Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] One of Them... (Uwaga znowu Toskania!)
JaroPienza
30-12-2011, 21:23
Nie podobało się pierwsze , a to zaserwuję
One of Them
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img513.imageshack.us/img513/1715/dsc8313web.jpg)
Freezing morning
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img502.imageshack.us/img502/9297/dsc8341web.jpg)
Oba zdjęcia świetne ale z naciskiem na 1nkę ze względu na nowość w Twoim wykonaniu i bardzo dobry wykonanie :) . Choć co do tego wykonania to zaczynam się zastanawiać czy znów można się podrapać całym tym polem ale z wyłączeniem drzewka.
2jka jest pięknie malownicza choć te centralne drzewka gdzieniegdzie wydają mi się być za ciemne.
dziadzior
30-12-2011, 21:30
co tu dużo mówić , Dla mnie oby dwa są Świetne ze wskazaniem na Jedyneczkę ! gratulacje
Bartekkw
30-12-2011, 21:44
BDB jest. Opanowałeś światło i kadry perfekcyjnie ;)
Oba są BDB, 2 świetna, lubię przestrzeń, 1 świetna lubię takie spojrzenie ;) Najlepszego w 2012, czekam śnieżnej odsłony.
Jedynka kapitalna, świetny kadr i światło.
Dwójka ładna. :)
JaroPienza
30-12-2011, 22:13
Oba są BDB, 2 świetna, lubię przestrzeń, 1 świetna lubię takie spojrzenie ;) Najlepszego w 2012, czekam śnieżnej odsłony.
Dzięki Darku i wzajemnie.
Śniegowo to tu raczej nie będzie ;)... chyba że się w góry udam
tbogdanowicz
30-12-2011, 22:19
Ty pokazujesz Toskanię??? Kto by się spodziewał???
Jedynka to coś co lubię. Masz może to drzewo w trochę szerszym kadrze, lub z większej odległości???
Jest pięknie.
Na 2 trochę kłócą się kolory świateł pierwszego i dalszego planu, a może tak się czepiam tylko...?
Dobrego Nowego Roku!
Dzięki Darku i wzajemnie.
Śniegowo to tu raczej nie będzie ;)... chyba że się w góry udam
Może na chwilę choć troszkę wszystko przykryje, musiałoby to pięknie wyglądać.
JaroPienza
30-12-2011, 22:27
Ty pokazujesz Toskanię??? Kto by się spodziewał???
...
Chciałem uprzedzić tych którym już obrzydła "Moja Toskania"
jarekf34
30-12-2011, 23:00
Nie obrzydła oj nie nie :):) Jedyneczka bardzo fajna...
pitbul60
30-12-2011, 23:09
Drzewko swietne , moze lepiej zeby nie przykrywalo :) , bo sie nie ruszymy nigdzie ;)
tbogdanowicz
30-12-2011, 23:37
Dobrze pokazana Toskania jest tak ciekawym obiektem do oglądania że raczej nie prędko obrzydnie komukolwiek :-).
PS. Zajrzałem na Twoją stronę. Nie wiem od kiedy istnieje, ale obejrzałem tam kilka zdjęć, których nie kojarzę z forum. Być może po prostu je przegapiłem, także cieszę się że na nie trafiłem.
Pozdrawiam z Lublina :-).
JaroPienza
30-12-2011, 23:43
Dobrze pokazana Toskania jest tak ciekawym obiektem do oglądania że raczej nie prędko obrzydnie komukolwiek :-).
PS. Zajrzałem na Twoją stronę. Nie wiem od kiedy istnieje, ale obejrzałem tam kilka zdjęć, których nie kojarzę z forum. Być może po prostu je przegapiłem, także cieszę się że na nie trafiłem.
Pozdrawiam z Lublina :-).
Portfolio działa od niedawna. Dzięki za pozdrowienia z mojego kochanego miasta :)
petelski
31-12-2011, 00:06
Jedynka - wielkie tak. Dwójka niestety kicz.
pozd®ówka
Jedynka jest obrzydliwie piękna!!!
Pierwszy kadr Jarku jest bardzo dobry :).
Kończy się stary rok i otwarcie przyznać trzeba, że poczyniłeś w nim Jarku bardzo duże postępy.
Począwszy od kadrowania, budowania kompozycji, ogarniania ekspozycji na obróbce skończywszy.
Mieszkasz w pięknym miejscu i pięknie nam je pokazujesz. Mam nadzieję, że w przyszłym roku dane będzie mi zobaczyć te urokliwe tereny na własne oczy.
Wszystkiego najlepszego na Nowy Rok :).
JaroPienza
31-12-2011, 14:58
Pierwszy kadr Jarku jest bardzo dobry :).
Kończy się stary rok i otwarcie przyznać trzeba, że poczyniłeś w nim Jarku bardzo duże postępy.
Począwszy od kadrowania, budowania kompozycji, ogarniania ekspozycji na obróbce skończywszy.
Mieszkasz w pięknym miejscu i pięknie nam je pokazujesz. Mam nadzieję, że w przyszłym roku dane będzie mi zobaczyć te urokliwe tereny na własne oczy.
Wszystkiego najlepszego na Nowy Rok :).
Dziękuję Pawle i wzajemnie Ci Życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku
P.S. Mam nadzieję ,że się zobaczymy podczas Twojego pobytu tutaj.
Dwójka niestety kicz.
pozdówka
zapomniałeś dodać emotki ;)
Tylko jedynka. Świetna kompozycja.
Widzę duży format na ścianie.
Pozdrowienia
jarekf34
31-12-2011, 19:59
Już tu byłem ale tylko dopiszę... Najlepszego Jarku w Nowym Roku :):)
JaroPienza
31-12-2011, 20:03
Wzajemnie Wszystkim
Piękne oba, szkoda gadać :)
Nikonozaur
01-01-2012, 21:35
Jedynka bardzo mi się podoba ze względu na zawartość kadru.
ostrytux
02-01-2012, 00:23
Jedynka pokazuje do czego służy długa lufa w krajobrazie, Świetnie!
Jaro, 2ka jest przekoloryzowana, sztuczna, choć sam kadr jak i zresztą wszystkie Twoje, świetne !
JaroPienza
02-01-2012, 15:20
Jaro, 2ka jest przekoloryzowana, sztuczna, choć sam kadr jak i zresztą wszystkie Twoje, świetne !
Ciekawe jest to co mówisz/piszesz. Ja to widzę troszkę inaczej. Dzięki.
Nie obrażaj się, podoba mi się ale uważam że 2 ma nienaturalne kolory, bo chyba nie wmówisz mi że dół zdjęcia naturalnie był zielony, środek wpadł w fiolet a góra w naturalny "słoneczny" odcień. Tu widać mocno obróbkę w programie, dlatego tak bardzo jestem zwolennikiem jak najmniejszej ingerencji w prezentowany materiał, po prostu lansuję "starą" szkołę wbrew często większości z Was.
wolnyslimak
02-01-2012, 16:52
Nie da się nie wejść bo piękna ta Toskania. Jednakże szerokich kadrów już trochę było. Świeża jest i piękna JEDYNKA.
JaroPienza
02-01-2012, 21:10
Nie obrażaj się, podoba mi się ale uważam że 2 ma nienaturalne kolory, bo chyba nie wmówisz mi że dół zdjęcia naturalnie był zielony, środek wpadł w fiolet a góra w naturalny "słoneczny" odcień. Tu widać mocno obróbkę w programie, dlatego tak bardzo jestem zwolennikiem jak najmniejszej ingerencji w prezentowany materiał, po prostu lansuję "starą" szkołę wbrew często większości z Was.
a w życiu się nie obraził bym za opinię. Wręcz przeciwnie i dlatego podziękowałem. Napisałem ,że ja to inaczej widzę ze względu na inne odwzorowanie kolorów na monitorze lub po prostu inny gust.
a więc mowie ,że dół zdjęcia był naturalnie zielony i nadal jest ;) .Czerwień słońca wschodzącego , które było na wprost po lewej daje w cieniach zafarb "fioletu". Mógłbym z tym walczyć, ale taka natura :)
Co do mocnej obróbki w programie to się zgadza. Dużo musiałem powalczyć z kontrastem, poziomami i krzywymi.
Dzięki jeszcze raz
Jedynka jest piękna.
Pokazujesz Toskanię w topowym stylu!
mirekkania
02-01-2012, 21:39
Dwójka jest piękna. Wystemplował bym to drzewo ze środka, jedynie.