PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Górskie buty...

harb
09-01-2012, 18:25
... zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/831/dsc7761k1abm.jpg/)

pozdrawiam :)

rooner
09-01-2012, 18:32
Dla mnie klasa sama w sobie.
Jest oryginalny pomysł, ładnie to wyszło na tle panoramki.
Fajnie byłoby powtórzyć to w lecie - z jakimiś Scarpami w planie głownym;)

pitbul60
09-01-2012, 19:02
Sa na forum autorzy , na ktorych jest 100% pewnosc ze fota bedzie super, Miedzy innymi i Ty Janku (jesli moge sie do Ciebie tak zwracac), nie komentuje zdjec innych bo coz mozna napisac jesli sie nie jest mocnym technicznie , zdjecie super co do techniki nie wypowiem sie ,narazie jestem na etapie podoba sie , nie podoba.Twoje sa super :).

y0ddh4
09-01-2012, 19:04
Podobnie jak kolega wyżej - klikając nazwę wątku, pod którym widnieje Twój nick mam pewność, że za chwilę moim oczom ukaże się fotografia, która mnie zatrzyma.

Super uchwycone :-)

maniak666
09-01-2012, 19:20
Tak jak dzisiaj zadeklarowalem-tylko o kadrze bez technikaliow.(kwestia lapka na ktorym ogladam)
Swietnie w kadrze. Ale do tego juz sie przyzwyczailismy.(Oj zaraz bedzie lament o TWA):-)
A tytul tez bezbledny:wink:

Bartekkw
09-01-2012, 20:44
Dobrze wypatrzone i jeszcze lepiej zrobione. Ładnie swiatelko opanowane. Kwadrat tez mógłby być fajny.

Romano H.
09-01-2012, 20:45
Poprawny kadr, ale mnie nie wyrywa z kapci, tak jak przedmówców. Wiadomo Twe kadry są zawsze na wysokim poziomie.

maniak666
09-01-2012, 20:48
Poprawny kadr, ale mnie nie wyrywa z kapci, tak jak przedmówcow.

No bo my stare laczki mamy,znoszone...:p

Radek_1
09-01-2012, 20:50
Dobre te cholewiaki ...! Pamiętam,że z drugiej strony też pokazywałeś ten motyw...

żółty
09-01-2012, 21:21
Poprawny kadr, ale mnie nie wyrywa z kapci, tak jak przedmówców. Wiadomo Twe kadry są zawsze na wysokim poziomie.

Podpiszę się. Trochę mocne światło, ale mimo to zdjęcie dość dobre, choć niejedno Twoje lepsze tu widziałem. Trochę drażni, ta plama, którą Słońce zrobiło na niebie, ale wiadomo jak to jest. Trudno z tym Słońcem :D

Sobek00
09-01-2012, 21:53
Dobrze wypatrzone i jeszcze lepiej zrobione. Ładnie światełko opanowane. Kwadrat tez mógłby być fajny.

Podpisuję się pod tym. Gdyby nie kamasze było by mniej ciekawie. Autor przyzwyczaił mnie do bardziej emocjonujących widoków. Ale się podoba.

Ciekawe kogo by ubrać w te kamasze?

Hoobie
09-01-2012, 23:49
Nad światłem to Ty umiesz panować, co nie raz pokazałeś.
Ładnie w kadrze, fajny motyw, koloryt taki jak powinien być - mz udana praca i osobiście się mi podoba :)

Kulten
10-01-2012, 00:04
Zdjęcie poprawnie naświetlone ale dla mnie z mało czytelnym/ciekawym motywem. Poza tym drażni mnie ta mało atrakcyjnego koloru plama na niebie, która wygląda jak zamalowany przepał po słońcu.

Dla mnie zdjęcie jest z serii tych "na siłę" pstrykniętych przy niesprzyjającym świetle.

Reszty negatywnego odbioru dopełniają 2 bliki oraz zbyt małej ilości nieba w kadrze przez co zdjęcie jest "ciężkie".

Podkreślić należy, iż dół został poprawnie naświetlony z ładnie zaznaczonym kontrastem i fakturą - to tytułem plusów.

Nikonozaur
10-01-2012, 00:12
Takie buty powinny stać na Butorowym Wierchu. ;) Fajnie to wygląda, linia od LD dobrze prowadzi oko, podoba się

zaza67
10-01-2012, 08:16
Fajny motyw zdjecia . A i widok tez przedni . Zastanawiam sie tylko czemu tak centralnie jakos tak ciezko oczom uciec na boki , wzrok bardziej skupia sie na srodku zdjecie . To tylko takie moje odczucie .

jarekf34
10-01-2012, 14:50
Zdjęcie fajne a kaloszki jeszcze lepsze :D. Podoba mi się faktura śniegu na pierwszym planie.

MarianS
10-01-2012, 18:01
Świetny motyw no i wykonanie.Pozdrawiam

borregaard
10-01-2012, 19:33
Dobrze zrobione.Naprawdę ciężko,uczciwie, czegoś się "czepnąć"..;):)

hubik
11-01-2012, 11:36
Musiałem mocno odchylić ekran by zniwelować efekt tej białej plamy od światła słonecznego. I to niemal w środku kadru. Jak dla mnie, to motyw owych butów nie jest bardzo czytelny. No i są one w samym środku kadru.

harb
11-01-2012, 11:51
Musiałem mocno odchylić ekran by zniwelować efekt tej białej plamy od światła słonecznego. I to niemal w środku kadru. Jak dla mnie, to motyw owych butów nie jest bardzo czytelny. No i są one w samym środku kadru.

Z całym szacunkiem Hubercie jeżeli chodzi o ten aspekt tego zdjęcia to sądzę że to Twój monitor jest zbyt mocno rozświetlony :)
Natomiast centralność owych tytułowych butów to rzecz dyskusyjna, są głównymi bohaterami tej opowieści, ale oczywiście odczucia mogą i mają prawo być różne, pozdrawiam :)

pes
11-01-2012, 12:17
Nie często komentuję fotki w dziale krajobraz i sam nie często tutaj wrzucam swoje zdjęcia bo ten dział jest poprostu zbyt wysokiego kalibru jak na moje umiejętności. Jednak czasem się staram Wam coś pokazać też tutaj z pewną nieśmiałością :) Bardzo mi się podoba to zdjęcie. Naprawde zatrzymało mnie na dłużej. Jak już ktoś napisał, zaglądając do tematów harb-a jest pewność, że będzie ciekawie. Podziwiam dalej i czekam na więcej.

ALF
12-01-2012, 15:14
O ile kolorystyka, i światło ładnie opanowane, to kadrowo nie podoba mi się. Tytułowe buty za mało wyeksponowane, gubią się w kadrze. Brak zdecydowania kładzie ten kadr. A szkoda, bo motyw ciekawy.