PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] dot why

mirekvampirek
06-01-2012, 18:44
witam w nowym roku i przy okazji szczere zyczenia dla wszystkich, bez wyjatku ;)

wlasnie wrocilem z polski
2 tygodniowy pobyt zaowocowal niestety niewieloma sensownymi kadrami, a mialo byc tak pieknie, bo na sniegi sie nastawialem, aura takze mi nie dopisywala:D

zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img859.imageshack.us/i/polska2012zima269.jpg/)

pozdrawiam

Nikonozaur
06-01-2012, 20:44
Fajny ten kamerton, dobrze się na to patrzy, koi.

MarianS
07-01-2012, 09:53
Ładnie zbudowany delikatny kadr.Pozdrawiam

maniak666
07-01-2012, 15:36
Miras-nie gada to do mnie. Brak mi tutaj jakichs refleksow swiatla na wodzie. Z kolorow nieba wnioskuje ze takowe winny sie pojawic a nie widze ich:-( Ogolnie kloci mi sie dol z niebem. Za to "kamerton" jak to Andrzej zgrabnie ujal i spokoj na tym zdjeciu na tak. Ale jako calosc odbieram z pewnym niedosytem.
Moze to wina lapka na ktorym to ogladam...

darek_d
07-01-2012, 16:00
Ja przychylę się do kolegi z szóstkami ;) dół i góra nie grają, chociaż jak się patrzy oddzielnie to wyglądają BDB...nie wiem, czy nie zakręciłem ;)

Locter
07-01-2012, 17:13
A to waść żyje? ;)

POdoba mi sie.

Sebastianito
07-01-2012, 17:24
Ładny, zdecydowany kadr. Subtelna obróbka bez wariacji. Element a-symetralny jak najbardziej na miejscu. Niemniej jednak bardzo brakuje mi w tym zdjęciu TEGO czegoś...

mirekvampirek
07-01-2012, 18:16
A to waść żyje? ;)

zyje, ale co to za zycie :)

maniak ma racje dol troche z gora nie gada, a swiatlo bylo, na niebie i za wydma generalnie :D nie bylo szansy zlapania
TEGO czegoś...

;)

niestety wena mnie w polsce opuscila, glownie za sprawa braku swiatla :)

pozdrawaiam

Sebastianito
07-01-2012, 18:38
Nie tylko Ciebie... :)

ALF
07-01-2012, 21:40
Proszę, używaj wielkich liter, bo kiepsko się czyta Tragicznie wygląda "polski" w tekście Polaka.

Co do zdjęcia. Nie, nie podoba mi się.
Na pierwszym planie, częściowo zanurzony w mleku, wisi zdechły kot z pistacjową głową. Mleko wylewa się na wschód. A zachód się jakby porysował. Sorki, ale jestem na nie.

jarekf34
08-01-2012, 01:21
Ogolnie kloci mi sie dol z niebem.
Ja również tak to odbieram, pierwsze co nasunęło mi się na myśl to właśnie to :wink:

PABLOOK
08-01-2012, 10:23
Niebo, jego rozmycie i barwy mi się podobają :).
Nad dołem jeszcze bym popracował. Przede wszystkim starałbym się bardziej kolorystycznie go dopasować do góry. Wiem doskonale, co długi czas potrafi zrobić z fakturą i kolorystyką płynnej podłogi, jak nie ma odpowiedniego światła oczywiście ;).
Ale w tym przypadku zbyt mocny dysonans pomiędzy górą a dołem od razu w oczy się rzuca.
Tą szmaciorę to jednak starałbym się z tego kołka pozbierać ;).
Kadr jest ok, a i kompozycja jak najbardziej mi pasuje.
A może tam wersję BW by rozważyć;)?

Hoobie
08-01-2012, 13:12
(...)
A może tam wersję BW by rozważyć;)?

Ooo, o tym samym pomyślałem :D
Myślę, że może byc na prawdę w dechę...

mirekvampirek
08-01-2012, 19:18
Ooo, o tym samym pomyślałem :D
Myślę, że może byc na prawdę w dechę...

musial by to jakis szpec od bw zmajstrowac, bo ja to jedynie moge pogorszyc sprawe :D
pozdrawiam