Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] We właściwą stronę...
... spoglądając
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img64.imageshack.us/img64/5346/dsc8969.jpg)
Bez urazy ze względu na brak wyszczególnień ale..., poprostu słabe zdjęcie.
Kulten bez obrazy, ale tylko Twoje prace są super. Chyba nie mam więcej do powiedzenia.
Autor przedstawił sytuację na zdjęciu jak było naprawdę bez zbędnego "upiększania" i o to chodzi, mnie się podoba !
moshica i po co to ? Mścisz się za prawdę w http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=198396 ? Nie tędy droga kolego ;) Poza tym jak to z fisza, efekt nie jest tragiczny, ale czy akurat nie mogło być lepiej z innego szkła ?
nie nie mszczę się, jedynie stwierdzam upierdliwość w wypowiedziach co niektórych z szacownego grona, troszkę tu jestem na forum aby poznać nawyki co poniektórych żółtodziobów !
moshica tak, tak, oczywiście :mrgreen: Jak już Ci wcześniej pisałem - do pewnych rzeczy w fotografii trzeba dorosnąć i je zrozumieć. Niektórym to przychodzi szybciej, innym później, jeszcze innym wcale. Tym zakończę, bo nie ma się co wdawać z kolegą w zbędną dyskusję, poza tym to temat Radka.
no cóż należysz chyba również do pewnego specyficznego grona krytykantów, szkoda że w ostatnich latach zamiast wartości merytorycznych w fotografii na forum zaczęło pokutowac przekonanie, że tylko dopieszczanie zdjęć ma sens, widać to forum zmierza w takim kierunku ;-)
Nie ma co się spierać Panowie.
Forum to forum. Każdemu może co innego się podobać. Mnie w tym przypadku zachciało się fish'a bo ta samotna sosna ... to ona sprowokowała - małpa ;).
Miejscówka zapewne lepsza na inne szkło, inne też miały zastosowanie, ale czemu nie i na takie...? Prawda?
spierać się można, jeśli w tych samych kategoriach spory są prowadzone. Jeśli ktoś chce w krajobrazie pokazać pewną formę przekazu lub fotoreportażu a widzę w kółko wpisy w postaci "krzywy horyzont", "zły balans", " nie to światło", to się odechciewa cokolwiek pokazywać. Jeśli będzie mi zależało lub innym na świetnym przekazie technicznym to poza forum zrobię pokaz w fotogalerii lub innym miejscu niż na forum.
Dobrze że dotychczas nie pokazałem zdjęc ze swoich wypraw z różnych części świata (na prośbę innych) bo bym pewnie dostał doła po prezentacji i musiałbym chyba świat fotografii poznawać od nowa ;-)
To forum nie sprzyja merytoryce tylko obróbce, im kolory bardziej podkręcone, efekciarskie zabawy na warstwach tym lepiej się to sprzedaje. Co nie znaczy że poziom prac pod tymi 2 względami wielu osób z forum jest naprawdę wysoki !
a ja się kurde nie moge napatrzeć na śnieg,bo jest piękny,sosenka na swoim miejscu i świeci słonko którego też dawno nie widziałem - dla mnie jest git :)
bo patrzysz pod kątem tego co fotografia przekazuje a nie pod kątem aspektów technicznych, dlatego masz takie same zdanie w tej konkretnej kwestii jak ja...
Gdyby nie prawa strona (szosa i słupki drogowe), to MZ byłoby całkiem ciekawe zdjęcie.