PDA

Zobacz pełną wersję : prezentacja zdjęć

pardwadwa
09-01-2012, 15:57
Hello. Wygląda, że opanowała mnie pomroczność jasna, bo szukam informacji o prezentacji zdjęć, ale nijak nie mogę trafić na to czego szukam. Dostałem propozycję zrobienia mini wystawy w jednym z krakowskich lokali. Generalnie knajpa jest muzyczna więc jest raczej ciemno... Czy ktoś miły naprowadzi mnie na jakiś trop? Dodam, że oczywiście nigdy nie miałem jeszcze do czynienia z prezentacją fotografii, więc w sumie nawet nie wiem czego szukam (i stąd pewno problemy w znalezieniu :)). Chodzi mi (chyba) o jakiś podświetlony system... Z góry dzięki.

credka
09-01-2012, 17:22
Chodzi o taką prezentację? http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=56957

pardwadwa
09-01-2012, 17:56
Nie, chodzi mi o powieszenie (jakichś) realnych wydruków w knajpie. To mój pierwszy raz, że mam coś powiesić i zupełnie nie wiem jak ugryźć temat. Fotki miałby być w rozmiarach powiedzmy, że od 20x30 do 50x70. Oczywiście mógłbym podejśc do jakiegoś zakładu foto pewno by mi coś opowiedzieli, ale lubię najpierw coś poczytać, żeby nie iśc zupełnie "na zimno". Nie mam kompletnie pojęcia o czym piszę :) na razie mam tylko mglistą wizję czego bym chciał :) Dzięki za chęci w każdym razie :)

marszull
09-01-2012, 19:30
zalezy jaka kasa dysponujesz na te wydruki
mozna obitki i pod szklo (tu zalezy jak beda oswietlone, jest szklo ktore w pewnym stopniu niweluje odblaski)
mozna tez wydruki na artystycznych paperach pod szklo lub naklejac na rozne podloza
przydaloby sie tez wydruki zabezpieczyc laminatem
najlepiej (jako ze jestes z Krakowa) uderz na PW do Czornyja, na pewno cos doradzi (sam tez zajmuje sie drukowaniem)

pardwadwa
09-01-2012, 20:06
Dzięki, szkorzystam :)

Fotek ma być powiedzmy ok. 20. W sumie nawet nie wiem o jakiego rzędu kasie rozmawiamy więc ciężko mi coś powiedzieć. Z tego co przeglądam cenniki to widzę, że zapewne od kilkudziesięciu do nawet 300 zł za sztukę... Przy 150 już się będę grubo zastanawiał... A pewno już i przy 100 będę miał sporego zgryza.