Zobacz pełną wersję : Wyzwalacz radiowy a lampa Canon 540EZ
Witam.
Panowie szukam informacji czy wyzwalacze radiowe dostępne obecnie na rynku obsłużą mi lampę Canona 540EZ ?
Wyzwalacz ma byc do systemu nikon, obecnie pracować ma z D90. Jako że posiadam w domu lampę Canona 540EZ pomyślałem że może to być dobry początek do małego strobingu. Dobrze by było aby wyzwalacze faktycznie działały z D90 z czasem synchro 1/200 . Bawiłem się ostatnio Pixel-em jakimś starszym modelem i niestety można było minimalnie ustawić 1/125s .
Pozdrawiam
Sapphiron
01-01-2012, 18:29
mam 420EZ i 540EZ i oba działają wyśmienicie z wyzwalaczami Pixel Soldier :) Mam 8 sztuk takowych wyzwalaczy i na żadnym nie musisałem schodzić dłużej niż 1/200 co śmieszniejsze to zazwyczaj w studio używam 1/250 i daje radę bez zająknięcia :) Z lampą sb900 wyzwalacz śmiga do 1/320 bez zająknięcia, działa też funkcja wybudzania ale to ze wszystkimi lampami SB
P.S>
Popraw sobie czcionki na stronie bo każdy znak polski jest wytłuszczony i inny niż reszta literek ;)
mam 420EZ i 540EZ i oba działają wyśmienicie z wyzwalaczami Pixel Soldier :) Mam 8 sztuk takowych wyzwalaczy i na żadnym nie musisałem schodzić dłużej niż 1/200 co śmieszniejsze to zazwyczaj w studio używam 1/250 i daje radę bez zająknięcia :) Z lampą sb900 wyzwalacz śmiga do 1/320 bez zająknięcia, działa też funkcja wybudzania ale to ze wszystkimi lampami SB
P.S>
Popraw sobie czcionki na stronie bo każdy znak polski jest wytłuszczony i inny niż reszta literek ;)
Dzięki za szybka odpowiedź ;) Co ja bym bez was zrobił ;P. Decyzja podjęta i zamawiam Pixel Soldier ;)
Co do czcionki to wiem że tak wyświetla ale nie walczę z tym, w zasadzie to do przerobienia wszytko idzie ;)
Pozdrawiam
Sapphiron
01-01-2012, 18:43
tylko pamiętaj, zakup wersję pod nikona. Każda wersja różni się stykami i możliwościami...
Tak kupuje pod Nikona. Chciałem się tylko upewnić że będzie obsługiwało lampę niesystemową i to starszą wersję, nie wiem czy tu napięcia nie mają znaczenia. Tak czy siak jak dział u ciebie to problemu raczej nie będzie ;)
Sapphiron
01-01-2012, 19:11
to nie jest lampa która ma aż tyle lat żeby kopać tak jak stare Londy albo inne badziewia do zenitów, praktik itp...
u mnie lampiszony śmigają ani jednego odbiornika nie spaliły i myślę że będą działać miodnie :) A napewno przydadzą się do systemówek oraz do studyjnych :)
Dzięki Sapphiron za pomoc.
Pozdrawiam