PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Pięknisia

asche
24-02-2007, 17:14
1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://asche.rybnik.pl/expose/expose/img/boba/akurat_boba/_lg_boba3.jpg)

2.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://asche.rybnik.pl/expose/expose/img/boba/akurat_boba/_lg_boba4.jpg)

Zaziel
25-02-2007, 14:57
pomyliles pliki na twardym i wrzuciles foty z komorki ? :>

asche
25-02-2007, 18:32
pomyliles pliki na twardym i wrzuciles foty z komorki ? :>

na nic mądrzejszego Cię nie stać?

jarek76
25-02-2007, 19:09
na nic mądrzejszego Cię nie stać?
A ty dostrzegasz coś fajnego na tych zdjęciach
Bo ja się wpatruje od kilku minut i dalej nic. Po prostu są słabe:???:

ozzy28
25-02-2007, 19:33
Kolega ma chyba bardzo osobiste podejscie do tych zdjec ...skad taka odpowiedz
na nic mądrzejszego Cię nie stać?...jak forumowicze nademna zdjecia nieciekawe ...

Archangel
25-02-2007, 21:58
ciezko trzezwo spojrzec na swoje zdjcia :)
tak jakbys ogladal cudze, na pewno mase rzeczy bys wychwycil

jakubs
01-03-2007, 20:05
1. obcięta broda, wzrok tonie we włosach, przez taką miękkość przedmiot po lewej wybija się z drugiego planu i psuje kompozycję, robi wrażenie jakby dziewczyna chciała go zobaczyc przez warstwę włosów, nienaturalnie odwrócone gałki oczne nie mają uzasadnienia kompozycyjnego, czerwień na twarzy i we włosach, że o prześwietleniach nie wspomnę, dla mnie za miękko,ale kto co lubi...
2. dziwny kadr, dla mnie głowa zbyt odwrócona głowa (może nawet byłoby dobrze, gdyby nie zniekształcający cień na twarzy, szczególnie na oku), znowu wydaje się, że ostrość jest na kocyku...

swiatlo
01-03-2007, 20:24
A ja wbrew tłumowi. Cieszę się że ktoś ma odwagę eksperymentować.
Jedynka dla mnie rzeczywiście średnia, ale bardzo mnie wciąga dwójka. Powiem więcej, jestem zahipnotyzowany dwójką.
Ma bardzo ciekawą, magnetyczną i poetycką atmosferę. Jest artystycznie o klasę lepsza niż większość tutaj prezentowanych profesjonalnych fotek studyjnych, na których poza techniczną poprawnością zieje straszliwą nudą.
Dwójka ma bardzo głęboką duszę i bardzo silną emocję artystyczną.
Bardzo, bardzo do mnie przemawia i bardzo, bardzo mi się podoba.
Panowie, no wyjdźcie poza wasze studyjno-marketingowe maniery i spróbujcie się wczuć w to zdjęcie!
Dodam jeszcze że artysta to nie taki co to wali D2X z profesjonalnym oświetleniem za kolejne faktury od klientów, ale taki co to potrafi focić nawet telefonem komórkowym.
Jak by dać wam tutaj Dassonville to on by został wygwizdany kompletnie.

andar
01-03-2007, 20:32
Nie wiem ale mam takie wrażenie jakby to były autoportrety. (robione z ręki) Co by uzasadniało nietrafione kadry i problemy z ostrością.

(chyba że się mylę... )

swiatlo
01-03-2007, 20:33
Pewnie zostanę przez lokalną społeczność ukrzyżowany, ale zauważyłem że wątek obok autorstwa Kucziego dostał pięć gwiazdek, a który jak powiedziałem poza nudną poprawnością nie ma dla mnie specjalnych zalet, a szczególnie nie jest wart pięciu gwiazdek. Zatem aby zrównoważyć niesprawiedliwe opinie co do tego zdjęcia, daję dwójce cztery gwiazdki.

flyski
01-03-2007, 20:39
Dokładnie za swiatło, 2ka ma piękny klimat i unoszące na duchu spojrzenie fakt że bym ten kocyk zatuszował ale klimat jest fantastyczny, 1ka po wycięciu lokówki (jak się domyślam) też była by niezła

asche
01-03-2007, 20:53
Dziękuję za wszystkie pozytywne i negatywne opinię n/t fotografii i przyjmuję je z pokorą.

jarek76
01-03-2007, 23:43
Nie wiem co ty tam Czarku dostrzegasz hipnotyzującego
Ja nadal tego nie mogę dostrzec:-D
Zdjęcie mi zupełnie nie leży
Przeszkadza ostrość na kocyku a nie na twarzy , okropny polarek rzucający cień na twarz i odciągający uwagę od twarzy oraz włosy zlewające się z tłem

swiatlo
02-03-2007, 00:02
Nie wiem co ty tam Czarku dostrzegasz hipnotyzującego
Ja nadal tego nie mogę dostrzec:-D
Zdjęcie mi zupełnie nie leży
Przeszkadza ostrość na kocyku a nie na twarzy , okropny polarek rzucający cień na twarz i odciągający uwagę od twarzy oraz włosy zlewające się z tłem

Nie wiem czy to wszystko zamierzone, pewnie nie, ale wymowa emocjonalna, poza dziewczyny oraz jej spojrzenie mnie hipnotyzują. Strona techniczna, czy to zamierzony artystyczny efekt, czy też zupełnie przypadkowe niedociągnięcia, nie mają w tym przypadku dla mnie znaczenia.
Widać jednak że autor próbował eksperymentować. Że nie cyknął wypozowanego i technicznie poprawnego zdjęcia, chociaż jestem pewiem że umiał to zrobić. Wtedy by wyszła ot po prostu kolejna dziewczyna na portrecie, coś takiego czego mamy tutaj na setki. On jednak starał się coś przez te zdjęcia wyrazić, coś więcej niż zwykła ulizana śicznotka siedząca w profesjonalnym studiu.
Czy wy jak robicie swoje studyjne profesjonalne sesje, to czy staracie się w nich wyrazić własne wewnętrzne wizje, tęsknoty i marzenia?

CSC
07-03-2007, 00:30
nie znam sie ale:
nie widze w tym eksperymantu, nie podoba mi sie takie cos, nieostre, niewesołe, smutne, jakies takie ,,zimne"...

Kraftsman
07-03-2007, 18:44
Fajny wyraz twarzy na dwójce. Brakuje mi w tych fotach światła, kompozycji, koloru oraz ostrości.