PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Falochron w kolorze - [Nemeth]

Nemeth
05-01-2012, 12:46
Witam

Prawie mnie z niego zmyło.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/01/fcd4088b68fbff4c354ff1c4e4071976d4ld2eh-1.jpg
źródło (http://fc02.deviantart.net/fs71/f/2012/005/f/c/fcd4088b68fbff4c354ff1c4e4071976-d4ld2eh.jpg)

pozdr.

Locter
05-01-2012, 13:51
Pierwsze skojarzenie - kadłub U-Boota (nie tego forumowego, sic!). Bardzo sztormowo i bardzo klimatycznie wyszło, super, jednak mam małe ale - tego pomarańczowego bym zdjął i to sporo z tej wieżyczki. Troche kłóci mi się ten kolor z ogólnym klimatem zdjecia.

coach_lodz
05-01-2012, 14:05
A mnie jednak ten kolor podchodzi. Podoba się :)

żeglarz
05-01-2012, 14:11
Pierwsze skojarzenie - kadłub U-Boota (nie tego forumowego, sic!). Bardzo sztormowo i bardzo klimatycznie wyszło, super, jednak mam małe ale - tego pomarańczowego bym zdjął i to sporo z tej wieżyczki. Troche kłóci mi się ten kolor z ogólnym klimatem zdjecia.

Nie widzę tu 8-10 wg skali Beauforta, zachwycając się fotografią należy dbać by nie narazić się na śmieszność. Fotka bardzo przyjemna w odbiorze i b. dobra na dekorację ściany.

Locter
05-01-2012, 14:16
zachwycając się fotografią należy dbać by nie narazić się na śmieszność.

Czy ja napisałem, że sie zachwycam ? Daleki jestem od zachwytów, widzialem już tyle zdjęć, że jest co raz ciężej o zachwyt.

I pamiętaj, że głupim komentarzem też można narazić się na śmieszność :)

żeglarz
05-01-2012, 14:24
Czy ja napisałem, że sie zachwycam ? Daleki jestem od zachwytów, widzialem już tyle zdjęć, że jest co raz ciężej o zachwyt.

I pamiętaj, że głupim komentarzem też można narazić się na śmieszność :)

Cytuj mnie w całości, to wypowiedź moja już nie będzie śmieszna w porównaniu z Twoją wypowiedzią którą zacytowałem w całości. Wyrywanie zdań z kontekstu nie czyni z Ciebie miłym adwersarzem ( chociaż nim być nie musi ) ale gorzej gdy jest ignorantem .

petelski
05-01-2012, 15:18
Ciekawe - po pierwszym spojrzeniu ten strzał pomarańczowością bezcenny :)
pozd®ówka

Nikonozaur
05-01-2012, 15:55
O, i teraz podoba mi się bardzo, jest tu ruch, dynamika i nastrój w dobrym kadrze. Nie mam pytań.

Duder
05-01-2012, 17:24
Nie przepadam za zdjęciami tego typu, ale muszę przyznać, że to bardzo mi się podoba. Pomarańcz może odrobinę za mocny, ale gra tu jedną z głównych ról, więc nie ma się co czepiać - jest uprawniony. Bardzo dobre zdjęcie.

Nemeth
05-01-2012, 20:34
(...) tego pomarańczowego bym zdjął i to sporo z tej wieżyczki. Troche kłóci mi się ten kolor z ogólnym klimatem zdjecia.

Ciekawe - po pierwszym spojrzeniu ten strzał pomarańczowością bezcenny :)
pozd®ówka

Hmm... Naprawdę widzicie pomarańczowy? Ta latarnia jest w rzeczywistości czerwona. Tak samo jak na moim monitorze...

Nie widzę tu 8-10 wg skali Beauforta, zachwycając się fotografią należy dbać by nie narazić się na śmieszność. Fotka bardzo przyjemna w odbiorze i b. dobra na dekorację ściany.

To jest zatoka pucka. Nie wiem jak musiałoby wiać, żeby było widać 8-10 Beauforta, ale wiało na mocną 7. :)

Nikonozaur
05-01-2012, 20:44
U mnie też kolor latarni stoi zdecydowanie po stronie czerwonego. No, może jest tam delikatna domieszka pomarańczy, w żadnym wypadku nie na tyle by dawało to po oczach. ;)

Locter
05-01-2012, 21:02
Nemeth, podobno faceci to daltoniści... monitor mam nienajgorszy, moze nie jest to fest pomaranczowy ale wg. mnie wiecej tam pomaranczy niz czerweni, na pewno nie jest to typowa czerwien. ;)

Kulten
05-01-2012, 21:06
Ja z kolei widzę taki czerwony ale jakby pociągnięty pędzlem zdejmującym kontrast. Do pomarańczowego na moim ekranie jest baaaardzo daleko.

Zdjęcie jest ok. Zwłaszcza niebo przemawia na plus. Dół z kolei tonie w takiej pseudo ciemnicy co nie znaczy, że chciałbym by autor coś majstrował w sofcie, ot takie napotkał warunki:) .

Wykonanie oceniam na jak najbardziej prawidłowe, może się podobać. Niejeden w zaciszu swoich marzeń śni choćby o jednym takim zdjęciu :).

Greg77
05-01-2012, 21:09
Swietne zdjecie, widzialem juz na fejsie, jest w Twoim stylu i widac jak jest dopracowane. Pomaranczy nie ma za grosz jest czerwony, nie mocny czerwony, ale czerwony.
Nie mam uwag albo mam mala jedna, ten element betonowy widzial bym ostrzejszy, wiecej detalu, ale szczerze zazdroszcze oka.

malasana
05-01-2012, 22:01
Dla mnie kolor lepszy, kadr wydaje sie ciekawszy i lzejszy.

Nemeth
05-01-2012, 22:03
(...) mam mala jedna, ten element betonowy widzial bym ostrzejszy, wiecej detalu, ale szczerze zazdroszcze oka.

Falochron jest taki "miękki" bo przelewały się przez niego fale.
Zalały mnie do kolan.

ALF
05-01-2012, 22:29
Rozumiem intencje, ale wyraźnie stoi - bez wcześniejszej zgody autora nie wolno!

Ja też widzę ciemną pomarańcz ;)

ALF
05-01-2012, 22:48
Aaaa, zapomniałem dodać, że podoba mi się bardziej niż bw, a to rzadkość :)

Duder
05-01-2012, 22:53
Aleś Pan pryncypialny........ trochę poczucia humoru! Poza tym autor chyba nie protestował. No i warto by było docenić walory edukacyjne. :-)

Wyjaśniam, że powyższa wypowiedź dotyczy usuniętego posta ze zdjęciem porównującym kolor pomarańczowy z pomarańczą.

dinus
05-01-2012, 22:53
Sorry, a mi nie podchodzi, czegoś więcej oczekiwałem, do czegoś innego nas przyzwyczaiłeś.

ALF
06-01-2012, 01:20
Aleś Pan pryncypialny........ trochę poczucia humoru! Poza tym autor chyba nie protestował.

Raczej wierny ideałom. Wyraźnie prosiłem żeby pytać przed wstawieniem o zgodę. Trzymanie się tej zasady pozwoli uniknąć protestów. A mieliśmy w tej mierze sporo raportów. Wolę więc działać prewencyjnie. Owszem, protestował, ale nawet gdyby nie, to wcześniejszej zgody nie było. A poczucia humoru mi nie brakuje, ci, co mnie znają, wiedzą żem czasem niezły jajcarz. :) Koniec OT.

PABLOOK
06-01-2012, 11:38
Ja tam widzę latarnię w kolorze siena palona ;).
I to moim skromnym zdaniem akurat ma tu niezbyt duże znaczenie.
Fajny kadr, ciekawa kolorystyka i najważniejsze - klimat.
Podoba się :).