PDA

Zobacz pełną wersję : Heliopan czy B+W ?

sanderus
26-12-2011, 10:36
Heliopan UV SH-PMC Slim
czy
B+W UV MRC XS-PRO NANO

ktorego polecacie ? :)

HYPER
26-12-2011, 10:43
Polecam Heliopana. Jest moim zdaniem lepszy. Miałem wszystkie możliwe wersje (łącznie z UV/IR-Cut) i Heliopan jest dla mnie numerem jeden.

sanderus
26-12-2011, 15:55
1:1 :)

neovo
26-12-2011, 16:50
Zdecydowanie Heliopan, mam go na wszystkich szkiełkach i polecam.

FHR
27-12-2011, 01:49
Zdecydowanie Heliopan, mam go na wszystkich szkiełkach i polecam.

Na 10.5 też? ;)

Do autora wątku - to jak wybieranie między bmw i audi. Kup wszystko jedno który i rób zdjęcia.

neovo
27-12-2011, 08:39
Zgadnij? : D

adolfik9501
27-12-2011, 13:24
Ja zaś polecę myślenie i zakładanie wątków w odpowiednich działach Filtry, konwertery, pierścienie (http://forum.nikoniarze.pl/forumdisplay.php?f=75).

flashmen
28-12-2011, 08:02
Ja zaś polecę myślenie i zakładanie wątków w odpowiednich działach Filtry, konwertery, pierścienie (http://forum.nikoniarze.pl/forumdisplay.php?f=75).

1.do podanego przez Ciebie dzialu malo kto zaglada
2.filtry to tez optyka

3.jesli chcesz pomoc to pomagaj a sprawe zwracania uwagi czy przenoszenia watkow pozostaw moderatorom i nie zarzucaj komus, ze ktos nie mysli

adolfik9501
29-12-2011, 11:52
1.do podanego przez Ciebie dzialu malo kto zaglada

Dziwne, nie. Skoro sam dział z racji przeznaczenia jest rzadziej odwiedzany niźli działy z obiektywami, lecz jak pojawia się w nim nowy post, szybko pojawia się i odpowiedź.

2.filtry to tez optyka

No popatrz, a ja zaproponowałem dział z filtrami, który znajduje się w większej całości zwanej kulinaria... Skoro jest odpowiedni dział, to należy w nim umieszczać tematy, a nie według uznania.

3.jesli chcesz pomoc to pomagaj (...)

Kolejny temat o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy.

(...) a sprawe zwracania uwagi czy przenoszenia watkow pozostaw moderatorom i nie zarzucaj komus, ze ktos nie mysli

Co na to poradzę, że Modzi zajęci są sprawdzaniem poprawności językowej ;) czy rozdawaniem kartek za mniej lub bardziej dosadne określenia, choć i tak nie wszystkim, zamiast dyscyplinowania by wątki miały odpowiedni tytuł i były w odpowiednim dziale. Mamy więc nie raz wątki o wszystko mówiących tytułach np: "Ratunku!", czy dziesiątki takich samych: "Szkło do DXXX". Cóż, chyba taki urok tego miejsca, poza tym jak Im to pasuje to mnie nic do tego. Szkoda tylko ludzi szukających informacji, lecz z drugiej strony coraz mniej samodzielnych...