Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Trochę ekspozycji...
Z Dolomitów oczywiście
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img834.imageshack.us/img834/4987/dsc4614p.jpg)
animatrix
08-01-2012, 23:56
Bardzo mi się podoba! Ja niestety podczas pobytu w górach ostatnio nie trafiłem tak przejrzystego powietrza :(
Pierwszy plan masz troszkę zszarzały. Czym strzelane?
Bartekkw
09-01-2012, 00:13
Ciekawie to wyszło - trochę brakuje mi prawej strony
Możliwości były niewielkie z racji tego co po prawej było (ściana), albo czego brakowało (perspektywy) ...
Podoba mnie się ten pion , ładna kolorystyka , kontrastowość i przyjemny widok :) rozumiem że gałęzi w dole kadru nie dało się wyeliminować :)
misiobudrysio
09-01-2012, 09:50
światelko rządzi w tym kadrze ,mi sie ta praca podoba
Zgodzę się z uwagą o chyba zbyt mocno wyciąganym dole, ale gra światła w dolinie i na zboczu bardzo mi pasuje. Mz w górach trudniej o dobry pionowy kadr niż o poziomy, ten jest niezły chociaż rzeczywiście chciałoby się deko szerzej.
rozumiem że gałęzi w dole kadru nie dało się wyeliminować :)
Niestety nie. Zdjęcie zrobione z bardzo wąskiej ścieżki (perci), która usytuowana była na zboczu stromym podobnie jak te fotografowane po drugiej stronie doliny i prowadzona między kosówką. Fotografia tego nie odda, ale zapewniam, że przypływ adrenaliny był wystarczający...
Mam podobnie jak Bartek, odnośnie prawej strony.
Niemniej ładnie to zrobiłeś i widok jak najbardziej godny uwagi :)
Będzie super jak przytniesz do kwadratu i nie piszę tego ze względu na to iż lubię li tylko taka formę ale z powodu masakrycznego dołu, czyli rozjaśnionej kosodrzewiny, która bardzo źle się tu prezentuje, zarówno zniszczona w procesie wołania jak i mz psując kadr.
Przytnij choćby eksperymentalnie do kwadratu i zobacz jak zgrabnie się będzie prezentować :) .
Muszę przyznać, że ten kwadrat ( wbrew temu co preferujesz ...;) ) wygląda lepiej niźli to co pokazałem - dzięki...
borregaard
10-01-2012, 19:03
Jeśli nie zwraca się uwagi na pewne"niedoskonałości",to b.przyjemnie to się "łyka".:)
Podoba mnie się ten pion , ładna kolorystyka , kontrastowość i przyjemny widok :) rozumiem że gałęzi w dole kadru nie dało się wyeliminować :)
Zgodzę się w całej rozciągłości. Ta kosówka na dole zupełnie zbędna jest.