Zobacz pełną wersję : e-PIT
Znam się na podatkach tak samo jak na budowie Boeinga a rozliczyć muszę najem lokalu. Zssałem sobie odpowiedni PIT w formie PDF, który służy do składania przez internet. Wpisałem kwotę przychodu i reszta się sama pokazała w odpowiednich rubryczkach. I teraz pytanie - czy on sam wypełnił aby na pewno wszystko co powinno być wypełnione?
Znam się na podatkach tak samo jak na budowie Boeinga a rozliczyć muszę najem lokalu. Zssałem sobie odpowiedni PIT w formie PDF, który służy do składania przez internet. Wpisałem kwotę przychodu i reszta się sama pokazała w odpowiednich rubryczkach. I teraz pytanie - czy on sam wypełnił aby na pewno wszystko co powinno być wypełnione?
A nie masz możliwości sprawdzenia poprawności? W wersji "samodzielnej" e-Deklaracji jest możliwość sprawdzenia, czy wszystkie pola zostały wypełnione.
Dzięki :) Było na górze formularza. Czyli mozna słać bez obaw. Sprytne te formularze :)
Dzięki :) Było na górze formularza. Czyli mozna słać bez obaw. Sprytne te formularze :)
Sprytne, a do tego nie trzeba generować stosów papieru. I nawet korektę można tak wysłać ;o)
No dobra. Jak to cholerstwo wysłać ?
Ściągnąłem wtyczkę do readera ale coś nie wiem co dalej. Pokazuje mi takie opcje :
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img441.imageshack.us/i/beztytuudal.jpg/)
ale żadna opcja nie pozwala mi wysłać PITa :( :(
miron19j
11-01-2012, 16:14
a druga pozycja?
podpisz i wyślij
Byłoby zbyt prosto. To jest opcja do wysłania PITu z kwalifikowanym podpisem do którego potrzebny jest odpowiedni certyfikat. PIT 28, który ja muszę złożyć nie wymaga podpisu. Za to zdecydowanie wymaga wysłania......
Byłoby zbyt prosto. To jest opcja do wysłania PITu z kwalifikowanym podpisem do którego potrzebny jest odpowiedni certyfikat. PIT 28, który ja muszę złożyć nie wymaga podpisu. Za to zdecydowanie wymaga wysłania......
W razie W - ściągnij wersję niezależną (tj. aplikację a nie wtyczkę do Readera), tam da się na pewno. Tylko musisz, w ramach weryfikacji że Ty to Ty, wpisać kwotę przychodu za poprzedni rok podatkowy.
Serio nie ma tego w tej wersji, którą masz? Grubo.
Miałem starą wtyczkę. Ale i tak leżę. Bo trzeba właśnie podać kwotę przychodu za 2010 a niestety nie mam kopii PIT'u za poprzedni rok. Czyli nie wyślę elektronicznie ?
Miałem starą wtyczkę. Ale i tak leżę. Bo trzeba właśnie podać kwotę przychodu za 2010 a niestety nie mam kopii PIT'u za poprzedni rok. Czyli nie wyślę elektronicznie ?
Nic z tego, nie masz możliwości weryfikacji. Pozostaje Ci poczta.
Albo podpis albo kwota z poprzedniego roku. Nie ma inaczej ;(