PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] We właściwą stronę...

Radek_1
26-12-2011, 00:46
... spoglądając

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img64.imageshack.us/img64/5346/dsc8969.jpg)

Kulten
26-12-2011, 02:13
Bez urazy ze względu na brak wyszczególnień ale..., poprostu słabe zdjęcie.

marco64
29-12-2011, 12:50
fish 8ka?

moshica
29-12-2011, 14:30
Kulten bez obrazy, ale tylko Twoje prace są super. Chyba nie mam więcej do powiedzenia.
Autor przedstawił sytuację na zdjęciu jak było naprawdę bez zbędnego "upiększania" i o to chodzi, mnie się podoba !

żółty
29-12-2011, 19:46
moshica i po co to ? Mścisz się za prawdę w http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=198396 ? Nie tędy droga kolego ;) Poza tym jak to z fisza, efekt nie jest tragiczny, ale czy akurat nie mogło być lepiej z innego szkła ?

moshica
29-12-2011, 19:51
nie nie mszczę się, jedynie stwierdzam upierdliwość w wypowiedziach co niektórych z szacownego grona, troszkę tu jestem na forum aby poznać nawyki co poniektórych żółtodziobów !

żółty
29-12-2011, 19:57
moshica tak, tak, oczywiście :mrgreen: Jak już Ci wcześniej pisałem - do pewnych rzeczy w fotografii trzeba dorosnąć i je zrozumieć. Niektórym to przychodzi szybciej, innym później, jeszcze innym wcale. Tym zakończę, bo nie ma się co wdawać z kolegą w zbędną dyskusję, poza tym to temat Radka.

moshica
29-12-2011, 20:05
no cóż należysz chyba również do pewnego specyficznego grona krytykantów, szkoda że w ostatnich latach zamiast wartości merytorycznych w fotografii na forum zaczęło pokutowac przekonanie, że tylko dopieszczanie zdjęć ma sens, widać to forum zmierza w takim kierunku ;-)

Radek_1
29-12-2011, 20:13
Nie ma co się spierać Panowie.
Forum to forum. Każdemu może co innego się podobać. Mnie w tym przypadku zachciało się fish'a bo ta samotna sosna ... to ona sprowokowała - małpa ;).
Miejscówka zapewne lepsza na inne szkło, inne też miały zastosowanie, ale czemu nie i na takie...? Prawda?

moshica
29-12-2011, 20:26
spierać się można, jeśli w tych samych kategoriach spory są prowadzone. Jeśli ktoś chce w krajobrazie pokazać pewną formę przekazu lub fotoreportażu a widzę w kółko wpisy w postaci "krzywy horyzont", "zły balans", " nie to światło", to się odechciewa cokolwiek pokazywać. Jeśli będzie mi zależało lub innym na świetnym przekazie technicznym to poza forum zrobię pokaz w fotogalerii lub innym miejscu niż na forum.
Dobrze że dotychczas nie pokazałem zdjęc ze swoich wypraw z różnych części świata (na prośbę innych) bo bym pewnie dostał doła po prezentacji i musiałbym chyba świat fotografii poznawać od nowa ;-)
To forum nie sprzyja merytoryce tylko obróbce, im kolory bardziej podkręcone, efekciarskie zabawy na warstwach tym lepiej się to sprzedaje. Co nie znaczy że poziom prac pod tymi 2 względami wielu osób z forum jest naprawdę wysoki !

marco64
29-12-2011, 20:57
a ja się kurde nie moge napatrzeć na śnieg,bo jest piękny,sosenka na swoim miejscu i świeci słonko którego też dawno nie widziałem - dla mnie jest git :)

moshica
29-12-2011, 21:36
bo patrzysz pod kątem tego co fotografia przekazuje a nie pod kątem aspektów technicznych, dlatego masz takie same zdanie w tej konkretnej kwestii jak ja...

hubik
29-12-2011, 21:47
Gdyby nie prawa strona (szosa i słupki drogowe), to MZ byłoby całkiem ciekawe zdjęcie.