PDA

Zobacz pełną wersję : Lowepro CompuDay Photo 250

Ptaku
05-01-2012, 00:20
Witam!

Czy ktos z forumowiczow posiada takowy plecak? Poniewaz przymierzam sie do zakupu i chcialbym poznac opinie uzytkownikow.

emte
05-01-2012, 18:56
cena odpowiada jakosci i na odwrot...

Ptaku
05-01-2012, 20:47
Chyba niezbyt konkretnie sprecyzowałem pytanie wiec do rzeczy, potrzebuje plecak miejski, małych rozmiarów do codziennego użytkowania ale taki do którego troche sie zmiesci(aparat,kurtka deszczowka lub bluza,komplet kluczy i cos do picia) a to dlatego ze czesto smigam na rowerze a w normalnym plecaku niestety aparat lata jak żyd po pustym sklepie i obija sie o klucze rowerowe co moze sie zle skonczyc... Na compurover ktory byl chwalony na forum mnie nie stac wiec szukam raczej taniego i ktory nie jest plecakiem tylko na aparat i obiektywy. Mam lekki dylemat bo wsumie znalazlem tylko ten plecak, i nie mam pewnosci ze sie sprawdzi. Czy jest na tyle pojemny zeby zmiescic d90 z 70-300vr? Czy kieszen jest na tyle gruba zeby aparat nie latal i nic go nie obijalo od srodka? Czy bez wlozonego laptopa aparat umieszczony po boku nie bedzie sprawiac dyskomforu niesymetrycznosci co przy smiganiu na rowerze jest bardzo uciazliwe?

astramus
08-01-2012, 18:49
poszperaj po internecie jeśli nikt nie chce udzielić ci informacji. Przejdź się do kilkunastu sklepów/sieci, saturn, media expert, mediamarkt fotojoker i innych, może oni będą mieć na stanie taki model. Pomacaj i sam sprawdź czy bedzie Tobie odpowiadał.
znalazłem na necie jeden filmik z video-testem może chociaż trochę ci pomoże podjąć jakąkolwiek decyzję. http://www.youtube.com/watch?v=DxorLEGqKIM

emte
10-01-2012, 18:11
Na compurover ktory byl chwalony na forum mnie nie stac wiec szukam raczej taniego i ktory nie jest plecakiem tylko na aparat i obiektywy..... Czy jest na tyle pojemny zeby zmiescic d90 z 70-300vr?

zawsze mnie dziwia takie sytaucje, ze kogos stac na Nikona za kupe kasy a potem nie stac na szkla czy inne akcesoria do niego i szuka tanich rozwiazan... To tak, jakby kupic ferrari i instalowac w nim gaz, bo nie stac na benzyne, albo szukac tanich zamiennikow filtrow oleju, czy cos w tym stylu...

to tylko refleksja, nic nie mam do Ciebie, Ptaku..

MaxArtur
18-02-2012, 13:56
Witam!

Czy ktos z forumowiczow posiada takowy plecak? Poniewaz przymierzam sie do zakupu i chcialbym poznac opinie uzytkownikow.

Jestem użytkownikiem tego plecaka. Jest super. Zawsze mam wszystko przy sobie. Aparat i laptopa oraz akcesoria. Polecam w 100%

MaxArtur
18-02-2012, 13:57
zawsze mnie dziwia takie sytaucje, ze kogos stac na Nikona za kupe kasy a potem nie stac na szkla czy inne akcesoria do niego i szuka tanich rozwiazan... To tak, jakby kupic ferrari i instalowac w nim gaz, bo nie stac na benzyne, albo szukac tanich zamiennikow filtrow oleju, czy cos w tym stylu...

to tylko refleksja, nic nie mam do Ciebie, Ptaku..

Czyli według Ciebie trzeba na plecak wydać drugie tyle co na aparat :?:

Ptaku
20-02-2012, 22:39
Jestem użytkownikiem tego plecaka. Jest super. Zawsze mam wszystko przy sobie. Aparat i laptopa oraz akcesoria. Polecam w 100%

Sluchaj a moglbys ewentualnie odpowiedziec na moje wczesniejsze pytania i rozwiac moje watpliwosci???
Czy jest na tyle pojemny zeby zmiescic d90 z 70-300vr? Czy kieszen jest na tyle gruba zeby aparat nie latal i nic go nie obijalo od srodka? Czy bez wlozonego laptopa aparat umieszczony po boku nie bedzie sprawiac dyskomforu niesymetrycznosci co przy smiganiu na rowerze jest bardzo uciazliwe? I jak sprawuje sie podczas deszczu?
Bo niestety na tym forum ciezko o jakakolwiek pomoc a w zadnym mi znanym sklepie stacjonarnym nie znalazlem tego modelu zeby pomacac...

MaxArtur
22-02-2012, 16:50
Sluchaj a moglbys ewentualnie odpowiedziec na moje wczesniejsze pytania i rozwiac moje watpliwosci???
Czy jest na tyle pojemny zeby zmiescic d90 z 70-300vr? Czy kieszen jest na tyle gruba zeby aparat nie latal i nic go nie obijalo od srodka? Czy bez wlozonego laptopa aparat umieszczony po boku nie bedzie sprawiac dyskomforu niesymetrycznosci co przy smiganiu na rowerze jest bardzo uciazliwe? I jak sprawuje sie podczas deszczu?
Bo niestety na tym forum ciezko o jakakolwiek pomoc a w zadnym mi znanym sklepie stacjonarnym nie znalazlem tego modelu zeby pomacac...

Myślę, że jest na tyle pojemny żeby zmieścić d90 z 70-300vr

Kieszeń jest gruba i nic na pewno się nie stanie i nie lata.

Ja ciągle chodzę z lapkiem więc trudno mi odpowiedzieć na te pytanie.

A obmacać możesz go jeśli jesteś z Wawy w Warszawie pod adresem:

FOTOFORMA – WARSZAWA
Plac Defilad 1, Metro Centrum, lok.2009b
00-110 Warszawa

Tutaj link tego sklepu i plecaka który mają na stanie. Polecam ten sklep w 100% sam z niego korzystałem http://www.fotoforma.pl/lowepro-compuday-photo-250--o_l_3139.html

Ptaku
22-02-2012, 18:21
Myślę, że jest na tyle pojemny żeby zmieścić d90 z 70-300vr

Kieszeń jest gruba i nic na pewno się nie stanie i nie lata.

Ja ciągle chodzę z lapkiem więc trudno mi odpowiedzieć na te pytanie.

A obmacać możesz go jeśli jesteś z Wawy w Warszawie pod adresem:

FOTOFORMA – WARSZAWA
Plac Defilad 1, Metro Centrum, lok.2009b
00-110 Warszawa

Tutaj link tego sklepu i plecaka który mają na stanie. Polecam ten sklep w 100% sam z niego korzystałem http://www.fotoforma.pl/lowepro-compuday-photo-250--o_l_3139.html

He he ale wyczucie czasu, wlasnie dzis bylem rano w tym sklepie bo znalazlem wczoraj na alledrogo ich oferte i stalem sie szczesliwym posiadaczem tego modelu;)
Faktycznie fajny plecak i za bardzo rozsadna cene bo zaplacilem w lokalu 199plna.