Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Stara miejscówka B/W
Zapraszam do komentowania i ogladania.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/832/45476842.jpg/)
Zaza no fajnie jest, tylko tak naprawdę nie wiem co jest motywem przewodnim, droga czy to niebo. Obydwa czynniki są w równowadze, aczkolwiek całokrztałt może być. Napisz co chciałeś przedstawić....
Dla mnie to BW jakieś takie "nijakie". Pamiętam, że pokazywałeś to miejsce w kolorze i lepiej wyglądało. Teraz jest szaro.
Biorąc pod uwagę całokształt pracy można stwierdzić, iż intencja autora poszła w kierunku ukazania błota i chmur, jako alegorii nędzy i biedy prostego człowieka ;)
Zdjęcie "prawie" się podoba. Ale coś jednak przeszkadza. Może rzeczywiście brak zdecydowanej dominanty - środka ciężkości - powoduje, iż uwaga widza przenosi się z ziemi na niebo, z nieba na błocko, z bło.... Prawdę powie duże powiększenie na ścianie.
Czytam te komentarze i oczom nie wierzę, czy u mnie jakieś inne zdjęcie się wyświetla? To już normalne zdjęcie drogi i drzewa z ciekawym niebem w tle nie wystarczy? Oj nieźle wydziwiacie. Bardzo dobre zdjęcie w dobrej konwersji.
Zaza no fajnie jest, tylko tak naprawdę nie wiem co jest motywem przewodnim, droga czy to niebo. Obydwa czynniki są w równowadze, aczkolwiek całokrztałt może być. Napisz co chciałeś przedstawić....
To jest zwykly kadr naszego polnego krajobrazu . Bylo juz w kolorze jak juz wspomnial żólty a teraz jes B/W . Mz niebo przypasilo do tego miejsca wiec jest jakie jest . A blota i szarosci chyba tutaj nie ma tak mi sie wydaje .
Pamiętam zdjęcie w kolorze i ... mi się ono podobało :)
Ale pamiętam też wersję poziomą, która lepiej do mnie przemawiała i to ją chętnie zobaczyłbym w powyższej konwersji.
A ta, nawiasem mówiąc, bardzo mi się podoba.
Czytam te komentarze i oczom nie wierzę, czy u mnie jakieś inne zdjęcie się wyświetla? To już normalne zdjęcie drogi i drzewa z ciekawym niebem w tle nie wystarczy? Oj nieźle wydziwiacie. Bardzo dobre zdjęcie w dobrej konwersji.
Dokładnie tak , mz. w dziale krajobraz głównym motywem są pejzaże, nie muszą być na siłę udziwniane żeby mogły w tym dziale zaistnieć. Oczywiście jest tutaj miejsce na wiele innych zdjęć, również tych z pazurem "artystycznym" , lub popełnionych z udziałem długich czasów
Oceniając zdjęcie, oceniłbym je tak - krajobraz polski w dobrym b/w, z dobrym niebem i w dobrym kadrze :)
Dobre BW, fajne niebo, poukładany kadr.
Do tego w tym kadrze miejsce moje , nasze, Wasze, czyli jak najbardziej krajowe ;).
Jak dla mnie OK :).
Nikonozaur
06-01-2012, 21:06
To jest właśnie istota i danie główne tego działu - pejzaż. I to zdjęcie zawiera wszystkie jego cechy.
Biorąc pod uwagę całokształt pracy można stwierdzić, iż intencja autora poszła w kierunku ukazania błota i chmur, jako alegorii nędzy i biedy prostego człowieka ;)
Zdjęcie "prawie" się podoba. Ale coś jednak przeszkadza. Może rzeczywiście brak zdecydowanej dominanty - środka ciężkości - powoduje, iż uwaga widza przenosi się z ziemi na niebo, z nieba na błocko, z bło.... Prawdę powie duże powiększenie na ścianie.
Zgadzam się choć dodam, ze jest poprawnie czyli dobrze czyli ok :) .