PDA

Zobacz pełną wersję : Oprogramowanie SilverFast

chłopaczek
29-12-2011, 16:25
Panowie mam do Was prośbę/pytanie. Gdzie i w jaki sposób można kupić w Polsce oprogramowanie SilverFast. Chodzi mi właściwie o dowolną wersję może być SE może być Ai byleby współpracowała z moim skanerem Reflecta CrystalScan 7200. Może ma ktoś z Was dostęp do tego programu i mógłby go np. odsprzedać. To by była najlepsza opcja gdyby go ktoś z Was miał, napewno byśmy sie dogadali. Proszę o pomoc bo w żaden spósób nie mogę go zdobyć.

Gdyby ktoś z Was miał jakieś konkretne propozycje to prosze pisać na PW.

RobertMiernik
29-12-2011, 16:45
A przez oficjalną stronę nie działa?

wilk325
29-12-2011, 16:53
Panowie mam do Was prośbę/pytanie. Gdzie i w jaki sposób można kupić w Polsce oprogramowanie SilverFast. Chodzi mi właściwie o dowolną wersję może być SE może być Ai byleby współpracowała z moim skanerem Reflecta CrystalScan 7200. Może ma ktoś z Was dostęp do tego programu i mógłby go np. odsprzedać. To by była najlepsza opcja gdyby go ktoś z Was miał, napewno byśmy sie dogadali. Proszę o pomoc bo w żaden spósób nie mogę go zdobyć.

Gdyby ktoś z Was miał jakieś konkretne propozycje to prosze pisać na PW.

Ja kupowałem swój w: http://www.silverfast.com/show/silverfast-products/en.html; musi być kupowany w Polsce?

chłopaczek
29-12-2011, 20:55
Nie mam niestety internetowego konta bankowego a chyba inaczej przez tę stronę nie da rady, w razie czego będe jakoś kombinował. Ale chciałem też zapytać dla pewności bo często jest dodawany ten program nawet do najprostszych, tanich skanerów, może ktoś nie używa i chciałby odsprzedać...?

blablaginger
29-12-2011, 21:44
Wersje są dedykowane pod konkretne skanery, wersja ze skanera Canona, Epsona itd nie będzie działać z Twoją Reflectą. Szukaj na Ebayu, może ktoś tam sprzedaje.

chłopaczek
29-12-2011, 22:21
a wersja SE nie jest przypadkiem uniwersalna??

blablaginger
29-12-2011, 22:46
Nie-e. SE to okrojona wersja Ai, ale po drodze jest też SE plus. I każda z nich jest dedykowana do konkretnego skanera. Uniwersalny jest Vuescan. Demo na tej (http://www.hamrick.com/) stronie.

chłopaczek
30-12-2011, 16:06
Wielki dzięki panowie za pomoc i podpowiedzi. Właśnie testuje Vuescan i zapowiada się całkiem ok :)

marszull
30-12-2011, 21:26
ja mam SF i VS i w sumie przestalem juz korzystac z SF
VS moim zdaniem zdecydowanie lepszy

Pawel92
30-12-2011, 21:30
ja mam SF i VS i w sumie przestalem juz korzystac z SF
VS moim zdaniem zdecydowanie lepszy
Mógłbyś nieco rozwinąć, bo kiedyś miałem tego typu dylemat i pozostał on do dziś nie rozwiązany.

marszull
31-12-2011, 00:33
Mógłbyś nieco rozwinąć, bo kiedyś miałem tego typu dylemat i pozostał on do dziś nie rozwiązany.

Tylko zaznacze ze mam SF 6.6 i VS 9 (pro)

Jak dla mnie VS:
stabilniej dziala
ma bardziej intuicyjna obsluge
mozliwosci skanu do dng (wieksza mozliwosc obrobki w LR moim zdaniem duza zaleta)

SF nie jest zlym softem, ale mi jakos zupelnie nie podpasowal
skaner to epson 750, sama jakosc skanow przy poprawnym ustawieniu nie rozni sie w zaleznosci od softu
chociaz ze wzgledu na mozliwosc skanu do dng na plikach z vs laepiej mi sie pracuje

Pawel92
31-12-2011, 09:23
Dziękuje.

marszull
31-12-2011, 12:43
nie ma sprawy
jeszce jedna informacja: jesli ktos ma SF i VS w wersji nie pro, to po deklaracji ze nie bedziemy juz apgrejdowac SF do wyzszych wersji, mozemy dostac wersje PRO VS za darmo (znaczy apgrejd z normalnej do pro) info jest na strone VS

mizerek
03-03-2012, 15:28
jak taką deklaracje wysłać? czy wersja silverfasta dołączona do canona8800f też podlega temu zabiegowi?

marszull
04-03-2012, 02:49
podejrzewam ze ta wersja tez podlega
a deklaracje i skan s/n SF wysylasz mailem do tworcy VS