Zobacz pełną wersję : orbitrek do 1300 zł
Wszystko mi rośnie. No prawie wszystko... Biegam bola kolana, kregosłup... Może orbitrek? Co p[olecicie do 1300 złotych? Nie powiem ile waże bo za chwilę a moze już bedzie to wartośc trzycyfrowa, wzrost 178...
Na pewno duży... Jak kupisz za małego to nie poćwiczysz bo Ci po 30 sekundach kolana wysiądą.
TUTAJ (http://forum.orbitrek.com.pl/viewforum.php?f=10&sid=ef533e714fae397d65080b1ebb8d5d83) jest dużo informacji o sprzęcie
Omijaj jakieś marketowe firmy-krzaki. W tych kwotach zdecydowanie Kettler - miałem w domu dopóki stepper tej samej firmy nie zajął jego miejsca ze względu na 2 x mniej miejsca w pokoju. Szukaj modeli z jak największym i najcięższym kołem zamachowym i ogólnie jak największą wagą. Ciężkie, solidne i stabilne. Znajomy kupił jakieś "coś" w markecie za 600zl - porażka. Trzęsące się, skrzypiące, stukające badziewie. O cześciach zamiennych do tych najtańszych zapomnij.
Ja poszukałbym jakiegoś używanego sprzętu z drugiej ręki - wyrwiesz za pół ceny a tam naprawdę nie za bardzo ma się co popsuć. Wymienisz w razie awarii tulejki , nasmarujesz i masz jak nowy. Ja kupiłem tak swojego steppera - nowy 1600, ja kupiłem za 500 - prawie nie używany, jak nowy. Warto poszukać.
Na twoje problemy to moge polecic Kinecta (to nie orbitreck, ale przynajmniej sie tak szybko nie znudzi, chyba, ze masz takie samozaparcie ktorego ja nie mam;)), pierwszy tydzien masakra, wszystko boli, teraz po 2h dziennie zabawy czuje sie ok i chyba kondycja sie poprawia.....oby waga jeszcze chciala spasc.....no, ale w swieta nie wymagajmy za wiele:D
A co to kinect i jak się na tym ćwiczy? :o
A co to kinect i jak się na tym ćwiczy? :o
http://www.youtube.com/watch?v=Mf44bWQr3jc
Przynajmniej fun jest jakis a ja za leniwy na cwiczenia jestem:D
jest taka fajna dieta ...eMŻet i wszystko w temacie;)
Pawel Pawlak
28-12-2011, 21:13
Też polecam Kettler -medelu nie podam , bo daaawno już go mam (więc nie pamiętam) a że stoi w piwnicy to nie mogę odczytać. W każdym razie waży ok. 50kg i przez ostatnie 12lat nie zawiódł (cześciej ja zawodziłem ;) ). Żeby sięnie nudziło polecam dobrać odpowiednią muzyczkę - ja obecnie montuję przed nim półkę w piwnicy na lapka z włączonymi koncertami - to dopinguje mnie najlepiej. Jeśli zaczniesz zmieniać tempo ćwiczenia pod muzykę to zyskasz na skuteczności - jakikolwiek trening areobowy ze zemieniającym się tempem jest znacznie bardziej efektywny.
Ale musisz mieć na uwadzę, że trening przy odchudzaniu traktować należy raczej jako uzupełnienie - żeby spalić 1000kcal trzeba biegać w tempie ok. 11km/h ok 60min (oczywiściew wszystko zależy od masy ciała) a to dla osoby która zaczyna dystans nie do pokonania, a żeby zrzucić 1kg trzeba spalić ok. 8000kcal ;)