Zobacz pełną wersję : Mac Os i problem ze zgrywaniem kart
Witam mam problem z nowym imac . Przy próbie zgrania za pomocą czytnika kart CF zdjęć do komputera pokazuje się komunikat - karta została nieprawidłowo wysunięta. Dzieje się tak za każdym razem, również używając nikon transfer i pobierania obrazów. Jeden czytnik kart to Lexar usb 3.0 a drugi to opticam
grudzinsky
08-01-2012, 20:22
podlacz puche do kompa i bedziesz mial problem z glowy.
Marcin Jakubowski
09-01-2012, 00:17
Przy próbie zagrania to znaczy jeszcze w trakcie zgrywania czy już po zgraniu przy wyciąganie karty z czytnika? Jeżeli to drugie to masz kilka rozwiązań:1 klikasz prawym przyciskiem ikonę dysku z menu podręcznego wybierasz wysun, 2 łapiesz ikonkę i przeciągasz dysk do kosza, 3 w finderze w pasku po lewej stronie masz na liście dysków także kartę, po prawej stronie nazwy masz symbol wysunięcia.
Pozdro
Mnie ostatnio zaczęło się dziać coś podobnego. Po chwili działania nagle odłącza się karta ni z tego ni z owego. Od dwóch-trzech dni. Jeszcze nie szukałem rozwiązania, ale jestem nim zainteresowany. Wysuwanie prawidłowe nic nie dało. Następne podłączenie i w losowym momencie napęd znika i pojawia się komunikat o błędzie. Co ciekawe właśnie napęd pojawił się sam ponownie, gdy nie dotykałem nic przez jakiś czas.
de Fresz
09-01-2012, 19:11
Miewam coś podobnego z jedną kartą – w moim przypadku jest to kwestia czysto mechaniczna – jak się porusza, to znika, lekki ruch i się pojawia. Trzeba ją lekko wkładać (nie dopychać mocno do końca). Co ciekawe, z innymi kartami tego problemu nie ma, widać jakieś dziesiąte części milimetra grają rolę, a karta po włożeniu wolno "sprężynuje".
ThomasVoland
09-01-2012, 23:20
Styk się gubi. Pytanie tylko gdzie. Może być wyrobiona wtyczka z usb, mi chińskie kabelki się rozlatywały w rękach, spojrzało się na taki pod złym kątem i już traciły styk.