Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Czterofazowość
Wątek Pebeesa oraz rozmowa z Megazotronem zainspirował mnie do pokazania tego zdjęcia, chociaż go spisałem już trochę na straty. Miał być taki warsztacik fotograficzny na temat zdjęć z różnymi warstwami jedna pod drugą, więc w ramach tych warsztatów wyciągnąłem to zdjęcie z lamusa. Miałem go wpiąć do wątka Peebesa po tym jak się zgodzi, ale ponieważ Peebes wciąż śpi a u mnie dopiero się noc zaczyna, więc nie będę czekać tylko stworzę nowy wątek teraz. Może to zdjęcie nie jest takie najgorsze jak mi się na początku wydawało...
A jeśli chodzi o n-fazowość, to zapraszam innych do warsztatów na ten temat. Może inni mają podobne zdjęcia krajobrazowe których tematem są poukładane poziome warstwy.
http://www.themarts.com/galeria/3layers_resized.jpg
Mi się podoba, bardziej niż moje :)
No ładne cacko :)
Bardzo przyjemny widoczek, fajne światełko, jest ok.
mi tez sie bardziej podoba. W sumie kawal dobrego krajobrazu n-fazowego :)
Megazordon
24-02-2007, 19:15
(...)i ja też wtedy wstawię swoje trzy warstwowe zdjęcie które jakiś czas temu zrobiłem, ale odłożyłem na bok bo mnie nie satysfakcjonowało jakościowo. Twoje jest z pewnością lepsze niż moje(...)
Taka skromność to prawie pruderia :) Nie dość, że masz o wiele ładniejsze fazy niż my, to jeszcze na dodatek o jedną więcej... Najlepsze zdjęcie fazowe moim zdaniem, chociaż zdjęcie gliska z siekierą też bardzo dobre, chociaż ono nie do końca n-fazowe jest.
A jeśli chodzi o n-fazowość, to zapraszam innych do warsztatów na ten temat. Może inni mają podobne zdjęcia krajobrazowe których tematem są poukładane poziome warstwy.
No to ja mam cos takiego. Nie wiem czy o to dokladnie Ci chodzilo : )
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Art.
Megazordon
24-02-2007, 22:16
Artx, ładne to Twoje zdjęcie, ale światłowa fota lepsza moim zdaniem.
Artx, ładne to Twoje zdjęcie, ale światłowa fota lepsza moim zdaniem.
a co to, pojedynek? ;)
Art.
a co to, pojedynek? ;)
Art.
no wlasnie, by trza z tego pojedynek zrobic, ale taki na kilka luf :D
a co to, pojedynek? ;)
Nie ma żadnego pojedynku ani porównywania. Zabraniamy porównywania. Mamy tutaj takie forumowe warsztaty fotograficzne. Krytyka i komenty tak, porównywania nie.. :)
Właśnie o to chodziło. Podoba mi się bardzo graduacja na Twoim zdjęciu. Takie kolejne, coraz bardziej zanikające poziomy brązu. Im dłużej się patrzę tym bardziej mi się podoba. Urzeka mnie Twoje zdjęcie. Świetna kompozycja. To zdjęcie bardzo by pasowało do ramek na ścianę.
no wlasnie, by trza z tego pojedynek zrobic, ale taki na kilka luf :D
to sie nazywa 'zadania tematyczne'. Niestety upadly na tym forum :(
kronos28
24-02-2007, 22:38
bardzo fajnie wypatrzone. Ciekawe zdjecie. tez chcialbym miec tak wyczulony zmysl obserwacji :)
Megazordon
24-02-2007, 23:45
to sie nazywa 'zadania tematyczne'. Niestety upadly na tym forum :(
No to proponowałbym je resuscytować i przenieść ten wątek do zadań tematycznych i niech ludzie zamieszczają dwu, trój, cztero i n -fazowe zdjęcia. Może coś zaskoczy.
Siostro! Rurkę do intubacji proszę!!
No to proponowałbym je resuscytować i przenieść ten wątek do zadań tematycznych i niech ludzie zamieszczają dwu, trój, cztero i n -fazowe zdjęcia. Może coś zaskoczy.
Siostro! Rurkę do intubacji proszę!!
problem w tym, ze raczej sie to nie zgadza z regulaminem zadan tematycznych. Oczywiscie zawsze mozna go zmienic i stworzyc takie np. luzne watki tematyczne jak ten. Kazdy moglby sie dorzucic ze swoja propozycja do danego tematu i nie bylo by zadnego ograniczenia czasowego co do wykonania zdjecia ani rankingu. Ot taki wlasnie warsztat.
Megazordon
25-02-2007, 00:02
problem w tym, ze raczej sie to nie zgadza z regulaminem zadan tematycznych. Oczywiscie zawsze mozna go zmienic i stworzyc takie np. luzne watki tematyczne jak ten. Kazdy moglby sie dorzucic ze swoja propozycja do danego tematu i nie bylo by zadnego ograniczenia czasowego co do wykonania zdjecia ani rankingu. Ot taki wlasnie warsztat.
I oto mi chodzi właśnie. Nie trzeba nawet specjalnie tego tematu nigdzie przenosić. Liczy się frekwencja i opinie ludzi tutaj zaglądających.
Chociaż... mam dziwne wrażenie, że robię z igły widły :???:
Wy tu gadacie a tam na górze piękne zdjęcie stoi ;-)
w stonowanych kolorach, ładnym świetle, łagodnych przejściach tonalnych
tylko w PG domalowałbym małą chmurkę
tylko w PG domalowałbym małą chmurkę
Oszukaństwa niet! :)
jakie oszukaństwo
a co to w tym miejscu na niebie nie było nigdy chmurki :-)
Bardzo fajne zdjecia. Gratuluje. Zboczenie zawodowe: jak widze ten tytul postu od razu mysle, sie wie: L1, L2, L3 i N :)