Zobacz pełną wersję : zepsuta lampa
hard2imagine
03-01-2012, 14:27
witam mam pytanie. Upadł mi na podłogę D60 od tej pory nie działa lampa czy jest możliwość jej wymiany? ktoś się orientuje w kosztach?
Wątpię, aby to było opłacalne. Rozejrzyj się za zewnętrzną lampą, nawet SB-400 będzie dużo lepsza od wbudowanej.
hard2imagine
16-01-2012, 20:41
skoro nieopłacalne to ile? znalazłem tylko do D40 i D80 kosztują 100 zł. pytanie tylko ile kosztuje wymiana?
serwis zapytaj o cenę. Btw. gwarancja jeszcze jest?
serwis zapytaj o cenę. Btw. gwarancja jeszcze jest?
Taa na pewno na D60 jeszcze jest gwarancja a na upadnięty to już na 100% :)
Kup lampę od D40 ona chyba pasuje do D60 i sobie wymień lub zanieś do jakiegoś serwisu jednak tak jak kolega wyżej napisał, wyjdzie tyle samo co zakup SB400.
hard2imagine
25-01-2012, 21:08
Dzięki za rady. Taaa d60 i gwarancja po tylu latach:)
Jeżeli kupiony tydzień temu w sklepie to czemu miałby nie mieć gwarancji?
Przecież nie podawał daty zakupu.
D700 też już od jakiegoś czasu nie produkują, a w niektórych sklepach można go kupić (i też mieć gwarancję).
Tak, czy siak...
Koszt wymiany lampy w serwisie (autoryzowanym) przewyższy koszt tego aparatu na rynku wtórnym.
Dwa wyjścia: kupić SB-400 lub poszukać jakiegoś D90 (polecam to drogie rozwiązanie). Chyba, że sporadycznie używasz lampy, to olej to ;)
witajcie, ja też mam problem z uszkodzoną lampą w D50. Lampa się podnosi, ale nie ma błysku. Czy da się to w jakikolwiek sposób naprawić, wymienić? Jeśli tak to jaki to koszt. Proszę o pomoc. gg 4266807
witajcie, ja też mam problem z uszkodzoną lampą w D50. Lampa się podnosi, ale nie ma błysku. Czy da się to w jakikolwiek sposób naprawić, wymienić? Jeśli tak to jaki to koszt. Proszę o pomoc. gg 4266807
O FILIP z Konopii ;)
Szukaj.... http://www.fototech-serwis.pl/pl/7-rozne