PDA

Zobacz pełną wersję : orbitrek do 1300 zł

Jolania
25-12-2011, 22:32
Wszystko mi rośnie. No prawie wszystko... Biegam bola kolana, kregosłup... Może orbitrek? Co p[olecicie do 1300 złotych? Nie powiem ile waże bo za chwilę a moze już bedzie to wartośc trzycyfrowa, wzrost 178...

Strus
25-12-2011, 22:40
Na pewno duży... Jak kupisz za małego to nie poćwiczysz bo Ci po 30 sekundach kolana wysiądą.

TUTAJ (http://forum.orbitrek.com.pl/viewforum.php?f=10&sid=ef533e714fae397d65080b1ebb8d5d83) jest dużo informacji o sprzęcie

nowart
25-12-2011, 22:47
Omijaj jakieś marketowe firmy-krzaki. W tych kwotach zdecydowanie Kettler - miałem w domu dopóki stepper tej samej firmy nie zajął jego miejsca ze względu na 2 x mniej miejsca w pokoju. Szukaj modeli z jak największym i najcięższym kołem zamachowym i ogólnie jak największą wagą. Ciężkie, solidne i stabilne. Znajomy kupił jakieś "coś" w markecie za 600zl - porażka. Trzęsące się, skrzypiące, stukające badziewie. O cześciach zamiennych do tych najtańszych zapomnij.

Ja poszukałbym jakiegoś używanego sprzętu z drugiej ręki - wyrwiesz za pół ceny a tam naprawdę nie za bardzo ma się co popsuć. Wymienisz w razie awarii tulejki , nasmarujesz i masz jak nowy. Ja kupiłem tak swojego steppera - nowy 1600, ja kupiłem za 500 - prawie nie używany, jak nowy. Warto poszukać.

Greg77
26-12-2011, 11:13
Na twoje problemy to moge polecic Kinecta (to nie orbitreck, ale przynajmniej sie tak szybko nie znudzi, chyba, ze masz takie samozaparcie ktorego ja nie mam;)), pierwszy tydzien masakra, wszystko boli, teraz po 2h dziennie zabawy czuje sie ok i chyba kondycja sie poprawia.....oby waga jeszcze chciala spasc.....no, ale w swieta nie wymagajmy za wiele:D

nowart
26-12-2011, 14:05
A co to kinect i jak się na tym ćwiczy? :o

Greg77
26-12-2011, 15:02
A co to kinect i jak się na tym ćwiczy? :o

http://www.youtube.com/watch?v=Mf44bWQr3jc
Przynajmniej fun jest jakis a ja za leniwy na cwiczenia jestem:D

conik
26-12-2011, 15:33
jest taka fajna dieta ...eMŻet i wszystko w temacie;)

Pawel Pawlak
28-12-2011, 21:13
Też polecam Kettler -medelu nie podam , bo daaawno już go mam (więc nie pamiętam) a że stoi w piwnicy to nie mogę odczytać. W każdym razie waży ok. 50kg i przez ostatnie 12lat nie zawiódł (cześciej ja zawodziłem ;) ). Żeby sięnie nudziło polecam dobrać odpowiednią muzyczkę - ja obecnie montuję przed nim półkę w piwnicy na lapka z włączonymi koncertami - to dopinguje mnie najlepiej. Jeśli zaczniesz zmieniać tempo ćwiczenia pod muzykę to zyskasz na skuteczności - jakikolwiek trening areobowy ze zemieniającym się tempem jest znacznie bardziej efektywny.
Ale musisz mieć na uwadzę, że trening przy odchudzaniu traktować należy raczej jako uzupełnienie - żeby spalić 1000kcal trzeba biegać w tempie ok. 11km/h ok 60min (oczywiściew wszystko zależy od masy ciała) a to dla osoby która zaczyna dystans nie do pokonania, a żeby zrzucić 1kg trzeba spalić ok. 8000kcal ;)