PDA

Zobacz pełną wersję : Mac Os i problem ze zgrywaniem kart

soho
08-01-2012, 19:32
Witam mam problem z nowym imac . Przy próbie zgrania za pomocą czytnika kart CF zdjęć do komputera pokazuje się komunikat - karta została nieprawidłowo wysunięta. Dzieje się tak za każdym razem, również używając nikon transfer i pobierania obrazów. Jeden czytnik kart to Lexar usb 3.0 a drugi to opticam

grudzinsky
08-01-2012, 20:22
podlacz puche do kompa i bedziesz mial problem z glowy.

Marcin Jakubowski
09-01-2012, 00:17
Przy próbie zagrania to znaczy jeszcze w trakcie zgrywania czy już po zgraniu przy wyciąganie karty z czytnika? Jeżeli to drugie to masz kilka rozwiązań:1 klikasz prawym przyciskiem ikonę dysku z menu podręcznego wybierasz wysun, 2 łapiesz ikonkę i przeciągasz dysk do kosza, 3 w finderze w pasku po lewej stronie masz na liście dysków także kartę, po prawej stronie nazwy masz symbol wysunięcia.
Pozdro

mOSAd
09-01-2012, 18:46
Mnie ostatnio zaczęło się dziać coś podobnego. Po chwili działania nagle odłącza się karta ni z tego ni z owego. Od dwóch-trzech dni. Jeszcze nie szukałem rozwiązania, ale jestem nim zainteresowany. Wysuwanie prawidłowe nic nie dało. Następne podłączenie i w losowym momencie napęd znika i pojawia się komunikat o błędzie. Co ciekawe właśnie napęd pojawił się sam ponownie, gdy nie dotykałem nic przez jakiś czas.

de Fresz
09-01-2012, 19:11
Miewam coś podobnego z jedną kartą – w moim przypadku jest to kwestia czysto mechaniczna – jak się porusza, to znika, lekki ruch i się pojawia. Trzeba ją lekko wkładać (nie dopychać mocno do końca). Co ciekawe, z innymi kartami tego problemu nie ma, widać jakieś dziesiąte części milimetra grają rolę, a karta po włożeniu wolno "sprężynuje".

ThomasVoland
09-01-2012, 23:20
Styk się gubi. Pytanie tylko gdzie. Może być wyrobiona wtyczka z usb, mi chińskie kabelki się rozlatywały w rękach, spojrzało się na taki pod złym kątem i już traciły styk.