Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Postawił się falom
piotrm100
08-01-2012, 20:43
czego skutkiem było wielkie chluuuuust, co uwieczniłem na tym zdjęciu i Wam pokazać chciałem.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img841.imageshack.us/img841/7008/sevensisters1.jpg)
maniak666
08-01-2012, 21:02
Telefon zadzialal?
Nie wiem czy " no sun, no fun" to Twoje, ale bardziej kadrowo do mnie gada. Tu niezaprzeczalnym jak dla mnie walorem jest idealnie trafiony czas. Bez przegiec w zadna strone. Ale przepaliku na falach nie uniknales niestety.
piotrm100
08-01-2012, 22:11
Telefon zadzialal jak najbardziej :) Nie bardzo wiem o czym mowisz. Czy ''no sun, no fun'' to tytul watku, zdjecia czy jakies powiedzenie? Nie mam z tym nic wspolnego!
Co do tych przepalikow to nie jestem wcale pewien ich istnienia. W RAWie na 100% nie bylo zadnego przepalu, chyba ze podczas obrobki cos pozmienialem...
maniak666
08-01-2012, 22:17
W Mirka watku wszystko sie wyjasnilo;)
Bartekkw
09-01-2012, 00:26
Dobrze uchwycona chwila w dość zgrabnym kadrze - no może z trochę dalszej perspektywy byłoby lepiej i obraz byłby bardziej zrównoważony. Kolor ok
Dobrze uchwycona chwila w dość zgrabnym kadrze - no może z trochę dalszej perspektywy byłoby lepiej i obraz byłby bardziej zrównoważony. Kolor ok
Też wydaje mnie się iż odsuniecie się od kamienia o jakieś chociaż 50cm dałoby lepszy efekt, trochę zbyt ciasno na samym dole dla tego "olbrzyma" , przepałów nie dostrzegam :)
maniak666
09-01-2012, 15:07
Choc wlasne foty obrabiam na w miare przyzwoitym monitorze, tak forum i w ogole neta przegladam na kiepsciuchnym lapku u corki. Po przeprowadzce nie mam jeszcze neta. Stad tez uroczyscie przyrzekam:lol:, ze do momentu ,kiedy nie bede przegladal forum na czyms przyzwoitym w miare, ani slowa komentarza o kolorach kontrascie przepalach itd itp. Co najwyzej ogolne wrazenia z odbioru foty.
Romano H.
09-01-2012, 15:50
zdecydowanie przydałoby się więcej dołu
piotrm100
11-01-2012, 02:01
Dzięki za porady. Następnym razem wykorzystam z pewnością.
Mam jeszcze kilka kadrów z tego pleneru i zastanawiam się czy wrzucać. Mam też panoramkę, ale to może w osobny wątek?
Ciąłbym od klifu z lewej. A reszta cudnie zagrała. Chyba najciekawsze z tego miejsca. Chrzań przepalik ;)