Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Porządny serwis

harb
10-01-2012, 17:53
Ponieważ wielu użytkowników szuka często dobrych serwisów lokalnych w swoim miejscu zamieszkania, chce wam dzisiaj polecić co prawda nie autoryzowany ale istniejący od kilkudziesięciu lat i cieszący się bardzo dobra renomą serwis naprawy sprzętu na jednej dzielnic Gdańska dzielnicy Przymorze
http://www.okserwis.com.pl/sklep/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=2
Z serwisem miałem kontakt kilka razy, również wielu moich znajomych zawsze z pełną satysfakcją z wykonanej usługi.

Np. w dniu dzisiejszym zwróciłem się do serwisu z pytaniem telefonicznym o możliwość przyklejenia gumy do mojego Nikona D700, zaproszono mnie do serwisu i na miejscu dosłownie w kilka minut zdajsie że szef serwisu dokonał naprawy nie pobierając opłaty, z uśmiechem twierdząc iż jest to drobna sprawa.

I tak jest zawsze, fachowa miła i szybka obsługa, polecam miedzy innymi czyszczenie matrycy, robią to znakomicie :)

miron19j
10-01-2012, 20:37
i w ten sposób zdobywa się wiernych klientów.
Tylko się cieszyć, że jeszcze takie firmy są.

pawulon
10-01-2012, 22:39
No tak... Ale po przyklejeniu gumy i czyszczeniu matrycy nie poznasz czy dają rade z jakimiś bardziej zaawansowanymi naprawami.

harb
10-01-2012, 22:49
No tak... Ale po przyklejeniu gumy i czyszczeniu matrycy nie poznasz czy dają rade z jakimiś bardziej zaawansowanymi naprawami.

Naprawiałem obiektyw, mojemu koledze przy wgniecionym bagnecie niemal że odrestaurowano korpus, jest wiele przykładów , to nie jest opinia oparta na takich przesłankach o których piszesz :) oczywiście nie mogę ręczyć za całokształt, w każdym przypadku są to indywidualne uwarunkowania. Lecz poczytaj na temat napraw serwisu Nikona który jest serwisem autoryzowanym lub spróbuj się tam chociażby dodzwonić.

Tutaj piszę o tym o czym wiem i wygląda to bardzo dobrze np. wycena usterki jest za darmo, i konsultowana z klientem przed naprawą, jeżeli nie maja warunków na naprawę to mówia od razu że nie moga się jej podjać i mimo iz otworzyli sprzet i stracili trochę czasu na diagnostykę nie biora za to kasy

pawulon
10-01-2012, 23:31
Lecz poczytaj na temat napraw serwisu Nikona który jest serwisem autoryzowanym lub spróbuj się tam chociażby dodzwonić.
Już miałem okazje.

mycza
11-01-2012, 22:25
Dzięki za link, właśnie wysłałem do nich maila.
Pozdrawiam

darko
11-01-2012, 22:38
Chyba trzeba będzie ich sprawdzić, matryce mam już tak brudną że stemplowanie tego syfu zajmuje mi już jakiś czas :)

harb
11-01-2012, 22:40
Chyba trzeba będzie ich sprawdzić, matryce mam już tak brudną że stemplowanie tego syfu zajmuje mi już jakiś czas :)

61 zł :)

darko
11-01-2012, 22:46
61 zł :)
od syfa czy od matrycy ;)

harb
11-01-2012, 22:48
od syfa czy od matrycy ;)

to porządny serwis już napisałem , ale jeżeli chcesz ich zasponsorować :mrgreen:

wilk325
12-01-2012, 00:21
z tym czyszczeniem matrycy to jakieś jaja:)
W Bydgoszczy jest gość co czyści matrycę - ale w praktyce to najpierw czyści komorę lustra, później matówkę a na koniec dopiero matrycę - za to bierze ( bez względu na wielkość matrycy ) 70PLN:).
Najważniejsze - robi to rewelacyjnie.

rafulec
13-01-2012, 16:08
we wro za samą matrycę śpiewają 80 złoty

Doczu
15-01-2012, 12:36
Kurcze fajnie jeszcze jakby ktoś polecił coś na Śląsku/Zagłębiu :)
Ostatecznie wyśle się, ale wolałbym uniknąć wysyłek :/

Lulek39
16-01-2012, 12:44
Kuzyn z Krakowa potrzebuje oddać nikosia do czyszczenia matrycy, co polecicie godnego zaufania i sprawdzonego?

leszek225
18-01-2012, 21:56
Witam,
Z calym szacunkiem moge polecic porzadny serwis nieautoryzowany, ale godny polecenia w Poznaniu

http://www.aparaty.tradycyjne.net/serwis_foto.php?s=31

Naprawiali mi body D300s, uszkodziłem gniazdo karty CF , poprostu przez nieuwage powyginałem piny, ale na szczescie nie nastapiło zwarcie, usluga powiedziłbym expresowa dosłownie 3 dni cena umiarkowana ( nizsza niz w innych serwisach w Poznaniu ) Namiar dostałem od znajomego fotografa ktory swoj sprzet serwisuje w tym zakładzie.
Jestem zadowolony z wykonanej uslugi .

Uysy.
19-01-2012, 14:15
Kurcze fajnie jeszcze jakby ktoś polecił coś na Śląsku/Zagłębiu :)
Ostatecznie wyśle się, ale wolałbym uniknąć wysyłek :/

Zajrzyj do TEGO (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=152052) wątku. Niestety, znajdziesz tam info, gdzie raczej lepiej tego nie robić. Ale to też może Ci się przydać ;)