Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Szczotka na pustyni...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img440.imageshack.us/img440/9452/dsc0353m2.jpg)
MZ drugi plan przeszkadza w tym ujęciu. Odciąga wzrok od tej "tematycznej" kępy o przyjemnej barwie...
a mnie sie podoba taki kadr mz. wydłuza perspektywę szczególnie poprzez te podłuzne fałdy piachu, a poniewaz ma inną fakture więc całość mz. wyglada ciekawie :)
Korzystając z okazji, życzę Wszystkim w Nowym Roku szczęścia w odnajdywaniu wspaniałych miejsc, dostrzeganiu ciekawych zdarzeń i sytuacji oraz pomysłów na ich zatrzymanie w niepowtarzalnych kadrach :-)
Ostra krawędź wydmy stanowi zbyt mocny dysonans w całym ujęciu mz ...
Dalszy plan z założenia miał stanowić ostry kontrast dla tytułowej szczotki. Dysonans zatem jest celowy. Bez niego kępa byłaby chyba mało interesująca... ;-)
Nikonozaur
02-01-2012, 01:22
Siłą zdjęcia są bardzo dobre kolory. Jeśli coś mi nie pasuje to jest tym niebo, którego jak dla mnie mogłoby być trochę mniej.
No a gdyby linia podziału wydma-niebo szła przez środek kadru ? Hm, ja chyba bym spróbował z niskiej pozycji chwycić ten kadr jak autor z większą ilością nieba na szerokim kącie, no sam nie wiem, fotka intryguje i się podoba ;-)
niestety w takim kadrze zupełnie mi sie to nie podoba.
Fajne kolorki Ci wyszły, kadr nie dokońca mi odpowiada ale nie potrafię się określić dlaczego.
To z Łeby ??? czy masz gdzieś bliżej takie pustynie
petelski
02-01-2012, 12:19
Wszystko jest zbyt ważne na zdjęciu i to mi nie leży :)
pozd®ówka
Petelski, a co byś zminił, albo inaczej jakbyś "chwycił" ten temat ? Bo miejsce jest ciekawe ....
Kolorki super, i kształty dobrze wypatrzone, ale za kolegami powtórzę, że mam problem z tym że nie wiem na czym się skoncentrować - kępa jest fajna, ale bardziej podoba mi się grzebień tej wydmy. Najmniej - niebo, które jest trzecim mocnym elementem i trochę rozprasza. Te warunki "rozbiłbym" na kilka zdjęć, w tym przypadku skoncentrowałbym się tylko na kępie, skadrowanej z wyższej pozycji tak, aby jej szczyt jeszcze nie stykał się z mocnymi rysami na wydmie. Oczywiście to takie gdybanie z zewnątrz, nie wiem jak tam było przecież...
Niemniej jednak ta fota przyciąga, już któryś raz do niej wracam.
To z Łeby ??? czy masz gdzieś bliżej takie pustynie
No niestety, najbliższa w Łebie... :-)