PDA

Zobacz pełną wersję : e-PIT

Strus
11-01-2012, 11:21
Znam się na podatkach tak samo jak na budowie Boeinga a rozliczyć muszę najem lokalu. Zssałem sobie odpowiedni PIT w formie PDF, który służy do składania przez internet. Wpisałem kwotę przychodu i reszta się sama pokazała w odpowiednich rubryczkach. I teraz pytanie - czy on sam wypełnił aby na pewno wszystko co powinno być wypełnione?

thorcik
11-01-2012, 11:25
Znam się na podatkach tak samo jak na budowie Boeinga a rozliczyć muszę najem lokalu. Zssałem sobie odpowiedni PIT w formie PDF, który służy do składania przez internet. Wpisałem kwotę przychodu i reszta się sama pokazała w odpowiednich rubryczkach. I teraz pytanie - czy on sam wypełnił aby na pewno wszystko co powinno być wypełnione?

A nie masz możliwości sprawdzenia poprawności? W wersji "samodzielnej" e-Deklaracji jest możliwość sprawdzenia, czy wszystkie pola zostały wypełnione.

Strus
11-01-2012, 11:27
Dzięki :) Było na górze formularza. Czyli mozna słać bez obaw. Sprytne te formularze :)

thorcik
11-01-2012, 11:28
Dzięki :) Było na górze formularza. Czyli mozna słać bez obaw. Sprytne te formularze :)

Sprytne, a do tego nie trzeba generować stosów papieru. I nawet korektę można tak wysłać ;o)

Strus
11-01-2012, 13:44
No dobra. Jak to cholerstwo wysłać ?

Ściągnąłem wtyczkę do readera ale coś nie wiem co dalej. Pokazuje mi takie opcje :

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img441.imageshack.us/i/beztytuudal.jpg/)

ale żadna opcja nie pozwala mi wysłać PITa :( :(

miron19j
11-01-2012, 16:14
a druga pozycja?
podpisz i wyślij

Strus
11-01-2012, 17:29
Byłoby zbyt prosto. To jest opcja do wysłania PITu z kwalifikowanym podpisem do którego potrzebny jest odpowiedni certyfikat. PIT 28, który ja muszę złożyć nie wymaga podpisu. Za to zdecydowanie wymaga wysłania......

thorcik
11-01-2012, 18:04
Byłoby zbyt prosto. To jest opcja do wysłania PITu z kwalifikowanym podpisem do którego potrzebny jest odpowiedni certyfikat. PIT 28, który ja muszę złożyć nie wymaga podpisu. Za to zdecydowanie wymaga wysłania......

W razie W - ściągnij wersję niezależną (tj. aplikację a nie wtyczkę do Readera), tam da się na pewno. Tylko musisz, w ramach weryfikacji że Ty to Ty, wpisać kwotę przychodu za poprzedni rok podatkowy.
Serio nie ma tego w tej wersji, którą masz? Grubo.

Strus
11-01-2012, 20:00
Miałem starą wtyczkę. Ale i tak leżę. Bo trzeba właśnie podać kwotę przychodu za 2010 a niestety nie mam kopii PIT'u za poprzedni rok. Czyli nie wyślę elektronicznie ?

thorcik
11-01-2012, 20:45
Miałem starą wtyczkę. Ale i tak leżę. Bo trzeba właśnie podać kwotę przychodu za 2010 a niestety nie mam kopii PIT'u za poprzedni rok. Czyli nie wyślę elektronicznie ?

Nic z tego, nie masz możliwości weryfikacji. Pozostaje Ci poczta.

durom
11-01-2012, 21:30
Albo podpis albo kwota z poprzedniego roku. Nie ma inaczej ;(