PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Glamour ... pierwsze kroki.

martin204
26-12-2011, 18:56
Glamour ... pierwsze kroki... proszę o ocenę.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/836/martynav.jpg/)

manfred
26-12-2011, 19:14
Modelka ma "piękną" skórę.

barracuda
26-12-2011, 19:42
W skali od 1-10 ocena 2.

tot1977
26-12-2011, 19:43
Witam.
Jak dla mnie ok, miał być glamour i jest, ale myślę że bardziej doświadczonych opinii pod tym względem tu potrzebujesz. Ja osobiście też mam wielkie problemy z obróbką skóry ;(
Natomiast mi osobiście nie podoba się to że żle pokazałeś modelkę, wyszło jej "krzywe" oko, nos i usta.
Pozdrawiam

barracuda
26-12-2011, 19:44
No nie zgodzę się, może miał być glamour ale na pewno to nie jest glamour.

tot1977
26-12-2011, 19:50
No nie zgodzę się, może miał być glamour ale na pewno to nie jest glamour.

A możesz bardziej rozwinąć swoją wypowiedź dlaczego ?. Też zaczynam troszkę walczyć z tym tematem i interesują mnie opinie co i jak.
Pozdrawiam

manfred
26-12-2011, 19:53
Skóra totalnie potraktowana blurem. To taka pułapka dla ludzi którzy szybko chcą osiągnąć pseudo glamour.

barracuda
26-12-2011, 19:53
A możesz bardziej rozwinąć swoją wypowiedź dlaczego ?. Też zaczynam troszkę walczyć z tym tematem i interesują mnie opinie co i jak.
Pozdrawiam

No bo przecież nie o to chodzi żeby z kobiety zrobić plastikowa lalkę. Ma być czysto, wręcz nieskazitelnie, ale nie groteskowo.
Jak dla mnie podstawą jest dobry makijaż i światło, a obróbka dopiero potem.

tot1977
26-12-2011, 19:58
No bo przecież nie o to chodzi żeby z kobiety zrobić plastikowa lalkę. Ma być czysto, wręcz nieskazitelnie, ale nie groteskowo.
Jak dla mnie podstawą jest dobry makijaż i światło, a obróbka dopiero potem.

No ok.
Moim zdaniem makijaż jest ok. Wiadomo że mógłby być jakiś mocniejszy lub bardziej ekstrawagancki zrobiony tylko pod sesję, tu mamy wersję raczej klasyczna z jaka spokojnie możemy się pokazać na ulicy, przyjęciu. Na oświetleniu średnio się znam ale też żle nie jest. Natomiast co do obróbki skóry nei będe się spierał z wami bo tak jak napisałem tez raczkuję w temacie i bacznie obserwuje ten dział.
Pozdrawiam

konradkkk
27-12-2011, 00:47
słabo...

Vooda
27-12-2011, 13:58
za duzo wygładzenia - lewa strona niepotrzebnie pusta, ramiączko won :)
Pozdrowienia

Andrzej Max
27-12-2011, 16:30
Dziwny nienaturalny ten portrecik , poza uwydatnia asymetrię szczęki modelki - lewa zupełnie inna od prawej... broda jakby przesunięta w prawo (od str. patrzącego). Dziewczyna niewątpliwie atrakcyjna, lecz źle sfotografowana. Oceniam to jako portret , bo sam glamour jest dla mnie dość obcym pojęciem . I to zostawiam kolegom .

TheKilla
27-12-2011, 20:19
Glamurkowa kobieta ma błyszczeć i zachwycać. Tutaj niestety jest co najwyżej tandetnie świecąca.
Żeby było jasne - to nie wina modelki, ale tego jak została przedstawiona przez fotografa.
Nieciekawy kadr, przerost błyskotek (kolczyki, ozdobne ramiączko, koraliki), do tego niezbyt fajnie dopasowany do Modelki makijaż (dlaczego nie podkreślono jej koloru oczu?) no i obróbka, która zamiast poprawiać - szpeci. Wygładziłeś twarz do granic możliwości a zostawiłeś włosy, które sprawiają wrażenie oklapłych i z odrostami.
Ja bym tak nie chciała być przedstawiona...

TheKilla
27-12-2011, 20:20
Ponadto mina modelki i spojrzenie jakim obdarza fotografa zdają się mówić: "daj mi już spokój"...