie na jego podstawie stwierdzić czy jest świadomym fotografem panującym na tym co robi, natomiast z tego co pokazali to ma sensowna ekipę, która trzyma rękę na pulsie.
Mając taki suport to nawet u-bot dałby radę :)
Kilka lat temu całkiem przyjemnie nuciła, dziś nie znam jej nowości muzycznych, jeśli owe w ogóle powstają.
Jeżeli ma ochotę pobawić się w oficjalnie modną fotografię ślubną, dlaczego ma tego nie robić? Ma możliwości, finanse, ekipę, gadane, wspierane... niech pokaże swoją moc, a wtedy zrobi nam się głupio. Wstrzymajcie swoje komentarze obrażające kogoś, kogo jak się domyślam, nie znacie osobiście... Posty świadczą o kulturze ich autora...
Jak zobaczymy zdjęcia, to będzie co komentować (albo i nie), ale takie obrażanie przed faktem jest chyba nie na miejscu?
przecież te zdjęcia nie będą pokazywane do oceny na forach ;-)
dla olbrzymiej ilości par, wystarczającym powodem ich posiadania będzie fakt, że sygnuje je swoim nazwiskiem telewizyjna gwiazda.
Jakość jakakolwiek by nie była - dobra czy zła - nie będzie miała dla nich znaczenia. Byleby było widać twarze ;-)
A poza tym na pewno będzie tam kilku fotografów którzy w razie co naprawią ;-)
Oczywiście może się okazać że J.S. robi świetne zdjęcia i będzie dodatkowy bonus dla PM.
Zgadzam się, że wysmiewanie się z kogoś kogo zdjęć się nie widziało jest nietaktem.
Jakość jakakolwiek by nie była - dobra czy zła - nie będzie miała dla nich znaczenia. Byleby było widać twarze ;-)
Do tego nie potrzeba Justyny, są PM, które już teraz biorą fotografa byleby był popularny, dając pole do popisu takiemu artyście, gdzie niewiele jest z reportażu, a więcej z jego artystycznej fantazji. Ciężka kasa leci, byleby się czym (nazwiskiem foto) pochwalić przed rodziną...
Nic nowego się nie wydarzy.
przem426
12-01-2012, 10:38
jeśli mówimy o szopkach podczas ślubu - wg mnie chętnych na to nie brakuje.
parę lat temu rozpisany był konkurs, w którym wygraną był ... ślub w hipermarkecie... w walentynki rzecz jasna....
myślicie że chętnych brakowało ?
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/135701,slub-oczywiscie-w-supermarkecie.html
wątpię aby Steczkowska - nawet z rozłożoną ciężarówką sprzętu i ekipą TV - była w stanie przebić powyższe...
credka, nie przesadzaj, nikt z nas Jej nie obraża. Poddajemy w wątpliwość jedynie "prawdziwość" tego typu przedsięwzięć. Będzie to pewnie "show", zdjęcia na pewno będą świetne, skoro taki program powstaje. Być może te zdjęcia już są.... :-P
Ostatnio wpadł mi w oczy nagłówek na jakimś portalu, że jedzie do Indii pracować. Może tam będzie robić te ślubniaki :)
slub w indiach..ale czadowo.. w dodatku w tym ich swiecie kolorow wsrod tryskajacych barw dookola... sam bym sie zglosil zeby mi zrobili slub w indiach, tyle ze juz jestem zonaty :)
Krzysiek B
12-01-2012, 11:11
Będzie to pewnie "show", zdjęcia na pewno będą świetne, skoro taki program powstaje. Być może te zdjęcia już są.... :-P
Ze względu na charakter programu wpadka nie może się wydarzyć i co będzie tylko możliwe zostanie przygotowane, wypróbowane wcześniej.
Idę o zakład, że lwia część materiału (pewnie ta, która będzie prezentowana widzom) zostanie przygotowana wcześniej.
Zresztą czemu tu się dziwić.
Mamy wiele tzw gwiazd, które w mediach robią to w czym normalnie nie są mocni - delikatnie powiedziawszy ;)
Wszystko odbywa się pod czujnym okiem anonimowych fachowców, przygotowane jest wcześniej na potrzeby programu a widzowie i tak to łykną :D
tyle ze juz jestem zonaty :)
Są sposoby ;) :)
no zapewne. swoja droga i tak z ciekawosci pewnie bedziemy siedziec i sie w to wgapiac z taka sama ciekawoscia jak w polskie kroniki filmowe
przecież wiadomo ze to na żywca nie będzie nagrywane, nie ma bata!
wyrezyseruja, powiedza gdzie ma nacisnąc, ktoś to wyrzeźbi w szopie i będzie STECZKOWSKA vel LAGERFELD KRÓLOWA FOTOGRAFII.
O ile komuś nie przeszkadza taka szopka na ślubie to ma to swoje zalety.
U mnie na uczelni kilka lat temu TVN wynajmowało pomieszczenia do jakiegoś serialu.
Pamiętam jak przed budynkiem stała ciężarówka, mnóstwo kabli i wielki podnośnik z reflektorem do okna na drugim/ trzecim pietrze.
TVN ma na 100% bardzo dobrych specjalistów od oświetlenia.
Żaden indywidualny fotograf na ślubie nie ma szans zrobić tak dobrego światła jak tak wyposażone ekipy.
taxman77
12-01-2012, 12:35
Zajęłaby się lepiej śpiewaniem
Proszę Cie :o
Przyznam szczerze, że do założenia tego wątku, wydawało mi się, że Justyna robi dobre zdjęcia. Jakoś tak przyjąłem to za pewnik widząc urywki co się dzieje na planie.
Zaraz po tym wątku zobaczyłem jej zdjęcia i chyba jednak zmienię zdanie.
http://justynasteczkowska.pl/pl/galerie/Okiem_Justyny
Polecam w szczególności najpierw Backstage GATTA i potem dopiero rezultaty jakie wyszły z sesji.
Heh, z chęcią zobaczę ten program. To jest niemożliwe i ja nie wierzę że nie robiąc wcześniej ślubów, nagle zacznie robić super zdjęcia godne pokazania w TV... Założe sie że będzie tam jakieś drugie dno w postaci podstawienia kogoś a nawet trzecie dno w postaci wyboru odpowiedniego kościoła, gigantycznej zapłacie dla proboszcza i dodaniu oświetlenia.
Może być tak, że mając wsio ustawione przez ekipę, tak jak napisał stock, ustawią Ją w odpowiednim miejscu, może nawet przy statywie i każą nacisnąć spust. Jest autorem zdjęcia? Jest :)
Natomiast patrząc po Jej stronie, a w szczególności zdjęciach z wakacji (duża szansa że autorskie w 100%), pierwsze co rzuca się w oczy to wg mnie, brak panowania nad kadrem.
Poniżej Jej galeria, która jest jak setki innych na NK czy innych tego typu miejscach
http://justynasteczkowska.pl/pl/galeria/Wakacje_z_ITAK%C4%84_2010_-_Fuerteventura
Żeby tylko nie było, że te drugie, czy trzecie dno to będzie fotograf, który po odpowiedniej zapłacie wykona zdjęcia w imieniu głównej bohaterki show.
nieeeeeee no pil74 ale one nie mogą być autorskie w 100%... no chyba, że miała statyw ;) :D. A poza tym kurcze, przecież tylko trochę się woda wylewa, ale ogólnie to co ma być niebieskie jest niebieskie, zielone jest zielone, a panny są fajne opalone... mi tam się podoba :D :D :D
Krzysiek B
12-01-2012, 13:19
Cóż rewolucja na rynku ślubnym nieunikniona jest.
Pani Justyna w fotografię ślubną wprowadzi nową "jakość" i spojrzenie.
Od momentu kiedy ukaże się program każda para młoda będzie żądać profesjonalnej ekipy oświetleniowej w kościele, wizażystki, fryzjerki, i innych speców od wizerunku w cenie usługi :D
Ale oczywiście nie drożej niż za 2k, bo tyle to i tak zdzierstwo :D
Jednym słowem- dniu ślubnych fotografów są policzone :D
Cóż rewolucja na rynku ślubnym nieunikniona jest.
Pani Justyna w fotografię ślubną wprowadzi nową "jakość" i spojrzenie.
Od momentu kiedy ukaże się program każda para młoda będzie żądać profesjonalnej ekipy oświetleniowej w kościele, wizażystki, fryzjerki, i innych speców od wizerunku w cenie usługi :D
Ale oczywiście nie drożej niż za 2k, bo tyle to i tak zdzierstwo :D
Jednym słowem- dniu ślubnych fotografów są policzone :D
W gruncie rzeczy to może być dla tej brańzy korzystne.
Ludzie będa sobie zdawać z istnienia takich mozliwości.
Tylko dodajcie odpowiednie pozycje do cennika ;)
Jeszcze brak zdjęć a już wiadomo jak zostały uzyskane. Idąc dalej można już oceniać wyniki. Najprawdopodobniej będzie brak banieczek w GO. Fotki będą raczej wyraźne bez mazaków i potrzeby dorabiania ideologii. Przepraszam za narażenie się "photography" ale demonstrowany tu artyzm nie zawsze jest wysokich lotów. Chociaż brak jest odważnych do wyrażania ocen. TWA to postrach i lepiej milczeć.
Może być tak, że mając wsio ustawione przez ekipę, tak jak napisał stock, ustawią Ją w odpowiednim miejscu, może nawet przy statywie i każą nacisnąć spust. Jest autorem zdjęcia? Jest :)
Natomiast patrząc po Jej stronie, a w szczególności zdjęciach z wakacji (duża szansa że autorskie w 100%), pierwsze co rzuca się w oczy to wg mnie, brak panowania nad kadrem.
Poniżej Jej galeria, która jest jak setki innych na NK czy innych tego typu miejscach
http://justynasteczkowska.pl/pl/galeria/Wakacje_z_ITAK%C4%84_2010_-_Fuerteventura
Żeby tylko nie było, że te drugie, czy trzecie dno to będzie fotograf, który po odpowiedniej zapłacie wykona zdjęcia w imieniu głównej bohaterki show.
nawet nie zaglądałem w te foty - przeleciałem się po miniaturkach. No i jest tak jak mówiłem - ekipa ustawi JS światło i powie kiedy wcisnąc. A że pewnie będzie robiła topowymi aparatami z topowymi szkłami to jej błędy ten sprzet wybaczy - tak przypuszczam. Potem doświadczeni graficy dosiąda swe jabłka, zrobia co trzeba, najlepszy lab wydrukuje, jakiś magik to oprawi i pokaze i włala - Justyna mistrzem świata we wciskaniu spustu... tfu tfu, fotografii ślubnej...
RomanZWrocławia
12-01-2012, 13:41
http://justynasteczkowska.pl/pl/galeria/Portret_%C5%BByrardowian_2010
w tej galerii są trzy zdjęcia ślubne podpisane przez Justynę Steczkowską (zdj. 21-23)
Program na pewno odniesie sukces.
Ja telewizji nie oglądam.
Mimo wszystko z oceną programu warto by się wstrzymać.
Nie wykluczone, że program pomoże środowisku fotograficznemu, tak jak propagacja tańca czy modelingu robiona przez TVN ostatnio.
Poza tym co mnie i nam do tego czym się ona zajmuje? Przecież to jej sprawa
Krzysiek nie wiem czy to szczera wypowiedź ale chętnie bym ją dopisał do swojej. Złożone razem mogą stać się zarzewiem wojenki. A tego bym nie pragnął. Nie mogę przewidzieć miary sukcesu Justyny. Poprzednie wysiłki z fotografiami kobiet nie były zachwycające. Ewentualny sukces może zweryfikuje spojrzenie na artyzm fotografii ślubnej.
Devilish_Chaos
12-01-2012, 14:37
Ehhh ta polska zajadlosc... ma dziewczyna swietna warunki, swietna ekipe niech korzysta. A co tam, zabroni jej ktos? Tym bardziej ze za sam udzial niezla kasa na jej konto wpadnie, zastanawialibyscie sie na jej miejscu? Nawet jak efekt koncowy bedzie przecietny to i tak odpowiedni PR zrobi swoje i TV ludziom wmowi ze tak jest teraz trendy. Mi to akurat wisi i powiewa...
P.S. Widza nie interesuje jak to powstalo, kto i ile czasu spedzil nad PS'em itd, widza intersuje efekt koncowy, wiec sukces bedzie.
robin102
12-01-2012, 14:39
To jest wielki plus dodatni i w sumie woda na młyn dla fotografów ślubnych. Może wreszcie Ich klienci czyli PM zobaczą ile zachodu przy tym jest. Może wreszcie kumną przynajmniej cześć z Nich, że zdjęcia są w Nich samych, jak się przygotują, jak zadbają o sprawy wizażu, otoczenia jak się zachowują to takie będą mieli zdjęcia. Spieprzonemu makijażowi pewnie nie da rady nawet wielki mistrz fotografii.
Cóż, a dla Pani Steczkowskiej serdecznie wszyscy po prostu zazdrościmy bo startuje trochę z wyższego pułapu, już nawet z nazwiskiem, a dorobek do niego się dorobi jakoś.
Czytałem gdzieś kiedyś nawet takie ogłoszenie:
"Sprzedam fotograficzne portfolio ślubne"
Krzysiek B
12-01-2012, 14:56
Krzysiek nie wiem czy to szczera wypowiedź ale chętnie bym ją dopisał do swojej. Złożone razem mogą stać się zarzewiem wojenki. A tego bym nie pragnął. Nie mogę przewidzieć miary sukcesu Justyny. Poprzednie wysiłki z fotografiami kobiet nie były zachwycające. Ewentualny sukces może zweryfikuje spojrzenie na artyzm fotografii ślubnej.
Niestety żartowałem tylko.
Też stoję po ciemnej stronie mocy ;)
Ehhh ta polska zajadlosc... ma dziewczyna swietna warunki, swietna ekipe niech korzysta. A co tam, zabroni jej ktos? Tym bardziej ze za sam udzial niezla kasa na jej konto wpadnie, zastanawialibyscie sie na jej miejscu? Nawet jak efekt koncowy bedzie przecietny to i tak odpowiedni PR zrobi swoje i TV ludziom wmowi ze tak jest teraz trendy. Mi to akurat wisi i powiewa...
P.S. Widza nie interesuje jak to powstalo, kto i ile czasu spedzil nad PS'em itd, widza intersuje efekt koncowy, wiec sukces bedzie.
Widzisz tu nie o zajadłość chodzi lecz o sztuczne kreowanie kolejnej "swojej osoby" na speca w danej dziedzinie.
Pamiętasz może syna pewnego polityka, z którego zrobili eksperta od gotowania?
W pewnym sensie i on i wyżej wymieniona bohaterka wątku są bardzo do siebie podobni.
Osobiście wolę podziwiać pracę autentycznych pasjonatów, fachowców, rzemieślników, którzy w tym kraju mają pod górkę niż sztucznie wykreowane autorytety.
Sęk w tym, że na jej miejscu nie znajdzie się nikt np z czołówki polskich fotografów ślubnych,a szkoda, bo ich warto by pokazywać.
To jest wielki plus dodatni i w sumie woda na młyn dla fotografów ślubnych. Może wreszcie Ich klienci czyli PM zobaczą ile zachodu przy tym jest. Może wreszcie kumną przynajmniej cześć z Nich, że zdjęcia są w Nich samych, jak się przygotują, jak zadbają o sprawy wizażu, otoczenia jak się zachowują to takie będą mieli zdjęcia.
Obyś miał rację.
Z taką ekipą zdjęcia nie mają prawa nie wyjść idealnie. Pani Justyna pewnie podczas reportażu będzie mieć kilkunastu pomagierów od sprzętu. Ludzie się naoglądają i potem jak człowiek pójdzie na reportaż to będzie jak w reklamie samochodu co to za tani był dla pary " Pan sam??? oj to my dziękujemy "
jest takie mądre hasło: "kto bogatemu zabroni" :) i tu się akurat zgadzam z tym hasłem
Sęk w tym, że na jej miejscu nie znajdzie się nikt np z czołówki polskich fotografów ślubnych,a szkoda, bo ich warto by pokazywać.
Jaki to czołowy fotograf ślubny jest wart tego, żeby na czas programu, wykupić czas antenowy pod reklamę.
. Znajdziesz reklamodawców, którzy będą chcieli się reklamować przed w trakcie i zaraz po programie, program będzie w TV. Taka Steczkowska to gwarantuje w przeciwieństwie do czołówki polskich fotografów ślubnych.
W programie "jak sprzątać" nie wystąpi najlepsza polska sprzątaczka, tylko np. Doda., etc.:wink:
marszull
12-01-2012, 15:27
Jaki to czołowy fotograf ślubny jest wart tego, żeby na czas programu, wykupić czas antenowy pod reklamę.
. Znajdziesz reklamodawców, którzy będą chcieli się reklamować przed w trakcie i zaraz po programie, program będzie w TV. Taka Steczkowska to gwarantuje w przeciwieństwie do czołówki polskich fotografów ślubnych.
W programie "jak sprzątać" nie wystąpi najlepsza polska sprzątaczka, tylko np. Doda., etc.:wink:
w koncu ktos zauwazyl, ze to ma byc show (abstrahujac od jego poziomu) a nie reportaz "jak pracuje fotograf slubny"
Ale mi się trafiło. To dwusetny post jaki piszę, więc powinien być pozytywny. Justyna nie popisuje się swymi osiągnięciami tu na forum a przedwczesne oceny, niektóre kpiarskie do dobrego tonu nie należą. Niewątpliwie to co ekipa z Justyną zaprezentuje będzie dostępne zarówno dla ślubniaków jak i ich potencjalnych klientów. Całość ocenić będą mogli zwolennicy i przeciwnicy. Może to stać się materiałem do weryfikacji trendów które w tej chwili budzą wiele kontrowersji. Np. to co prezentowane jest tu na forum często w niczym nie przystaje do witryn zakładów fotograficznych. A oni to sprzedają i są nabywcy. Moim zdaniem fotografia ślubna jako użytkowa powinna być wykonywana ku satysfakcji klientów a nie zaspokajać niekiedy wątpliwe artystycznie ambicje fotografa.
jakby to nie miał być "szoł" to fakt by o tym nie pisał...bo i po co
Moim zdaniem fotografia ślubna jako użytkowa powinna być wykonywana ku satysfakcji klientów a nie zaspokajać niekiedy wątpliwe artystycznie ambicje fotografa.
Ludzie zapłaciliby, gdyby ślub uwieczniał Stevie Wonder, bez względu na efekty jego pracy.:wink:
A to już śmieszne. "photography' czują się zagrożeni przez piosenkarkę. I stąd przedwczesna nagonka. A freefly-emu widzę brak szacunku dla ludzi. To nie jest moja wycieczka do autora wątku tylko do jego oceny ludzi. To ostani tekst z mojej strony, górą "photography" tak trzymać. A Justynie dołożyć przed startem.
RobertMiernik
12-01-2012, 16:56
Raczej nie przez piosenkarkę tylko jej zaplecze - chyba...
Jedno jest pewne, zdjęcia podpisane jej nazwiskiem nie są złe (był już program, w którym robiła zdjęcia), wprawdzie widać w nich sporo obróbki (_chyba_ nie wykonanej przez nią ALE dla klientów - co to za różnica...
Nie wiadomo jak wygląda zaplecze, czy to ona ustawia, czy tylko naciska "spust" tylko czy przypadkiem nie tak dawno nie było wątku na forum, że 'profesjonalni' fotografowie są w stanie pozwolić sobie, żeby na sesji było dwóch asystentów od światła, wizażysta, stylista, etc. etc...
To, że ślubni tak nie robią jest moim zdaniem tylko kwestią ceny usługi, gdyby za ślub można było wziąć 15 tysięcy to nie chcielibyście pracować z taką ekipą?
No i ostatnie czy młodych interesuje, że ich zajebiste zdjęcia robiło 4 fotografów i 7 świetlików, czy to że zdjęcia są zajebiste?
Ja tam chętnie zobaczę jak to będzie wyglądać... ;]
Krzysiek B
12-01-2012, 17:08
To co prezentowane jest tu na forum często w niczym nie przystaje do witryn zakładów fotograficznych. A oni to sprzedają i są nabywcy. Moim zdaniem fotografia ślubna jako użytkowa powinna być wykonywana ku satysfakcji klientów a nie zaspokajać niekiedy wątpliwe artystycznie ambicje fotografa.
Widzisz gusta są różne.
Ludzie kupują to co prezentowane jest na witrynach zakładów foto, na forum, a także płaca za ambicje artystyczne fotografa, bo albo im się podoba albo mają taki kaprys.
Nie rozumiem w czym widzisz problem.
Jednego satysfakcjonują zdjęcia za 500zł od kamerzysty innego coś bardziej ambitnego.
A to już śmieszne. "photography' czują się zagrożeni przez piosenkarkę. I stąd przedwczesna nagonka. A freefly-emu widzę brak szacunku dla ludzi. To nie jest moja wycieczka do autora wątku tylko do jego oceny ludzi. To ostani tekst z mojej strony, górą "photography" tak trzymać. A Justynie dołożyć przed startem.
Odnośnie tego co czują "photography" to się nie wypowiem ale od siebie dodam, ze ja czuję się tym zwyczajnie rozśmieszony :D
:
Nie zapominaj, że ją też kiedyś wypromowano.
Wielu fachowców z rożnych dziedzin również można by wypromować.
To często ludzie o ciekawym usposobieniu i miłej aparycji, potrafiący zarażać swoją pasją.
Niestety promuje się takich, którym potrzebny anonimowy sztab specjalistów by osiągnąć zamierzony efekt.
Ale są "swoi", a to najważniejsze no nie? ;)
A czy ona taka znowu popularna by nakręcać publikę mam wątpliwości.
To często ludzie o ciekawym usposobieniu i miłej aparycji, potrafiący zarażać swoją pasją.
Niestety promuje się takich, którym potrzebny anonimowy sztab specjalistów by osiągnąć zamierzony efekt.
Każdy może iść do TV z pomysłem programu, lub wyprodukować program i sprzedać go jakiejś stacji. Przecież większość tego typu programów to produkcje zewnętrzne. Nie bardzo rozumiem o tyle hałasu.
To ostani tekst z mojej strony
Amen powiedział manfred photography
Telewizja to przecież iluzja, przedstawiająca własną rzeczywistość, która z tą normalna nie ma nic do rzeczy.
Ktoś sobie wymyślił, że JS będzie robiła zajebiste ślubniaki to będzie robiła. :)
Co za różnica czy jakiś celebryta "tańczy", "śpiewa", "kula się po lodzie" czy "robi zdjęcia"?
Szkoda, że nie chcą wyprodukować np celebryckiego MMA. Wyskakują jakieś gwiazdki na ring i zaczynamy nawalankę. Może i politycy też by chcieli wziąć udział. Taki program to był by hit :)
Jeśli z Gołoty i Pudziana zrobili tancerzów to tym bardziej pani Steczkowska może zostać fotografem. Jak to ktoś powiedział mądrze kto zabroni bogatemu...
Jeśli z Gołoty i Pudziana zrobili tancerzów to tym bardziej Pani Steczkowska może zostać fotografem. Jak to ktoś powiedział mądrze kto zabroni bogatemu...
Przecież takich "Steczkowskich" jest na forum tysiące, tylko muszą brać raty 0%. :wink:
Masz rację ale czy nie łatwiej zrobić program z kimś kto na bank przyciągnie widzów. Pewniejszy sukces. Odnośnie zdjęć p. Steczkowskiej, zakładam, że efekt będzie co najmniej dobry. Z takim zespołem asystentów, oświetleniowców, wizażystów itd. ciężko coś zepsuć. Wystarczy przejrzeć backstage w galerii na stroni p. Steczkowskiej by się przekonać, że rola pani Justyny w sesji jest raczej znikoma.
sculptor
12-01-2012, 20:27
A czy ta sesja ślubna obejmuje także przygotowania i wesele, czy tylko ślub w kościele i plener/studio? Filmik reklamowy chyba tego nie precyzuje. Nawiasem mówiąc, jeżeli pani Justyna z ekipą wpadnie na zabawę weselną to obawiam się, że goście mogą się nieco usztywnić... :-)
i musi być duża sala - wszak ekipa to pewnie z 20 osób, 10 lamp, ze 2km kabli, 6 tragarzy topowych obiektywów i ze 3 profi fotografów na backup - w razie "W" hehehe :)
krzychun
12-01-2012, 23:34
Podobno pani Justyna już trenuje pod czujnym okiem specjalistów z www.fotoknyt.pl , którzy ponoć obieli patronat nad projektem.
ThomasVoland
12-01-2012, 23:52
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem sens wypowiedzi, które ciągną się tu przez 7 stron.
Steczkowska jest znana ze śpiewania, więc nie ma prawa robić dobrych zdjęć, jest to niemożliwe. Bo tak. Jeśli zrobi dobre to będzie zasługa ekipy, retuszera i wszystkich tylko nie jej. Jeśli zdjęcia będą kiepskie, to będzie to jej wina, bo nie umie robić zdjęć (pomińmy na chwilę to, że z wypowiedzi wynikało że wcale nie trzeba umieć robić zdjęć bo przecież jest EKIPA). Dobrze rozumiem?
krzychun
13-01-2012, 00:07
Na razie wszyscy spekulują. Moim zdaniem piosenkarka jakąś wrażliwość artystyczną posiada, czyli teoretycznie może robić dobre foty. Natomiast jakoś nie wierze w dobre intencje TV, chyba że to National Geographic/Discovery/ Fashion TV.
Co nie zmienia faktu, że dla fotoknytów wróciłbym do oglądania teliwizji.
Adam Trzcionka
13-01-2012, 00:12
fajna dziewczyna, osobiście bardzo ją lubię i trzymam kciuki za ten projekt. nie sądzę, żeby to miało zaszkodzić branży, a myślę, że wręcz przeciwnie.
jackrabbit
13-01-2012, 00:44
Podobno Pani Justyna już trenuje pod czujnym okiem specjalistów z www.fotoknyt.pl , którzy ponoć obieli patronat nad projektem.
lo matko, wlazlem na ta strone i jakas wiocha to zalatuje, zwykle pstryki Justyny na jej stronie duzo lepiej sie prezentuja niz tamto...
króliku, odnoszę wrażenie, że nie znałeś wcześniej słynnej ich twórczości? :) Oj, nie jesteś na bieżąco :p
A krzychun poproszę o źródło informacji, tym bardziej, że zdaje się jeszcze bardziej pogrążać w opiniach Justynę, której z (prawie) każdym kolejnym postem tutaj jest mi coraz bardziej szkoda. Na całe szczęście nasze opinie spływają po niej i pewnie nawet nigdy tu nie trafi i nie zobaczy Waszej prawdy, jaką o niej brutalnie przedstawiacie...
Nie widziałam jak JS działa z aparatem, nie wiem na ile potrafi coś zrobić sama, ale jeśli ma ochotę i możliwości pobawić się w taki sposób, to czemu nie? Ciekawe, ilu z Was zastanawiałoby się nad skorzystaniem z podobnej okazji... Ale tak szczerze, bez szpanu przed kolegami, co?
krzychun
13-01-2012, 01:06
Pani Arletto (bardzo ładne imię), nie jestem w stanie podać źródła ponieważ zwyczaje robiłem sobie jaja. Przepraszam.
ZoomTeam
13-01-2012, 01:17
należało by troszkę przejrzeć informacje zanim zacznie sie krytykować. pewnie nie wszyscy wiedzą ale JS fotografuje dlużej niż śpiewa a jej program w Polsat Cafe pt "w obiektywie Justyny Steczkowskiej" był kręcon przez kilka sezonów i jakkolwiek zdjęcia to w dużej mierze zasługa cłej ekipy to sam progrram był bardzo udany . niewiele mamy produkcji TV poświęconych fotografii wiec należy tylko dopingować żeby ktoś to chciał robić i ze są jeszcze stacje które takie programy emitują. Zresztą opinie o pracy JS każdy może sobie wyrobić bo te odcinki nadal są dostępne na IPLA
Jeśli zdjęcia będą takie jak zwiastun programu, to... TRAGEDIA.
krzychun
13-01-2012, 01:36
Materiały promocyjne.
http://www.polsatcafe.pl/Nasze_Programy,2927/W_Obiektywie_Justyny_Steczkowskiej,1636/index.html
Z tego co widzę to program nie będzie dotyczył tylko ślubniaków. Mnie profil opisany na www pasuje bardziej niż śluby, zobaczymy.
Bartek - NinoVeron
13-01-2012, 01:53
Materiały promocyjne.
http://www.polsatcafe.pl/Nasze_Programy,2927/W_Obiektywie_Justyny_Steczkowskiej,1636/index.html
Z tego co widzę to program nie będzie dotyczył tylko ślubniaków. Mnie profil opisany na www pasuje bardziej niż śluby, zobaczymy.
bo to inny program ... to jest cykl ponad 50 programów, które już prowadziła
a zdjęcia z nich są dostępne na jej stronie:
http://justynasteczkowska.pl/pl/galerie/Bohaterki
a tak czytam i czytam co tam nabazgraliście przez te wszystkie strony i większość z Was jest totalnie żałosna!!!
typowo polskie podejście czyli dowalić każdemu i za wszystko ... i nie ważne, że jest od zdecydowanej większość z Was dużo lepsza... jest znana i dlatego trzeba ją zniżyć do Waszego poziomu albo niżej
miałem możliwość kiedyś tak obejrzeć chyba z 5 z ponad 50 odcinków "w obiektywie... "
Justyna nie jest i nie będzie nigdy Newtonem, Avedonem, Testino, Kleinem, Meiselem - tak samo jak 99,99% z Was ... ale lubi to co robi i robi to bardzo dobrze i co najważniejsze ... ludzie, którym robi zdjęcia są z nich baaaardzo zadowoleni bo jest to dobrze wykonana robota. A to, że korzysta z bardzo dobrej ekipy to jest to też jej zasługa bo to ona ją zebrała i ona za nią odpowiada.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem sens wypowiedzi, które ciągną się tu przez 7 stron.
Steczkowska jest znana ze śpiewania, więc nie ma prawa robić dobrych zdjęć, jest to niemożliwe. Bo tak. Jeśli zrobi dobre to będzie zasługa ekipy, retuszera i wszystkich tylko nie jej. Jeśli zdjęcia będą kiepskie, to będzie to jej wina, bo nie umie robić zdjęć (pomińmy na chwilę to, że z wypowiedzi wynikało że wcale nie trzeba umieć robić zdjęć bo przecież jest EKIPA). Dobrze rozumiem?
Inaczej mowiac, zal dupe sciska.
Sory, robie sie juz chyba stary, ale mam dosc juz watkow, w ktorych kazdy wylewa swoje zale. Kazdy z Was (nas) jest poukladany, uczciwy i pracuje za tysiaka. Reszta to ci, ktorych stac na sprzet, a wiec sa idiotami i robia zenujace zdjecia.
Sprzęt ma nawet niezły więc będzie dobrze 8-)
Bartek - NinoVeron
13-01-2012, 02:20
Sprzęt ma nawet niezły więc będzie dobrze 8-)
rozumiem, że Twoje zdjęcia to tylko zasługa Twojego sprzętu? :)
szacun...jesli dziewcztna z reki robi Hasslem z zapietym 50-110 (backstage do gatty) ....body to ok 2 kg i obiektyw drugie tyle....ja tam maly nie jestem ale taka kombinacja srednio mi pasuje;) musi kobita ze stali....;)
a drugie dno wyglada tak...po czymst takim bedziecie moi drodzy slubniacy nauczyc szybciutko jak sie robi foti a'la Steczkowska bo klienci musowo beda tego chcieli;) ba slaba przyszlosc wroze wszystkim artystom repoglamurowym ....panie i panowie nadchodzi nowa epoka...;)
jackrabbit
13-01-2012, 09:19
Inaczej mowiac, zal dupe sciska.
przyzwyczaj sie.. tutaj cos w temacie http://www.youtube.com/watch?v=v0PQvuI7QJU
dareknik
13-01-2012, 13:21
szacun...jesli dziewcztna z reki robi Hasslem z zapietym 50-110 (backstage do gatty) ....body to ok 2 kg i obiektyw drugie tyle....ja tam maly nie jestem ale taka kombinacja srednio mi pasuje;) musi kobita ze stali....;)
Nie tylko ze stali, Ona jest ze Stalowej Woli.
nonnatus
13-01-2012, 14:12
zazdrość i zawiść aż po DNA.
ludziska, co Wam do tego, że ktoś będzie robił zdjęcia w TV? halo.
to przecież tylko może pomóc całej branży, tak jak już ktoś przytomnie zauważył - tance i fikańce - ożywiły całą branżę szkół tańca i innych speców od salsy:)
jeszcze będziecie tu robić ściepę na bukiet dziękczynny dla Justyny.
zazdrość i zawiść aż po DNA.
ludziska, co Wam do tego, że ktoś będzie robił zdjęcia w TV? halo.
to przecież tylko może pomóc całej branży, tak jak już ktoś przytomnie zauważył - tance i fikańce - ożywiły całą branżę szkół tańca i innych speców od salsy:)
jeszcze będziecie tu robić ściepę na bukiet dziękczynny dla Justyny.
Chyba koledzy i kolezanki sie denerwuja bo czlowiek sie napatrzy na takie programiki i bedzie wysyp marnych kotleciarzy, ktorzy przez rok beda sie uwazac za pro i beda robic za 3 stowy a rynek dopiero po sezonie ich zweryfikuje. Pozniej bedzie placz i zgrzytanie zebami ze zaoszczedzilo sie pare groszy a zdjecia mogly byc lepsze niz te co by wujek rysiek zrobil swoim kompaktem za stowe z biedronki ;)
dareknik
14-01-2012, 08:45
Chyba koledzy i kolezanki sie denerwuja bo czlowiek sie napatrzy na takie programiki i bedzie wysyp marnych kotleciarzy, ktorzy przez rok beda sie uwazac za pro i beda robic za 3 stowy a rynek dopiero po sezonie ich zweryfikuje. Pozniej bedzie placz i zgrzytanie zebami ze zaoszczedzilo sie pare groszy a zdjecia mogly byc lepsze niz te co by wujek rysiek zrobil swoim kompaktem za stowe z biedronki ;)
Albo odwrotnie, może ten program ma działać na swiadomość PM, że wybór Fotografa ma się opierać między innymi na tym że Fotograf ma:
1. mieć przygotowanie do takiej fotografii (szkolenia, praktyka)
2. znany i dobry (jak Steczkowska),
2. ma mieć profesjonalny sprzęt (Hasel lub inny np. N d700, D3 itp.)
3. ma asystentów (oświetleniowcy, asystenci róznego rodzju),
4. że tego typu fotografia wiąże się z dodatkowym osprzętem (oprogramowanie, komputer, studio, oświetlenie).
Te wszystkie czynniki świadczą (może nie aż z taką pompą) że tego typu fotografię można zrobić prawdopodobnie bardzo dobrze, ale to kosztuje i że wujek z hybrydą (też wygląda jak lustrzanka dla PM, a wujek jest przecież fotografem bo ma aparat) tego im nie da. Nie piszę tego jako fotograf ślubny, bo nim nie jestem.
Poczekamy, zobaczymy.
Też mi się wydaje, że dla rynku foto ślubnego to będzie na plus. Ludzie się naoglądają ładnych zdjęć pani Steczkowskiej i zapragną też mieć fotografa. Co prawda Steczkowskiej mieć nie będą ale poszukają innego, bo zostanie wzbudzona potrzeba posiadania zdjęć ze ślubu, które wykona ktoś wynajęty.
A tak na marginesie ciekawe czy pani Steczkowska ma pozwolenie kurii na fotografowanie w kościele. Bo przecież Kuria nie poleci na kasę i odstąpi od obowiązkowego zaświadczenia.
dareknik
14-01-2012, 09:46
Ksiądz dostaniei płytę z piosenkami i autografem.
Ksiądz dostaniei płytę z piosenkami i autografem.
Myślę, że takie produkcje uzgadnia sie na poziomie kurii
ja z mojej strony mysle ze skonczy sie na plenerze bo nie sadze ze gwiazda bedzie latac wsrod imprezowiczów czy robić repo z kościoła ;)
czekam na chociaż fragment pierwszego odcinka a wtedy się wyda bo można tak gdybać w nieskonczonosc.
tak- faktycznie pani Justyna ma obok siebie armię fachowców- miałem przyjemnośc przygladac się nagrywaniu jednego z jej programów chyba z 2 lata temu.
to jednak nie jest żadna ujma dla fotografa- to po pierwsze.
wielu topowych fotografów ma takie armie, które myslą o rzeczach technicznych- natomiast pomysly na zdjęcia wychodzą od strony fotografa. To nie jest jedynie kwestia "naciskania na spust" jak niektorzy piszą.
czy te pomysly są dobre, ciekawe, oryginalne- to juz inna sprawa. wiec poczekajcie na zdjęcia.
zdecydowanie taki program moze dobrze wplynąc na ten rynek.
niestety nie bedzie to program o reportazu slubnym i bedzie to tylko sesja i to w Studio- ale dobre i to.
robin102
16-01-2012, 21:11
.
zdecydowanie taki program moze dobrze wplynąc na ten rynek.
To jest szansa do promowania tematu, więc in plus dla wszystkich przy okazji, no prawie wszystkich.
Ja pierdziu :D Tyle stron bełkotu przeplecionego zajadłością, zazdrością i chęcią by tej Justynce coś się uwaliło :D Nie ma zdjęć a tyle spekulacji, jakie będą złe, jakie zaplecze, ile kasy, ile łapówek itd. Ludzie idźcie na spacer robić zdjęcia, niekoniecznie ślubne.
Ja pierdziu :D Tyle stron bełkotu przeplecionego zajadłością, zazdrością i chęcią by tej Justynce coś się uwaliło :D Nie ma zdjęć a tyle spekulacji, jakie będą złe, jakie zaplecze, ile kasy, ile łapówek itd. Ludzie idźcie na spacer robić zdjęcia, niekoniecznie ślubne.
możde warto zamknąć ? ;-)
9 stron samego jadu. Jak na takie przedsięwzięcie z taką wielką kasą to pewnie zadbali o to, żeby JS się przeszkoliła w tym temacie jak należy. Pewnie teraz jak Wy wylewacie swoje żale tutaj to ona siedzi z najbardziej zajebistymi pro na wypaśnych warsztatach i nic ją to nie obchodzi co jest tutaj wypisywane. I ja jej kibicuje i trzymam mocno kciuki. Pewnie się okaże jak foty wyjdą, że większości z Was wyjdą oczy a najbardziej kopary będą mieli otwarte Ci, którzy jechali najwięcej i najwięcej gniotów mają w swojej żałosnej galerii.
Więc zamykam.