Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Cmentarz na wzgórzu w porannym świetle
Tym razem bez drzewka i drogi na pierwszym planie, obrobione - wydaje mi się - spokojniej. Jak to teraz widzicie?
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/01/dsc89451000-1.jpg
źródło (http://img822.imageshack.us/img822/6039/dsc89451000.jpg)
Dzięki za dotychczasowe wskazówki, pozdrawiam!
Światełko jest, spokój też jest. Przyjemny kadr. Jedyne co mi burzy nastrój, to jemioła ;)
Światełko jest, spokój też jest. Przyjemny kadr. Jedyne co mi burzy nastrój, to jemioła ;)
Czyli niepotrzebnie mi ręka zadrżała po tym jak wywaliłem z tego zdjęcia pięć słupów? ;)
Jedyne co mi burzy nastrój, to jemioła ;)
Jakieś złe wspomnienia???
Ładna ,spokojna fota,czysta.
Mnie ciekawi bardziej ten cmentarzyk :)..
Brakuje jakiegoś mocniejszego akcentu,ale może cały urok w tym światełku...
Nikonozaur
04-01-2012, 11:28
Pozbycie się drogi wyszło mz na dobre, z drzewem następnym razem można jeszcze coś pokombinować.
Miejscówka naprawdę świetna, chyba jeszcze czeka na swój dzień. ;)
Jakieś złe wspomnienia???
Nieee, coś mi burzy :)
Niepotrzebnie :)
Miejscówka naprawdę świetna, chyba jeszcze czeka na swój dzień. ;)
Prawdopodobnie będę miał możliwość być w tej okolicy co kilka miesięcy, więc mam nadzieję "zaliczyć" wszystkie pory roku i układy chmur. Tym razem myślałem że pojadę tam po ośnieżone lub chociaż oszronione pola, ale zima płata figle :)
Czyli niepotrzebnie mi ręka zadrżała po tym jak wywaliłem z tego zdjęcia pięć słupów? ;)
czyli jednak nie jest tak pięknie :)
Niezłe zdjęcie, ale mzd pierwsza odsłona była najbliższa ideału.
czyli jednak nie jest tak pięknie :)
Jest pięknie, ale mogło być jeszcze piękniej :) Największą robotę "stemplującą" wykonałem parkując samochód poza kadrem zamiast przed cmentarzem jak przy pierwszym podejściu dwa dni wcześniej... Słupy nie przeszkadzały, ale bez nich jest po prostu lepiej.
Jest całkiem całkiem :) Osobiście spróbował bym kadrować w taki sposób, aby pokazać więcej nieba kosztem podłogi, lub na odwrót. W tej chwili główny motyw jest tak trochę niezdecydowanie mniej więcj po środku kadru.